12 Μαΐου 2017

Ο... μάγος κ. Τσακαλώτος: Με «κόλπο» πάει το αφορολόγητο στις 6.250 ευρώ


Δυσφορία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών – Θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα χωρίς «ρήτρα χρέους»


«Μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης του τέταρτου μνημονίου στις 18 Μαΐου, ανέλαβε να κάνει ο υπουργός Οικονομικών


Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, το νομοσχέδιο που κατατίθεται αύριο Παρασκευή στη Βουλή, μειώνει το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχος και αγρότες σε 6.250 ευρώ και όχι στα 5.686 ευρώ, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.


Πώς θα γίνει αυτό; Μα, με τα... μαγικά κόλπα του Ευκλείδη Τσακαλώτου!


Με την ενεργοποίηση των αντίμετρων, ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων μειώνεται από 22% σε 20%, γεγονός που θα επιφέρει αυτόματη μείωση του αφορολόγητου κατά περίπου 570 ευρώ.


Σύμφωνα, επίσης, με όσα έγιναν γνωστά από συμμετέχοντες βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη, γεγονός που απέδωσε σε σειρά παραγόντων, όπως: η αγορά έχει θετική ψυχολογία, τα spreads πέφτουν, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, διάφοροι παράγοντες είναι σε αναμονή περιμένοντας την πλήρη εξομάλυνση των πραγμάτων.


Προφανώς, ο υπουργός συνδέει τα επιπλέον μέτρα λιτότητας 1% του ΑΕΠ που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, με την πρόβλεψη για ελαφρύνσεις φόρων που θα ενεργοποιηθούν αν και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, νωρίτερα είχε ενημερώσει τους βουλευτές, ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα χωρίς «ρήτρα χρέους», καθώς, όπως τόνισε στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει η παραμικρή αναφορά που να συνδέει την ψήφιση με το χρέος. Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το χρέος, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr
http://www.freepen.gr/2017/05/6250.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ηττηθεί από κανέναν… (vid)

Έλληνας δεν είναι ένας ξεχασμένος πολίτης της Μεσογείου.Ούτε μία λέξη στην ταυτότητα. Είναι τίτλος.