Θύελλα στα κόμματα μετά την απόκτηση του 20% του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη




Πολιτική σύγκρουση προκάλεσε η είδηση πως ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 20% του Mega, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση που δίνει τις ευλογίες της στην παλιά και τη νέα διαπλοκή.


Υπενθυμίζεται πως χθες έγινε γνωστή η πώληση του 20% της «Τηλέτυπος Α.Ε.» (Mega Channel), από το συνολικό 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική του ομίλου Μπόμπολα, σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Η πρώτη αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο ήρθε από τη ΝΔ με μία σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης.


ΝΔ: Χέρι-χέρι παλιά και νέα διαπλοκή με την κυβέρνηση
Η αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνει «συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των πολιτών», μετά την κίνηση Σαββίδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων».
Η ΝΔ σημειώνει ότι δεν είναι «καθόλου τυχαία» η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών, Μπόμπολα - Σαββίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ
«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.
Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.
Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.
Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:
Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Δημοκρατική Συμπαράταξη για είσοδο Σαββίδη στο Mega: Επωφελήθηκε κυβερνητικών μεθοδεύσεων

Εντονα αντέδρασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην εξαγορά από το Ιβάν Σαββίδη, ποσοστού του Mega.
«Τα όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες ημέρες ο κ. Σαββίδης το έκανε πράξη» σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος και επισημαίνει:
«Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων, αγόρασε μετοχές του Mega. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έπεται και συνέχεια. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του».

Ο Α. Λοβέρδος, καταλήγει προειδοποιώντας: «Ενα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για το λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό!».

Θεοδωράκης: Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους της κυβέρνησης
Με μία αιχμηρή ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης την εξαγορά μετοχών του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη.
«Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη. Θα πληρώσει και τα χρέη του;», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, θυμίζοντας και μία παλιότερη ανάρτησή του.


Μαξίμου για είσοδο Σαββίδη στο Mega: Δεν έχουμε ευθύνη για επιχειρηματικές συναλλαγές στα ΜΜΕ
Το Μαξίμου πάντως από τη δική του πλευρά νίπτει τα χείρας του για την εξαγορά μεριδίου του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη. Απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καταγγέλλει ότι «παλιά και νέα διαπλοκή πάνε χέρ-χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης», το μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση, ούτε ευθύνη για επιχειρηματικές συναλλαγές στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης:

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος».
Το Μαξίμου, τέλος απαντώντας στις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, υποστηρίζει: «Αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030!».

ΚΙΔΗΣΟ για Mega: Σε ρόλο παρατηρητή ή κουμπάρου η κυβέρνηση;
«Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου; Ας απαντήσουν μόνοι τους» αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), με αφορμή την πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη.
Το κόμμα μνημονεύει «τερατολογίες» που ειπώθηκαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης και αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ. «Μία από αυτές», συμπληρώνει, «ήταν η δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα. Ο μύθος αυτός ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εμφανίστηκε τότε ως δήθεν μεσολαβητής αυτού του δήθεν δανεισμού.
Σήμερα, συνεχίζει, «σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ΕΣΡ αποφασίζει πως το τηλεοπτικό πεδίο χωράει τέσσερις έως έξι τηλεοπτικές άδειες. Η ΠΗΓΑΣΟΣ μεταβιβάζει ελεύθερα τις μετοχές της που κατείχε στο υπερχρεωμένο MEGA -που και αυτό είχε πρωτοστατήσει τότε στην αναπαραγωγή των τερατολογιών- στον δις ευεργετηθέντα με διαγραφές χρεών (ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ), Ιβάν Σαββίδη».
Το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει ότι «οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα είναι αμείλικτα». «Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών, από ελεύθερα Μέσα, που θα εξασφαλίζουν περιβάλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού στους εργαζομένους τους», καταλήγει.



Πηγή: Θύελλα στα κόμματα μετά την απόκτηση του 20% του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη | iefimerida.gr




Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια