Η ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 1945 ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ









Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ




Ως γνωστόν την 9η Μαΐου του 1945 έληξε και επίσημα ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος
(https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/03/blog-post_22.html).
Ο τελευταίος ηγέτης του λεγόμενου «Τρίτου Ράιχ», ο ναύαρχος Ντένιτς, υπέγραψε την τελική συνθήκη παράδοσης, άνευ όρων, της ναζιστικής Γερμανίας στους νικητές Συμμάχους
(ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία).

Είχε προηγηθεί η μάχη της Αγγλίας (νικηφόρα υπό την ηγεσία του Τσόρτσιλ), όπως και η χρηματοδότηση, πολλών αντιστασιακών προς τους Γερμανούς ανταρτικών κινημάτων στις κατεχόμενες από αυτούς χώρες, με σκοπό, όταν έρθει η «κατάλληλη ώρα», να αρχίσουν την απελευθέρωση των ευρωπαϊκών χωρών από την Γερμανία και την ένταξη τους στις δικές τους σφαίρες επιρροής.

Παράλληλα, το 1943 η απόβαση των Συμμάχων στην Σικελία, που ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος της Δυτικής Ευρώπης που απελευθερώθηκε, συντέλεσε αποφασιστικά στην πτώση του καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι (ακολούθησε και η γοργή αποστασιοποίηση της φιλικής, έως τότε, Ισπανίας του Φράνκο από τον Χίτλερ).

Ακολούθησε η συμμαχική απόβαση στην Νορμανδία το 1944, με την συνακόλουθη απελευθέρωση της Γαλλίας και την προώθηση των συμμαχικών δυνάμεων βαθιά στα εδάφη της Δυτικής Ευρώπης (που απελευθερώθηκαν από τους συμμάχους), αλλά και στο ίδιο το γερμανικό έδαφος.

(Το ίδιο έτος αποχώρησαν και οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής από τα Ελληνικά υπόδουλα εδάφη και πραγματοποιήθηκε η Ελληνική απελευθέρωση από τον ναζισμό, αλλά παράλληλα το ίδιο έτος σηματοδότησε και την αρχή του Ελληνικού Εμφυλίου- https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/04/blog-post_16.html).

Όλα τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με την παράλληλη προώθηση των σοβιετικών δυνάμεων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα την κατάληψη του Βερολίνου τον Μάιο του 1945 και την οριστική παράδοση της Γερμανίας τις 9 του ίδιου μηνός.

Η Γερμανία φαινόταν ότι είχε ηττηθεί πια οριστικά. Όμως τα πράγματα δεν ήταν στην πραγματικότητα έτσι. Για την ακρίβεια πολλοί ναζιστές αξιωματούχοι, τόσο στρατιωτικοί, όσο και επιστήμονες, πράκτορες και βασανιστές, είχαν προλάβει να διαφύγουν από την χώρα (αν και αρκετοί από αυτούς παρέμειναν τόσο στο Ανατολικό, όσο και το δυτικό τμήμα της χώρας αυτής).








Είναι γνωστή η περίπτωση των αδερφών Μπράουν. Ο μεν Βέρνερ φον Μπράουν φυγαδεύτηκε στις ΗΠΑ με άλλο όνομα και συντέλεσε στην ανάπτυξη του Αμερικανικού διαστημικού προγράμματος του οποίου θεωρείται και ο ουσιαστικός ιδρυτής του.

Ο δε Μάγκνους φον Μπράουν, παραδόθηκε στους Σοβιετικούς και βοήθησε τον κύριο υπεύθυνο του Σοβιετικού διαστημικού προγράμματος, Κορολιόφ (άλλοτε εξόριστο στα Γκουλάγκ από τον Στάλιν), στην προώθηση της διαστημικής υπηρεσίας της χώρας.

Και φυσικά αυτοί δεν ήταν οι μόνοι. Πολλοί ναζιστές πράκτορες, στρατιωτικοί, και επιστήμονες, φυγαδεύτηκαν και άλλαξαν ονόματα, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και την ΕΣΣΔ, οι οποίες δεν δίστασαν να τους αφήσουν ατιμώρητους για τα εγκλήματα που είχαν αυτοί διαπράξει, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις «υπηρεσίες» που αυτοί μπορούσαν να τους προσφέρουν.







(Άλλωστε η συγγένεια των καθεστώτων αυτών ως προς τον ολοκληρωτισμό, επέτρεπε τις «μετεγγραφές και τις μεταπηδήσεις» από το ένα στρατόπεδο στο άλλο. Γενικά είναι γνωστό πως πιο εύκολο μπορεί να φτάσει κάποιος ακραίος πολιτικά από το ένα άκρο στο άλλο, πάρα στην μέση, είτε για ιδεολογικούς, είτε για οπορτουνιστικούς λόγους).

Τότε ήταν όμως και η εποχή που άρχιζε ο Ψυχρός Πόλεμος και οι πρώην «σύμμαχοι» (ΗΠΑ,ΕΣΣΔ), είχαν πια γίνει εχθροί, ενώ ο παλιός εχθρός (η ναζιστική Γερμανία), του οποίου η χώρα είχε χωριστεί σε δύο τμήματα (Ανατολικό και Δυτικό), δεν αποτελούσε πια τον κύριο αντίπαλο.

Έτσι πολλοί πρώην ναζί βρήκαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν φιλικές προς τους ίδιους οργανώσεις (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/06/h-odessa_29.html), που προωθούσαν τα συμφέροντα τους, με την άδεια μάλιστα των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ, όπως ακριβώς έκαναν και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/03/kai-meta.html, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/freikorps.html).

Ότι ακριβώς συνέβη και στον Μεσοπόλεμο (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_60.html, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/12/kai.html).

(Και είναι γνωστό, ότι στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, πρωταγωνίστησαν πολλοί που έγιναν ηγέτες στον Δεύτερο, αν και τότε δεν ήταν και οι ίδιοι παρά πράκτορες, είτε πολιτικών-οικονομικών συμφερόντων των χωρών τους, είτε και ξένων δυνάμεων-https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/03/kai-meta.html).








Για τον λόγο αυτό δεν φαίνεται καθόλου παράξενο που μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων (π.χ. πολιτικών, στρατιωτικών, επιστημόνων) αλλά και των κομμάτων, τόσο στο Δυτικό, όσο και στο Ανατολικό τμήμα της Γερμανίας αποτελούνταν από πρώην ναζί (περίπου 25% στην Ανατολική και 40% στην Δυτική- https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/04/blog-post_21.html).

(Επομένως είναι εύκολα κατανοητό γιατί πολλά πρώην κομματικά στελέχη της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας, τόσο με ναζιστικό ή κομμουνιστικό παρελθόν, ενσωματώθηκαν εύκολα στο Χριστιανοδημοκρατικό, το Χριστιανοκοινωνικό, το Σοσιαλιστικό, το Αριστερό, το Φιλελεύθερο ή πιο πρόσφατα στο κόμμα της «Εναλλακτικής για την Γερμανία».

Ούτως ή άλλως αποτελούνταν όλα τα κόμματα αυτά από άτομα των ίδιων αντιλήψεων και πολιτικής στάθμης και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεργαστούν με τους ομοίους τους. Η όπως λέει και ο λαός μας: «είδε ο γύφτος την γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του»).

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι αν και η αρχή του Ψυχρού Πολέμου θεωρείται κατά πολλούς ο Ελληνικός Εμφύλιος (http://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9/), το σήμα κατατεθέν του και το πιο έντονο σημείο έντασης του πρωταρχικά, ήταν η κρίση του Βερολίνου το 1948
(και πάλι σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΣΣΔ λόγω της Γερμανίας).

Στο τέλος (και ενώ το 1957 είχε γίνει η ίδρυση της ΕΟΚ, με όλα σχεδόν τα στελέχη της να αποτελούνται από πρώην ναζί ή διάφορους δωσίλογους τους από διάφορες κατεχόμενες σε αυτούς χώρες), το 1989, ο Ψυχρός Πόλεμος έληξε, με την πτώση της ΕΣΣΔ.

Και τότε ήταν που η Γερμανία, εκμεταλλευόμενη την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το έτος 1992, με την συνθήκη του Μάαστριχτ (http://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%89/) ίδρυσε την ΕΕ, στην οποία επέβαλε τους δικούς της κανόνες για να κυριαρχήσει (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80/).






Και με κόλπα, εξαγορές και απάτες «έπεισε» τους ηγέτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών να γίνουν μέλη της (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b1%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5/, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html), με κύριο στόχο να τις υποτάξει μακροπρόθεσμα στην εξουσία της, με την επιβολή σε αυτές «οικονομικών μνημονίων».

Με τον τρόπο αυτό (τον οικονομικό), η Γερμανία υπό την Μέρκελ, κατάφερε να υποτάξει ακόμα περισσότερες χώρες στην ηγεμονία της, από όσες είχε καταφέρει ο Χίτλερ πριν 72 χρόνια.

Ουσιαστικά κατάφεραν να φέρουν μέσω της οικονομίας το «ευρωπαϊκό μέτωπο πολέμου», στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν στην ακμή της ναζιστικής δύναμης, το έτος 1941. Και «επιδεικνύουν» πάλι παλιές «καλές τους συμπεριφορές» .

Και για άλλη μία φορά οι χώρες της Ευρώπης στενάζουν κάτω από τον βάρβαρο γερμανικό ζυγό. Όμως όπως και στους δύο Παγκόσμιους Πόλεμους, η Γερμανία, έχει καταφέρει να «συσπειρώσει» ένα «νέο μέτωπο απρόθυμων-λυκόφιλων συμμάχων», για άλλη μία φορά εναντίον της, ίδιο ακριβώς που είχε δημιουργηθεί τότε (αποτελούμενο από τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Μεγάλη Βρετανία).

Και όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ίδιοι οι λεγόμενοι «Σύμμαχοι», χρηματοδοτούν, πολλά «αντιστασιακά προς τους Γερμανούς» πολιτικά κινήματα (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/01/blog-post_70.html) στην Δυτική Ευρώπη, με σκοπό, όταν έρθει η «κατάλληλη ώρα», να αρχίσουν την απελευθέρωση των ευρωπαϊκών χωρών από την Γερμανία και την ένταξη τους στις δικές τους σφαίρες επιρροής (http://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%84%cf%89%cf%86-%cf%81%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/).








Έχει ήδη προηγηθεί, όπως και τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου, η «νικηφόρα μάχη» για το BREXIT της Μεγάλης Βρετανίας, (υπό την «τότε ηγεσία του Φαράτζ»), η «νέα μάχη της Αγγλίας» για πολλούς.

Παράλληλα, εντός του 2017, αναμένονται κατά πολλούς πρώρες εκλογές στην Ιταλία (άλλοι τις τοποθετούν μέσα στο 2018),
στις οποίες φαίνεται ότι θα επικρατήσουν τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που υποστηρίζονται από την Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Το ίδιο λέγεται και για την Αυστρία (http://www.crashonline.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%89%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF/).
Αυτό θα έχει ως συνέπεια η Ιταλία να αποτελέσει το πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος της Δυτικής Ευρώπης που θα απελευθερωθεί από τους Γερμανούς (http://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81/, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/10/blog-post_24.html).








Επίσης θα λειτουργήσει ως ντόμινο και για την πτώση άλλων φιλογερμανικών καθεστώτων στην ΕΕ, ειδικά αν έχουμε παράλληλες πολιτικές εξελίξεις σε κάποιες από αυτές (π.χ. την Ισπανία του Ραχόι όπου μαίνεται ήδη ένας πολιτικός εμφύλιος- http://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9/, https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_32.html).
Μία τέτοια πιθανή εξέλιξη θα αποτελέσει, την αρχή της γοργής ξήλωσης του σπιράλ, που κρατά τις χώρες της ΕΕ υπό γερμανική κατοχή και φυσικά θα έχει και άμεσες συνέπειες και στις πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία, αλλά και στην ίδια την Γερμανία (ειδικά εάν τέτοια πολιτικά γεγονότα συμβούν πριν τις γερμανικές εκλογές).









Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην χώρα μας, στην οποία διάφορα γεγονότα (π.χ. εκλογές, δημιουργία νέας κυβέρνησης πολλών κομματικών σχηματισμών, ολική πτώχευση ή ακόμα και πόλεμος), θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά και τα γεγονότα στην Ευρώπη. Όλα τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με τις παράλληλες ήττες των Γερμανών στα ανατολικά μέτωπα, μπορούν είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα την ήττα για άλλη μία φορά της Γερμανίας από τους «νέους Συμμάχους», και την «νέα κατάληψη του Βερολίνου» από αυτούς.
(Οι Γερμανοί προσπάθησαν να «προωθήσουν» τους αγωγούς του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας , έναντι των αντίστοιχων ρωσικών (ανεπιτυχώς όμως), όπως φαίνεται να κάνουν τώρα τελευταία και οι Ισραηλινοί (, «παρακάμπτοντας» τον East Med (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/02/east-med.html) και κάνοντας «έξαλα σχέδια για την Συρία» (https://nikosxeiladakis.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B9/).

Εννοείται φυσικά ότι το πιθανότερο στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, και ενώ έχουν καθοριστεί οι νέες ζώνες επιρροής τους, αυτοί να συγκρουστούν για άλλη μία φορά, όπως έκαναν τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου.

Για τον λόγο αυτό, πρέπει και εμείς σαν χώρα, να λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε (και να αποφύγουμε) τέτοιες επικίνδυνες για το έθνος μας καταστάσεις, γιατί είναι γνωστό, ότι αν δεν προσέξουμε να συμβεί στο τέλος αυτό που λέει μία γνωστή παροιμία: «Όταν στον βάλτο τσακώνονται Βουβάλια, στο τέλος την πληρώνουν τα βατράχια».

https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/05/1945.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια