EUROGROUP (ΚΟΡΟΪΔΙΑ)…. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ & ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ) … ΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ








Τη συμφωνία των δανειστών με την Ελλάδα για μέτρα 3,6 δισ. από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη λήξη του Eurogroup της Μάλτας.




«Πετύχαμε μεγάλη μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση μετά το προηγούμενο Eurogroup όταν και με δική μου πρωτοβουλία αλλαξαμε τη στρατηγική που διαπραγματευόμαστε για τα πράγματα» είπε ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στην Αθήνα καθώς όπως είπε «έχουμε συμφωνία ως προς αυτά τα μεγάλα ζητήματα και για τις μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup τα μέτρα ύψους 1% του ΑΕΠ για τις συντάξεις (1,8 δισ. ευρώ) θα ισχύσουν από το 2019 και το άλλο 1% από τις αλλαγές στο αφορολόγητο το 2020.

Όπως είπε «θα υπάρξουν και τα διευρυμένα μέτρα υπό την αίρεση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και θα δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό πεδίο για να υπάρξουν αντίμετρα».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι όταν επιτευχθεί το Staff Level Agreement τότε το Eurogroup θα επιστρέψει για το ζήτημα του χρέους.


Την κατ’ αρχήν συμφωνία, που, όπως είπε, επιτεύχθηκε σήμερα για την Ελλάδα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί

Όπως ανέφερε, οι συνθήκες θα επιτρέψουν στα κλιμάκια να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level aggrement).

Διευκρίνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η δουλειά, αλλά πρέπει να μπουν οι τελευταίες πινελιές για μία ξεκάθαρη και τελική συμφωνία.

Τόνισε ότι ήρθε η ώρα θα βάλουμε τέλος σε αυτήν την αβεβαιότητα που εμποδίζει τη μείωση της ανεργίας, τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις, κάνοντας λόγο για κατάσταση που την αξίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, πρόκειται για μια εξισορροπημένη η συμφωνία, ενώ σημείωσε πως δίνεται μια ευκαιρία στην Ελλάδα να λάβει πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να σταθεί στα πόδια της.

Σόιμπλε: Υπάρχει συμφωνία

H Aθήνα και οι διεθνείς δανειστές σημείωσαν πρόοδο την Παρασκευή όπως επιβεβαίωναν κύκλοι των διαπραγματευτών στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσων (dpa).

O χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε συνάντηση με τους ομολόγους του ότι «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για τα πολιτικά μέτρα. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και τώρα θα μπορούσε πράγματι να γίνει (η τελική συμφωνία)» αναφέρει το dpa.

Ρέγκλινγκ: Περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων δύο εβδομάδων

«Υπήρξε συμφωνία στα βασικά πολιτικά ζητήματα του ελληνικού προγράμματος. Μιλήσαμε για τις υπερ-αποδόσεις της Ελλάδας, μιλήσαμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρεγκλινγκ, στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα μετά τη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνη.

«Αν επιβεβαιωθούν τα νούμερα για την Ελλάδα το 2016, θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που χαιρέτισε τη συμφωνία και την πρόοδο που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

https://hellasforce.com/2017/04/07/eurogroup-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια