Η νίκη του Μακρόν και η νίκη κατά του λαϊκισμού







Οι Γάλλοι επέλεξαν για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ στην Γερμανία και αλλού πανηγύρισαν την νίκη κατά του Λαϊκισμού.



Αλλά κάνεις δεν έκανε τον κόπο να ψάξει ποιος είναι αυτός ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ολάν που έσυρε την γαλλική οικονομία στην καταστροφή, ο πρώην τραπεζίτης και ευνοούμενος του Ρότσιλντ, και ένας από τους πιο θερμούς υπερμάχους της Νέας Τάξης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών.



Εκείνο που ήταν το σημαντικό όπως το πρόβαλλαν όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ήταν η νίκη κατά του Λαϊκισμού και ο κόσμος να τρώει το…. Κουτόχορτο του.


Αυτό το παιχνίδι του Λαϊκισμού έχει μακρά παράδοση. Στην Ελλάδα η λέξη Λαϊκισμός για πρώτη φορά είχε γίνει τόσο γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα από τον τότε πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη, ο οποίος κατήγγειλε για πρώτη φορά τα λεγόμενα διαπλεκόμενα ότι θέλουν να τον ανατρέψουν χωρίς βέβαια ποτέ να εξηγήσει και να κατονομάσει τι είναι αυτά τα διαπλεκόμενα, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους για λαϊκιστές.



Σαν γενικό ορισμό με απλά λόγια η λέξη αυτή αποδίδεται σε όσους αναφέρουν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για πολιτικούς σκοπούς, ότι κοροϊδεύουν τους ψηφοφόρους και ότι αναφέρονται σε χίμαιρες και σε μια άνευ περιεχομένου πολιτική για να κερδίσουν ψήφους και εκλογές.


Στην πραγματικότητα όμως αυτός ο όρος έγινε το κύριο όπλο διατήρησης στην εξουσία ενός συστήματος που δεν θέλει με τίποτα να χαρίσει τα προνόμια του από κάποιους που έχουν κατάφορα αδικηθεί και θέλουν μια αλλαγή.


Έτσι κάθε πολιτική απόπειρα αλλαγής ενός διεφθαρμένου συστήματος, ενός πολιτικού προδοτικού συστήματος, χαρακτηρίζεται σαν λαϊκισμός με την έννοια του αποτρόπαιου. Ακόμα πιο πολύ, κάθε λαϊκή διεκδίκηση για καλυτέρευση της ζωής των αδικημένων γίνεται λαϊκισμός και μόνο τα προνόμια των προνομιούχων δεν πρέπει να θίγονται, γιατί κάθε τέτοια απόπειρα είναι…λαϊκισμός!


Ο λαϊκισμός όμως τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μια ξεχωριστή διεθνή διάσταση και έγινε το καθημερινό όπλο του συστήματος και της παγκοσμιοποίησης για την διατήρηση μιας καταστροφικής κατάστασης για τους λαούς και τους μη προνομιούχους. Λαϊκιστές λοιπόν είναι οι ευρωσκεπτικιστές, οι αντιπολιτευόμενοι της σημερινής διεφθαρμένης και νεοταξικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λαϊκιστές και οι χαρακτηριζόμενοι σαν ακροδεξιοί που για τους δημοκρατικούς πρέπει να… αποκλείονται από τις δημοκρατικές διαδικασίες (!!!).
Δηλαδή δημοκρατία μόνο για τους δικούς μας.


Ο χαρακτηρισμός λαϊκιστές σήμερα έγινε το μεγαλύτερο όπλο του συστήματος που το χρησιμοποίει για να πολεμήσει λυσσαλέα όσους αντιστέκονται σε ένα σύστημα με τα εντεταλμένα ΜΜΕ που προωθεί την επιβολή της πάσης φύσεως διαστροφής, την επιβολή της Πανθρησκείας, της Νέας Τάξης, της παγκοσμίας οικονομιστικής νεοεποχιτικής δικτατορίας, της επιβολής της κάρτας του πολίτη και της καταβαράθρωσης όσων δικαιωμάτων είχε αποκτήσει ο εργαζόμενος κόσμος στον εικοστό αιώνα.


Λαϊκισμός λοιπόν! Εσείς δεν θα πάρετε;;;


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγο
http://www.freepen.gr/2017/04/blog-post_5194.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια