Γκουριώτης σε Τράγκα: «Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να μας πάρουν εδάφη, θάλασσα και έλεγχο – Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα»







ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ PARAPOLITIKA FM



«To επίπεδο ασφάλειας της χώρας δεν βρίσκεται στο σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό μετά από επτά χρόνια περικοπών και μειώσεων κατά 50% των αμυντικών δαπανών», τόνισε ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης, μιλώντας αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika fm και ειδικότερα στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ο Τ.Γκουριώτης διατύπωσε την ανησυχία του για το επίπεδο ετοιμότητας των ΕΕΔ, αφού υπάρχει χρόνια υστέρηση σε διαθεσιμότητες, εκπαίδευση, ανταλλακτικά κλπ..
Ολα αυτά μία ημέρα πριν την τραγωδία με το «αρχαίο» ελικόπτερο UH-1H στον Σαραντάπορο.

«Την ίδια στιγμή η Τουρκία ενισχύεται καθημερινά χάρη σε μία κολοσσιαία αμυντική βιομηχανία και την απόφασιστικότητά της να αλλάξει τα σύνορα και να πάρει τον έλεγχο περιοχών σε Αιγαίο, Θράκη και Α.Μεσόγειο. Οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να πετύχουν αυτό που θέλουν. Θέλουν εδάφη, θέλουν έλεγχο, θέλουν θάλασσα και δεν θα ησυχάσουν αν τα πάρουν. και δεν θα ησυχάσουν αν δεν πετύχουν».


«Απορρίπτω των όρο «Ατύχημα». Ατυχήματα γίνονται στον δρόμο. Οταν έχεις επιθετική κίνηση από κάποια αναθεωρητική δύναμη όπως η Τουρκία και αμυνθείς, τότε δεν είναι ατύχημα. Είναι καθαρή απάντηση πιθανόν με πυρά ευρισκόμενος εν αμύνη» σημείωσε ο διευθυντής του pronews.gr.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τ.Γκουριώτης έκανε εκτενή ανάλυση στις δυνατότητες των τουρκικών μαχητικών F-35 και για τον τρόπο που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά σε συγκεκριμένους Ελληνες επιχειρηματίες που εμπλέκονται στο κύκλωμα εμπορίας όπλων.

Τέλος ανέλυσε τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία.

Ακούστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συζήτηση του Γιώργου Τράγκα με τον Τάσο Γκουριώτη για την οποία μιλά όλη η Ελλάδα αυτή την στιγμή…

pronews.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια