25 Απριλίου 2017

Σέρβος Αναλυτής: Αλβανία και Βουλγαρία ετοιμάζονται να διαμελίσουν τα Σκόπια
Η αλβανική ιστοσελίδα shqiperiaime.al αναφέρεται στις απόψεις Σέρβου ειδικού αναλυτή που ισχυρίζεται ότι υπάρχει σχέδιο για το διαμελισμό των Σκοπίων, τόσο από την Αλβανία, όσο και από τη Βουλγαρία.


Η περιληπτική αναφορά του αλβανικού δημοσιεύματος, που αναμεταδίδεται από το Βαλκανικό Περισκόπιο, είναι από το αφιέρωμα της σκοπιανής VECER, η οποία σημειώνει τις σκέψεις του Στέβαν Γκάγιτς, διευθυντή του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Βελιγράδι, ότι υπάρχει σχέδιο μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας για το διαμοιρασμό των Σκοπίων.

Ο αναλυτής αναφέρεται στο πολιτικό σκηνικό της Βουλγαρίας, όπου ακροδεξιοί, όπως ο ηγέτης του βουλγαρικού VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, θα βρεθούν στην κυβέρνηση και θα προωθήσουν την ενσωμάτωση μέρους των Σκοπίων στη Βουλγαρία.

Χαρακτηρίζει τη στάση του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ως σταθερή και θαρραλέα, αφού δεν θέλησε να συναντηθεί τόσο με τον Γιόχανες Χάν, όσο και τον Καρλ Μπίλντ που πρόσφατα επισκέφθηκαν τα Σκόπια.


Επίσης αποκαλεί τον Αμερικανό Γερουσιαστή, Τζον Μακέιν, ως πολιτικό εκφραστή της Δύσης.

Αναλύει, ακόμη, τις ρωσικές και αμερικανικές πολιτικές στην περιοχή και ιδιαίτερα στις δύο αυτές χώρες, δηλαδή την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

tribune.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...