17 Απριλίου 2017

ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ «ΑΝΤΕΧΟΥΝ»; Α-πί-στευ-το: Έδωσαν σε άπορες οικογένειες, κοτόπουλα ληγμένα από… την Πρωτοχρονιά!

Καταγγελία – ΣΟΚ. από δικαιούχο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ν. Χαλκηδόνας…

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;
ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗ; ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΙΣΧΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ !
Μεγάλη αίσθηση όπως και ΘΥΜΟ, προκαλεί η καταγγελία δικαιούχου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νέας Χαλκηδόνας, στην οποία έδωσαν εν όψει Πάσχα κοτόπουλο, που έχει …λήξει, εδώ και 4 ολόκληρους μήνες!!!

Η 60χρονη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, που λαμβάνει αυτά τα τρόφιμα μαζί με άλλα βοηθήματα από τη στιγμή που η ίδια αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, δεν πίστευε στα μάτια της όταν παρέλαβε το κοτόπουλο με ημερομηνία παρασκευής 27/12/16 και ημερομηνία λήξης… την Πρωτοχρονιά του 2017.
Όπως αποκάλυψε, το κοινωνικό παντοπωλείο της έστειλε μήνυμα στο οποίο της ανέφερε ότι γίνεται διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις 10 και 11 Απριλίου.
Μάλιστα όποιοι δικαιούχοι δεν πήγαιναν το συγκριμένο χρονικό διάστημα, στο μήνυμα τόνιζαν ότι θα πάρουν το… ληγμένο κοτόπουλο μετά τις γιορτές!

Μόλις η κ. Ιωάννα, είδε την ημερομηνία λήξης τους επεσήμανε στους υπεύθυνους της δομής πως το νωπό πουλερικό όχι μόνο δεν ήταν φρέσκο αλλά ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση.

Τότε ήταν που έλαβε την αφοπλιστική απάντηση: «Δεν είναι ληγμένο, το είχαμε στην κατάψυξη! Αυτό έχουμε. Αν θέλεις το παίρνεις, αν δε σου αρέσει άσε να το πάρει κάποιος άλλος…», ενώ μια δημοτική σύμβουλος, που ήταν παρούσα στο θλιβερό περιστατικό την παρότρυνε να το φάει λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Εγώ αγοράζω κρέατα και τα αφήνω ακόμη και 8 μήνες στον καταψύκτη».

Βεβαίως, ούτε που της πέρασε από το μυαλό πως απευθύνεται σε μια άπορη γυναίκα, η οποία δεν έχει χρήματα για να πάρει ένα κοτόπουλο, πόσο μάλλον… καταψύκτη!
Η γυναίκα, έξω φρενών, της τόνισε ότι δεν είναι πλούσια και δεν έχει αποθηκευμένα κρέατα, ούτε ειδική συσκευή καταψύξεως των τροφίμων.

Ωστόσο, πήρε το κοτόπουλο για να καταγγείλει το γεγονός, από τη στιγμή, μάλιστα, που συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο Βιολόγος και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Φασσέας, δήλωσε ότι σε περίπτωση μη επαγγελματικής ψύξης είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί σαλμονέλα στο κοτόπουλο, το οποίο είναι αρκετά επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «εγώ δεν θα το έτρωγα σε καμία περίπτωση…»

Όπως εξήγησε, ακόμη και μια ημέρα μετά τη λήξη αν μπει στην κατάψυξη το κοτόπουλο θεωρείται ακατάλληλο για κατανάλωση.

[Πηγή : http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2017/04/blog-post_568.html/ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ«]


thesecretrealtruthΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...