28 Απριλίου 2017

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά – Κατέπλευσε κι άλλο αμερικανικό πολεμικό πλοίο (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλο ένα πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ,φθάνοντας σήμερα το πρωί από το Κρητικό Πέλαγος.Tο πλοίο ανεφοδιασμού στόλου, USNS BIG HORN T-AO-198 που είναι μέρος του Military Sealift Command, oπου ανήκουν όλα τα πλοία του Αμερικάνικου ΠΝ που δεν είναι καθαρόαιμα πλοία μάχης.

To USNS Big Horn (T-AO-198) έχει κατασκευαστεί το 1991 στα ναυπηγεία Avondale στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και έχει πάρει το όνομα του από τον ομώνυμο ποταμό στις πολιτείες του Wyoming και της Montana, γράφει το PireasPiraeus.gr

Έχει μήκος 206 μέτρα,πλάτος 30 και το μέγιστο βύθισμα του είναι 11 μέτρα. Η χωρητικότα του είναι 180.000 βαρέλια και έχει αποθηκευτικούς χώρους 7.400 τ.μ. όπου μπορούν να τοποθετηθούν κοντέινερ με εφόδια . Για να καταλάβει ποια είναι η χρήση του είναι παρόμοια με αυτή του ΠΓΥ Προμηθεύς με κάποιες διαφορές βέβαια αφού τα εφοδιαστικά κλάσης Henry Kaiser όπως είναι το Big Horn σε περίοδο ειρήνης δε φέρουν οπλισμό.

To πλήρωμά του αποτελείται από 103 άτομα εκ των οποίων περίπου 18 με 21 είναι μέλη του ΠΝ,είτε αξιωματικοί είτε έφεδροι. Οι υπόλοιποι 60-65 είναι απλοί πολίτες,ναυτολογημένοι όπως στα κλασσικά εμπορικά πλοία.

Το USS Ross (το οποίο μαζί με το USS Porter συμμετείχε στη ρίψη Τόμαχοκ στη Συρία) με το USNS Big Horn (T-AO-198)

crashonline.grΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...