Η Ελλάδα ΑΔΕΙΑΖΕΙ πάλι τη ΡΩΣΙΑ!Έξαλλος ο Πούτιν…










To ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti δημοσίευσε την πληροφορία πως οι ελληνικές αρχές πρότειναν στο ΝΑΤΟ,

τη μεταφορά δυνάμεων από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη Σούδα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο αυτό έγινε ώστε το ΝΑΤΟ να μην είναι έρμαιο των Τουρκικών παραλογισμών του Ερντογάν, κάτι που αν ισχύει και αν πραγματοποιηθεί τότε θα μιλάμε για γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας εντός της Συμμαχίας.


«Αυτή τη στιγμή, συζητούνται θέματα επέκτασης της στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα, μεταξύ άλλων και για τη διάρκεια ισχύoς της συμφωνίας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στο ΡΙΑ Νόβοστι

«Θέλουμε να μεταφερθεί η βάση από το Ιντσιρλίκ στη Σούδα. Αυτό είναι προς το συμφέρον μας, δεν θα εξαρτόμαστε από την Τουρκία. Αυτό, επίσης, θα αποδυναμώσει την Τουρκία».

Η συζήτηση αυτή έχει ήδη γίνει μεταξύ του Έλληνα ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και του Αμερικανού ΥΠΑΜ Τζέιμς Ματτίς στις 24 Μαρτίου.

Πηγή του ελληνικού ΥΕΘΑ τονίζει πως υπογράμμισε ότι η Άγκυρα εκβιάζει συνεχώς τις ΗΠΑ, απειλώντας να κλείσει την πρόσβαση στο Ιντσιρλίκ.

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες περί σχεδίων δημιουργίας βάσης του ΝΑΤΟ στη Μακεδονία, δηλώνοντας:

«Αυτό δεν συζητείται. Για ποιο λόγο χρειάζεται μια βάση εκεί; Ποιο το νόημα της δημιουργίας της; Αν και, φυσικά, μας ενδιαφέρει αυτό για προφανείς λόγους, δηλαδή τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία».

Όπως είναι φυσιολογικό η σκέψη αυτή προκαλεί οργή στο Κρεμλίνο καθώς βλέπει γι άλλη μία φορά την αμερικανόστροφη τακτική της Ελλάδας.
voicenews.gr

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια