ΔΝΤ: Σπέρνουν λιτότητα και φτώχεια, θερίζουν χρυσούς μισθούς και προνόμια






Ο τρυφηλός βίος και η χρυσοπληρωμένη πολιτεία των στελεχών του ΔΝΤ



Φτωχοποιούν λαούς και χρυσοπληρώνονται. Εξαθλιώνουν εκατομμύρια ανθρώπους και απολαμβάνουν βασιλικές παροχές... Ο λόγος για τους αξιωματούχους και τα στελέχη του ΔΝΤ που από το 2010 έχουν κάτσει στον σβέρκο του ελληνικού λαού, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση.


Του Σπύρου Πάνου


Πρώτος και καλύτερος ο πολύς κύριος Πολ Τόμσεν που απαιτεί με ιταμό τρόπο περικοπές συντάξεων και μισθών, για να πληρώνεται ο ίδιος κάθε χρόνο με το... ευτελές ποσό που κυμαίνεται από 240.000 δολάρια έως 300.000 δολάρια.


Και αν η ετήσια αμοιβή του «ζαλίζει», τα προνόμια που απολαμβάνει ως επικεφαλής του European Department αφήνουν «παγωτό» τα εγχώρια θύματά του. Το παραπάνω ποσό δεν έχει κρατήσεις και φόρους, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι φορολογικές επιβαρύνσεις κάθε χρόνο και ο καινούργιος ασφαλιστικός μποναμάς οδηγούν στον καναβάτσο εργαζομένους και εργοδότες.


Ο Πολ Τόμσεν, επιπλέον, απολαμβάνει πληρωμένα αεροπορικά και όχι μόνο ταξίδια, πολυτελή διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ενώ κάθε χρόνο λαμβάνει απροσδιόριστο ποσό ως bonus επίτευξης των στόχων του Ταμείου που δεν είναι τίποτα άλλο από «αίμα και δάκρυα» για εκατομμύρια Έλληνες. Εκτός όλων αυτών, ο αρχάγγελος της λιτότητας έχει εξασφαλίσει διά βίου σύνταξη, όταν ολοκληρώσει την αιμοσταγή θητεία του...


Η κυρία Κριστίν Λανγκάρντ, από την άλλη, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ αμείβεται ετησίως- βάσει του συμβολαίου που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2011 - με το «ευτελές» ποσό των 550.000 δολαρίων, τα οποία αποτελούν τον βασικό μισθό 468.000 δολάρια συν 84.000 δολάρια επίδομα! Όλο αυτό το ποσό, βέβαια, απαλλαγμένο από κρατήσεις και φορολογία...
Και επειδή το κόστος ζωής είναι ακριβό για τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ η εν λόγω απολαβές της κυρίας Λαγκάρντ αναπροσαρμόζονται - πάντα προς τα πάνω - κάθε 1η Ιουλίου στην διάρκεια της θητείας της.


Στην ετήσια αίτηση του Ταμείου (IMF Annual Report 2016 με στοιχεία για το 2015) το ταμείο φέρεται να κατέβαλε ετήσιο μισθό 494.660 δολάρια στην Managing Director (για την κομψή κυρία Λαγκάρντ πρόκειται που τσίμπησε άλλα 26.660 δολάρια σε σχέση με το 2011) και 409.000 δολάρια στους Deputy Managing Directors... Λίγο πιο κάτω από αυτούς βρίσκεται μισθολογικά ο κύριος Πολ Τόμσεν.


Τα χρυσά προνόμια της γραφειοκρατικής ελίτ του ΔΝΤ αφήνουν άφωνους τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μετράνε καθημερνά τα ψιλά κέρματα των cents στην τσέπη τους... Τα συγκεκριμένα γεράκια μπορούν να συνταξιοδοτηθούν ακόμα και από την ηλικία των 50 ετών εάν έχουν εργαστεί στο Ταμείο για τουλάχιστον τρία συνεχόμενα χρόνια! Οι συντάξεις τους ξεκρίνουν από ποσά που ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια τον χρόνο όταν έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι οικογενειακές παροχές σοκάρουν.


Σ’ αυτά περιλαμβάνονται έξοδα εκπαίδευσης τέκνων, εισιτήρια ταξιδιών από και προς την χώρα προέλευσης αλλά και έξοδα μετέγκαταστασης. Τώρα αν όσοι διαβάζετε το κείμενο ζορίζεστε να πληρώσετε το φροντιστήριο ή τα αγγλικά του παιδιού σας είναι μια άλλη ιστορία.


Το Ταμείο έχει προβλέψει και για την ξεκούραση των χρυσοκάνθαρων στελεχών... Έτσι η ετήσια άδεια, ξεκινά από 26 εργάσιμες ημέρες και αυξάνονται με την προϋπηρεσία ενώ προβλέπονται και 15 ήμερες αναρρωτικής, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν στην επόμενη χρονιά, εάν δεν γίνει χρήση!


Και λίγα ιστορικά στοιχεία που αφορούν τις αμοιβές που παρέχει το Ταμείου από την ίδρυση του στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Τότε Αμερικανοί και Βρετανοί συγκρούστηκαν για τους μισθούς των στελεχών. Σύμφωνα με τον ιστορικό, Τζόζεφ Θορνταϊκ, η πλευρά των Αμερικανών, διά του τότε υπουργού Οικονομικών Χάρι Ντέξτερ Γουάιτ, πρότεινε καταβολή μισθών από 17.500 δολάρια έως 30.000 δολάρια για τα διευθυντικά στελέχη (σε σημερινές τιμές, ετήσιες απολαβές από 243.000 έως 416.000 δολάρια).


Αντίθετα, οι Βρετανοί, διά του παγκόσμιας ακτινοβολίας οικονομολόγου Τζον Μέιναρντ Κέινς χαρακτήριζαν τους προτεινόμενους από τους αμερικανικούς μισθούς «προκλητικά υψηλούς» και ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Χάρι Ντέξτερ Γουάιτ, η πρόταση του οποίου, όμως, επικράτησε. Βέβαια, ο τελευταίος λίγα χρόνια αργότερα έλαβε διευθυντική θέση στο ΔΝΤ!
Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια