Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο: 4 νεκροί, μία επιζήσασα






Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί πάνω από την Ελασσόνα.

Οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης έχουν εντοπίσει ζωντανή μία γυναίκα αξιωματικό.

Πολυτραυματίας η γυναίκα αξιωματικός που επέζησε από τη συντριβή του Χιούι
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Λάρισας η αξιωματικός που εντοπίστηκε ζωντανή είναι πολυτραυματίας και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η αξιωματικός ήταν μέλος του πληρώματος και είχε την ειδικότητα του Μηχανοσυνθέτη. Υπενθυμίζεται πως στα ελικόπτερα τύπου Χιούι υπάρχουν τρία μέλη πληρώματος: δύο Χειριστές και ένας ένας Μηχανοσυνθέτης.
Στο σημείο της συντριβής έχουν ήδη εντοπιστεί νεκροί, οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος έφτασε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επιζήσασα, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών εξηγώντας ότι τονίζοντας ότι το ΓΕΕΘΑ θα βγάλει επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό στο ελικόπτερο να επέβαινε ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Ιωάννης Τζανιδάκης. Όσον αφορά στο σημείο που έγινε η πτώση τόνισε ότι δεν είναι και τόσο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό.


Επεσε σε κολώνα της ΔΕΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.

Το σημείο όπου κατέπεσε το Χιούι

Υπενθυμίζεται πως στο ελικόπτερο που εκτελούσε πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη επέβαιναν 5 άτομα, ανάμεσά τους και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Ιωάννης Τζανιδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 7:50 από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας. Ξεκίνησε από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας με προορισμό τη Λάρισα, έχοντας τρεις επιβαίνοντες. Από εκεί επιβιβάστηκαν άλλα δύο άτομα και το ελικόπτερο απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη.

Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετέχουν ένα Super Puma και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία εκδόθηκε στις 10:16, ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».



πηγη


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια