ΚΑΒΑΛΑ: Τα νέα ασυνόδευτα ”παιδιά πρόσφυγες” είναι 10 έφηβοι από Μαρόκο, Πακιστάν και Αλγερία






Δέκα έφηβοι παράνομοι μετανάστες από Μαρόκο, Πακιστάν και Αλγερία αποδεινύεται ότι ήταν τελικά τα ασυνόδευτα ”παιδιά πρόσφυγες” που κατέφθασαν εχθές το πρωί στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες και αποκλειστικό υλικό του Off the Record.


Οι έφηβοι κατέφθασαν εχθές το πρωί υπό αστυνομική συνοδεία, με τις αρχικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναμονή 40 ατόμων, ενώ είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προσφυγικού στην Καβάλα που δεν ανακοινώθηκε τίποτα και τα τοπικά ΜΜΕ κρατούνται μακριά.

Κάτοικοι του Περιγιαλίου είπαν στο Off the Record ότι συνάντησαν στο δρόμο κάποιους από τους Πακιστανούς εφήβους οι οποίοι επιβεβαίωσαν την καταγωγή τους και είπαν ότι σκοπός τους είναι να πάνε στην Αγγλία. Δεν γνωρίζουμε όμως τι δήλωσαν στις υπηρεσίες επίσημα και αν είναι καταγεγραμμένοι στα χαρτιά ως ”Σύριοι”.





Οι έφηβοι Μαροκινοί, Πακιστανοί και Αλγερινοί στα δεξιά κατά την άφιξη τους εχθές στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Μετά από τόση εμπειρία στο μεταναστευτικό, και καθώς η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι εθνικότητες είναι οι πιο επιρρεπείς στο να δημιουργήσουν επεισόδια αφού οι Σύριοι πρόσφυγες δεν έχουν καλές σχέσεις μαζί τους, δημιουργείται η απορία γιατί δεν τους διαχωρίζει αλλά προχωρά απ’ ότι φαίνεται σε ένα σχέδιο συμβίωσης υπό την ίδια στέγη.


Και εδώ υπενθυμίζουμε ότι από τον Φεβρουάριο του 2016 όποτε έφθαναν Μαροκινοί ή Αφγανοί στο λιμάνι της Καβάλας, απομακρύνονταν ξεχωριστά με κλούβες της αστυνομίας.

Κάποιοι από τους Σύριους πρόσφυγες που διαμένουν στο Ασημακοπούλου, είχαν ήδη δηλώσει ότι δεν θέλουν άτομα από τέτοιες χώρες και ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Η αυθαίρετη εξομοίωση πραγματικών προσφύγων πολέμου και οικονομικών μεταναστών είναι επίσης αυτή που εξ’ αρχής στέρησε από Σύριους και Ιρακινούς πρόσφυγες να πάρουν άσυλο και να φύγουν σε χώρες της Ευρώπης καθώς πολλοί μετανάστες πήραν τη θέση τους και οι ίδιοι εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα.

Οι λόγοι που αυτή η ιστορία κρατάται σε χαμηλούς τόνους ίσως να είναι πολιτικοί ή και για αποφυγή αντιδράσεων, καθώς οι Καβαλιώτες ναι μεν υποδέχτηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα τους Σύριους πρόσφυγες, κανένας όμως δε ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί ή όχι με αυτήν την εξέλιξη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή μέσα στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου δείχνει ότι οι υπεύθυνοι επιθυμούν μάλλον μια απόλυτα ελεγχόμενη ροή πληροφοριών για το τι θα γίνεται γνωστό και τι όχι μέσα από το camp. Η απόφαση να μην επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε κανέναν και όχι απλά να ελέγχεται όταν μπαίνει όπως συνέβαινε πριν, πιέζει μέχρι ένα σημείο και τους ίδιους τους Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι κινούνται μεν ελεύθερα αλλά δεν μπορούν να καλέσουν κάποιο δικό τους άτομο στο νέο τους σπίτι.

Το κυβερνητικό σχέδιο είναι πάντως να ”απλωθούν” 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Ελλάδα ώστε να αποσυμφορηθούν τα hot spots στα νησιά.

Και εφόσον στο Ασημακοπούλου αναμένονται περίπου ακόμη 300 άτομα, κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια