ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ, «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΜΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ «PLAYGROUND»






Όπως δημοσιεύσαμε στον ΕΚ για τον υπουργό των” μεταναστών” Μουζάλα, η αλληλεγγύη του κρατιδίου τους εξαντλείται στους αλλοεθνείς. Διαβάστε τι συμβαίνει, την ίδια ώρα, για τα ελληνόπουλα που αφήνουν οι γονείς σε ιδρύματα λόγω ανέχειας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, «μέσα στην απελπιστικήοικονομική κρίση, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά πλέον δέχεται και εκείνα που οι γονείς τους αδυνατούν να τα ταΐσουν».

Με το 1/4 του εργατικού δυναμικού της χώρας να μην έχει δουλειά και το 1/4 των Ελληνόπουλων να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, «οι γονείς εξαναγκάζονται να ζητούν την ελεημοσύνη των παππούδων». Όμως και οι συντάξεις έχουν περικοπεί πολλές φορές, με αποτέλεσμα το αδιέξοδο.
Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος βρίσκεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου και το οποίο «αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια».

Αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους εκεί όλη την εβδομάδα, συμπληρώνει το δημοσίευμα.
Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια. Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα «γυμνό» δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων η οποία δεν επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα.


Σύμφωνα με την κυρία Ζερβάκη, σημειώνονται καθημερινά νέες αφίξεις. Ωστόσο, για τα παιδάκια ηλικίας 2-5 ετών, ο αποχωρισμός από τους γονείς τους είναι ιδιαίτερα τραυματικός.

«Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους», δήλωσε η κ. Ζερβάκη στο Reuters. «Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά ”Είναι Παρασκευή;”», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη. «Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το σαββατοκύριακο», συμπληρώνει.

Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. «Εχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το σαββατοκύριακο», επισημαίνει η ίδια.

Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει περικοπεί σε βαθμό που να καλύπτει μόλις τη μισή μισθοδοσία, τα πράγματα πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολα για το ίδρυμα, το οποίο πλέον βασίζεται σε δωρεές για φαγητό και ρούχα, για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Αν αυτό είναι ισοπολιτεία και δικαιοσύνη, τότε μας αξίζουν όλοι αυτοί που μας κυβερνούν. Αν όχι, τότε πρέπει ο καθένας μας να σκεφθεί πολύ σοβαρά τι μέλλει γενέσθαι…

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια