06 Μαρτίου 2017

Το «χοντραίνει» η Τουρκία…Εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις μόλις 17μ. απο την Πάφο!
Η Τουρκίας εξέδωσε την NAVTEX με κωδικό 275/17 εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και δεσμέυει περιοχές για Πολεμικές ασκήσεις, μόλις 17 Ναυτικά Μίλια απο το Λιμάνι της Πάφου!Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του ΣΙΓΜΑ Γιάννος Χαραλαμπίδης, η NAVTEX με κωδικό 275/17 δεσμεύει περιοχές δυτικά της Πάφου, έκτασης 340 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται 6,7 χιλιόμετρα εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και μόλις 17 Ναυτικά Μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου.
Επιπλέον, καλύπτει μέρος του τεμαχίου 1 που Τουρκία και ψευδοκράτος αμφισβητούν ότι ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η περιοχή είναι δεσμευμένη για ασκήσεις από τις 5 μέχρι τις 17 Μαρτίου, ενώ είναι εμφανές ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών!
Αυτό συμβαίνει και τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για πληροφορίες που θέλουν κλιμάκωση Τουρκικών προκλήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο, όταν η εταιρία TOTAL θα διενεργήσει έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή.


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΜΕΙΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ;

Βλέπετε συνέλληνές μου τι γίνεται κάθε μέρα στην κοινωνία μας; Ένα ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ· ξεσηκωθήκαμε κι είπαμε κι άλλο ΟΧΙ για το ΜΑΚΕΔΟΝ...