11 Μαρτίου 2017

Εκατοντάδες «πλοία - φαντάσματα» κλείνουν τα GPS όταν μπαίνουν στην Ευρώπη για να μεταφέρουν μετανάστες και όπλαΕκατοντάδες «πλοία - φαντάσματα» κλείνουν τις συσκευές εντοπισμού τους όταν πλησιάζουν «επικίνδυνες ζώνες» και λίγο πριν εισέλθουν σε ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα των Times του Λονδίνου.

Τεράστια φορτηγά πλοία μπαίνοντας στην Ευρώπη απενεργοποιούν τις συσκευές εντοπισμού, τα GPS, ώστε να εξαφανίζονται από τα μόνιτορ παρακολούθησης, αφού κάνουν «περίεργες» στάσεις κοντά σε περιοχές που θεωρούνται «τρομοκρατικές ζώνες». Οι υποψίες των αρχών στρέφονται στο ενδεχόμενο να διακινούν λαθραία ανθρώπους και όπλα στην Ευρώπη, ειδικά στην διαδρομή από την Λιβύη στην Ελλάδα.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα από την Windward, μια ναυτιλιακή εταιρεία αναλύσεων που εδρεύει στο Ισραήλ, συνολικά 2.850 πλοία «εξαφανίστηκαν» απενεργοποιώντας τις συσκευές εντοπισμού τους από την τοποθεσία τους, ακριβώς προτού εισέλθουν στα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, μόνο τους δύο πρώτους μήνες του 2017! Τα στοιχεία της ίδιας εταιρείας δείχνουν ότι 40 από τα πλοία που έκαναν αυτό το «κόλπο», μπήκαν στην Ευρώπη από την Λιβύη και άλλα 20, αφού προηγουμένως έκαναν «ύποπτες» στάσεις σε χωρικά ύδατα κοντά στην Συρία ή το Λίβανο.

Όπως επισημαίνει η έρευνα των Times, ένα πλοίο είναι υποχρεωμένο να έχει πάντα ενεργοποιημένη την συσκευή εντοπισμού του, όταν βρίσκεται εκτός λιμανιού και εάν αυτή κλείσει, τότε θα πρέπει να καταγραφεί στο ημερολόγιο καταστρώματος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αυτού του πλοίου που αναφέρει η έρευνα: Στο χάρτη φαίνεται η διαδρομή ενός ιταλικού τάνκερ πετρελαίου, από την Λιβύη στην Ελλάδα. Στην διάρκειά της κάνει δύο στάσεις, μία κοντά στην Κρήτη και μία κοντά στην κυρίως Ελλάδα, όπου έγινε «πλοίο φάντασμα» κοντά σε περιοχές ύποπτες για λαθρεμπόριο ανθρώπων.


Παράπονα ΡόδουΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...