ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ





Της Ελένης Παναγιώτου
«Ο αριθμός των τούρκων πράκτορων στην Ελλάδα εχει αυξηθεί», δήλωσε ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) στο OnAlert.


Με αφορμή την δήλωση του Τούρκου Δημοσιογράφου στο Twitter όσο αφορά την κλιμάκωση των επιχειρήσεων της ΜΙΤ στην Ελλάδα,
το OnAlert επικοινώνησε με τον Μποζκούρτ και έθεσε κάποια ερωτήματα στον Τούρκο δημοσιογράφο.


Ποια ειναι η θεωρία σας πισω απο την δήλωση στο Twitter οτι «…οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών»;

Γνωρίζω απο δύο πηγές μου οτι ο αριθμός των τούρκων πράκτορων στην Ελλάδα εχει αυξήθει. Tώρα που έχουν τελειώσει οι εκλογές στην Βουλγαρία, η Τουρκία μπορεί να στρέψει την προσοχή της προς την Ελλάδα. Ήταν απαχολημένοι (σ.σ. στην κυβέρνηση Ερντογάν) με την μετακινηση Τούρκων για να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, θέτοντας τις βάσεις για ενδυνάμωση του κόμματος που υποστηρίζει ο Ερντογάν.

Η Σόφια, προβληματισμένη έντονα με τις παράνομες επιχειρήσεις της Τουρκίας, ανακήρυξε τον Αζίζ Μπαμπουσκου, έμπιστο φίλο του Ερντογάν ο οποίος διευθύνει αποτελεσματικά την Κωνσταντινούπολη για τον Ερντογάν αντι για τον εκλεγμένο δήμαρχο, ως ανεπιθύμητο. Δεδομένου ότι ο Μπαμπουσκου είναι επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Τουρκίας – Βουλγαρίας, η κίνηση αυτη δείχνει οτι η Βουλγαρία πρέπει να έχει πολύ καλό λόγο να το κάνεθ αυτο όσο αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Επίσης ο Ερντογάν βρίσκεται στην σκιά της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία οπότε χρειάζεται κάποιο τρόπο για να κερδισει ψήφους. Η ένταση με την Ολλανδία μπορεί να τον βοήθησε λίγο αλλά όχι αρκετά για να εξασφαλίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.
Η Άγκυρα έχει στρέψει της προσοχή της στην Ελλάδα και το μεταναστευτικό, που ο Ερντογάν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης εναντίον της ΕΕ. Ως εκ τούτου η Ελλάδα μπορεί να είναι στο παιχνίδι σήμερα ως ενα νεο θέατρο επιχειρήσεων από τις υπηρεσίες πληροφόρησης και τις μυστικές ομάδες του Ερντογάν.

Πιστεύετε ότι θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν «ατύχημα» στο Αιγαίο; Ή μήπως είναι πιο πιθανό ότι αυτές οι ομάδες θα τροφοδοτήσουν κάποιο επεισόδιο στη Θράκη;

Οτιδήποτε είναι δυνατόν. Κρίνοντας από προηγούμενα σχέδια και «ψεύτικες σημαίες», τόσο το Αιγαίο όσο και η Θράκη θα μπορούσε να είναι στο παιχνίδι. Εγω θα έδινα ιδιαίτερη σημασία στα σημεία που ενδιαφέρουν τους Τούρκους όπώς του μουσείο του Ατατούρκ και ακόμη και τα τζαμιά όπου συχνάζουν.

Είναι η Κύπρος πιο εύκολος στόχος σε αυτή την περίπτωση;

Η Κύπρος είναι λιγότερο πιθανό λόγω των πολλών παικτών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από τους Ρώσους μέχρι και τους Αμερικανούς. Ο Ερντογάν κατάφερε να επιδιορθώσει την σχέση του με το Ισραήλ, με την ελπίδα ότι αυτό θα βελτιώσει την εικόνα του με τη Δύση. Δεν θα ήθελε να το διακινδυνεύσει αυτό. Παραδόξως το Ισραήλ ποτέ δεν έχει βρεθεί σε κάποια εκστρατεία του μέχρι τώρα σε έντονη αντίθεση με τις προηγούμενες εκστρατείες του Ερντογάν.

Εχει αυξηθεί η δημοτικότητα του Ερντογάν μετά απο τις πρόσφατες εντάσεις στην Ευρώπη;

Αυτη η τακτική βοηθά τον Ερντογάν να αποσπάσει την προσοχή από τα εγχώρια δεινά, όπως ειναι τα οικονομικά προβλήματα, η αύξηση της ανεργίας και η πτώση της τουρκικής λίρας. Αν ανεβάσεις το εθνικισμό οι άνθρωποι μιλούν για αυτό και όχι για άλλα θέματα που μπορεί να βλάψουν τον Ερντογάν. Επιπλέον, δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελευθερία στα ΜΜΕ στην Τουρκία. Συνεπώς κανείς δεν ασκεί κριτική οπότε ο Ερντογάν μπορεί να χρησιμοποιεί τα Μέσα για προπαγάνδα.

*Ο Abdullah Bozkurt ειναι εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Turkey Interrupted – Derailing DemocracyΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια