04 Μαρτίου 2017

Ο Αρχιδιαφθορέας κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και το παίζει «Σωτήρας»
Το Grexit πλανάται ακόμα, ενώ η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω των εκλογών στην Ευρώπη ίσως να μην αποδειχθεί αληθινή, προειδοποίησε από τους Δελφούς και το Οικονομικό Φόρουμ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Τόνισε δε ότι η υποχώρηση των Ευρωπαίων που προσδοκά και επιθυμεί η κυβέρνηση δεν θα συμβεί και δεν θα υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός το πρώτο που πρέπει να κάνει η χώρα είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη. Είμαστε στο τρίτο μνημόνιο και πάλι αντιμετωπίζουμε προβλήματα που έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα, όπως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Σημίτης αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη υπάρχει αβεβαιότητα λόγω του εκλογικού κύκλου, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. Την χαρακτηρίζω «εθνικιστικό ηγεμονισμό» ενώ την προηγούμενη πολιτική των ΗΠΑ ως «διεθνή ηγεμονισμό».

Εκτίμησε πως στις ΗΠΑ δεν θέλουν συνεργασίες-συμμαχίες με χρήματα δικά τους με τα οποία ωφελούνται άλλοι, όπως το ΝΑΤΟ.

Ο νέος πρόεδρος χρησιμοποιεί την έκφραση «οι ΗΠΑ πρώτα» και αυτό σημαίνει ότι ζητά όποιος θέλει τη βοήθεια της υπερδύναμης θα πρέπει να πληρώσει. Το βασικό τους κριτήριο είναι το τι τους συμφέρει τώρα και όχι τι τους συμφέρει στο απώτερο μέλλον» τόνισε.


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...