Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ! Τουρκική Επίθεση Στην Ελληνική Φρουρά Αυτοκτονίας στο Φαρμακονήσι!!






Γιατί Η Τουρκία Προσωρινά δεν θα Πραγματοποιήσει μια Απόβαση στο Καστελόριζο!

Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ασφάλειας της στρατιωτικής φρουράς στο Φαρμακονήσι ανακύπτει, καθώς αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί βρίσκονται ίσως κάτι παραπάνω από 24 στρατιώτες με ελλιπή-ελαφρύ Οπλισμό!

Η Φρουρά αυτοκτονίας στο Φαρμακονήσι είναι σε πλήρη επιφυλακή μετά το περιστατικό με το Τουρκικό πολεμικό σκάφος «Κουσάντασι» όπου και πραγματοποίησε βολές με πραγματικά πυρά και με κατέυθυνση προς το φαρμακονήσι!

Φρουρά αυτοκτονίας την ονόμασα διότι σε μια επικείμενη αιφνιδιαστική επίθεση μιας Τουρκικής φρεγάτας βάλλοντας με Πραγματικά Πυρά εναντίον αυτού του μικρού νησιού-βραχονησίδας με έκταση 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα το ισοπεδώσει-βουλιάξει, χωρίς καμία αντίδραση απο την πλευρά των φρουρών του νησιού, μιας και ο οπλισμός που διαθέτουν ειναι αστείος για να ανταποδώσουν (και άν προλάβουν)!


Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στο Φαρμακονήσι, και όχι μονό στο Καστελόριζο, που κάποια ΜΜΕ αναφέρουν οτι δέν αποκλείεται απόπειρα απόβασης των Τούρκων στο Καστελόριζο; Το Τουρκικό πολεμικό σκάφος που άνοιξε πυρ στο Φαρμακονήσι Πραγματοποιώντας εικονικές βολές με όπλα μακρού πλήγματος, βομβαρδίζοντας εικονικά το ελληνικό φυλάκιο του νησιού, έστειλαν ένα μήνυμα, για την ευκολία απο την Τουρκική πλευρά να πραγματοποιήσουν το επιχείρημα αυτο!

Στο φαρμακονήσι δέν ειναι συχνή μια μόνιμη ναυτική παρουσία του Πολεμικού μας Ναυτικού όπως είναι στα ίμια, και αυτο αποδεικνύεται με το περιστατικό με το Τουρκικό πολεμικό σκάφος που άνοιξε πυρ στο Φαρμακονήσι, οπου και αποχώρησε μετά απο περίπου 2 ώρες, όταν στην περιοχή έφτασε κανονιοφόρος του ΠΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ (Ρ 267)! Επίσεις το φαρμακονήσι είναι αρκετά μακριά-απομονωμένο απο τα νησιά Λέρος-Κάλυμνος-Κώς σε σχέσει με τα ίμια, με απόσταση από τα παράλια της Μικράς Ασίας να είναι μόνο 5,5 ν.μ..

Την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να επιχειρήσουν σύντομα απόβαση στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου, διατύπωσε γνωστός καθηγητής στα ΜΜΕ. Εγώ προσωρινά θα διαφωνήσω,διότι, ναι μέν το καστελόριζο είναι απο τις πρώτες προτεραιότητες των Τούρκων,αλλά σε ένα ολοκληρωτικό Πόλεμο με την Ελλάδα, και όχι σε ενα θερμό επεισόδιο με μια μικρή κλίμακας Πολεμικής αντιπαράθεσεις. Τά αρνητικά στο καστελόριζο για τους Τούρκους είναι οτί Πρώτον: Διαθέτει καλύτερη άμυνα, και Δεύτερον: Έχει μεγάλο μόνιμο πληθυσμό άνω των 400 κατοίκων, και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο εξωτερικό Κόσμο- Διεθνής Κοινότητα!

Η εκτίμηση-άποψη αυτή ,οφείλεται και στην διπλή παρουσία μου στο Φαρμακονήσι την περίοδο 1996-97!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΙΦΤΗΣ email: spyros.priftis76@yahoo.gr


hellasforce.comΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια