Μετά την επίσκεψη των δανειστών ο Σύριζα έδωσε πράσινο φως για τέταρτο Μνημόνιο !!!



ΘΑ ΦΑΕΙ Η ΜΥΓΑ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΑΤΣΑΛΙ.
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ…


κόψτε το κεφάλι της πόρνης Βελκουλέσκου….
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί ένα 4ο μνημόνιο το οποίο θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ασφαλείας για την Ελλάδα σαν ένα capital buffer σαν ένα κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας.
Σε 3 φάσεις φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία Ελλάδος με δανειστές που δεν θα περιλαμβάνει μόνο την τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά θα διευθετεί όλα τα ανοικτά ζητήματα όπως χρέος και κυρίως ΔΝΤ ενώ θα αγγίζει και το μείζον ζήτημα της χώρας…τι θα συμβεί μετά την λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Πηγή που μίλησε στο bankingnews ανάφερε τα εξής
«Από ότι φαίνεται λόγω της πολυπλοκότητας του ελληνικού ζητήματος ως προς τους δανειστές και των υποχρεώσεων που έχει η Ελλάδα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα νέο χρονοδιάγραμμα το οποίο σε γενικές γραμμές συνοψίζεται ως εξής:


1) Κλείσιμο του τεχνικού σκέλους της αξιολόγησης μάλλον 7 Απριλίου του 2017.
Σε αυτό το σκέλος θα συμφωνηθούν και θα κλείσουν όλα τα μέτρα που αφορούν τον πυρήνα της δεύτερη αξιολόγησης.

Οι συνεδριάσεις του Eurogroup

20 Μαρτίου του 2017
7 Απριλίου του 2017
22 Μαΐου του 2017
15 Ιουνίου του 2017
2) Θα ακολουθήσει μια περίοδος που θα διαρκέσει από εβδομάδες έως λίγους μήνες όπου Ελλάδα και ΔΝΤ και Ελλάδα και ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συμφωνούν όλες τις παραμέτρους της τελικής συμφωνίας, που θα συμπεριλαμβάνει παραμονή με ΔΝΤ και παρουσίαση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
Η καθυστέρηση αυτή είναι εύλογη καθώς μεσολαβούν πολλές και κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, Ολλανδία Μάρτιο, Γαλλία Απρίλιο – Μάιο, Γερμανία Σεπτέμβριο.
Αυτό το στάδιο θα είναι και το πιο κρίσιμο καθώς συμπεριλαμβάνονται τα προνομοθετημένα μέτρα και βεβαίως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
Το ΔΝΤ θα χρειαστεί χρόνο ώστε να επαναξιολογήσει τόσο την πορεία της ελληνικής οικονομίας με νέα έκθεση προόδου και βεβαίως να δημοσιεύσει νέα αναθεωρημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Υπάρχει ενδεχόμενο η τελική συμφωνία για να επιτευχθεί να φθάσουμε χρονικά έως τον Ιούνιο.
3) Το ελληνικό ζήτημα όμως δεν ολοκληρώνεται με την συμφωνία – πακέτο καθώς το ΔΝΤ και ορθά θέτει θέμα Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
Νομοτελειακά η Ελλάδα οδηγείται σε 4ο μνημόνιο
Η διαπραγμάτευση μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ αλλά και ευρύτερα των δανειστών για το 4ο μνημόνιο πρακτικά έχει ξεκινήσει καθώς το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα όταν υπάρχει τεράστιο ρίσκο για την τύχη της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018, μετά την λήξη του προγράμματος.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί ένα 4ο μνημόνιο το οποίο θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ασφαλείας για την Ελλάδα σαν ένα capital buffer σαν ένα κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας.
Ενώ μέχρι πρότινος σχεδόν όλοι υποστήριζαν ότι το 4ο μνημόνιο δεν θα περιλαμβάνει νέα κεφάλαια αλλά θα είναι ένας μηχανισμός προστασίας και διασφάλισης της Ελλάδος…τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Πλέον όλο και περισσότεροι θεωρούν ότι με την λήξη του τρίτου προγράμματος στήριξης τον Ιούνιο του 2018 η Ελλάδα θα αποσταθεροποιηθεί κυλώντας πάλι σε μια νέα κρίση.
Θα πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να επανέλθει στον δρόμο της ομαλότητας.
Για να γίνει αυτό όπως έχει αποδειχθεί η αναδιάρθρωση του χρέους με μέτρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δεν επαρκεί, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα ενταχθεί σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Με βάση λοιπόν ένα νέο σχεδιασμό θα πρέπει ΔΝΤ και δανειστές να εξετάσουν ένα 4ο μνημόνιο το οποίο όμως θα πρέπει να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις διασφάλισης της Ελλάδος και ως εκ τούτου πρέπει να έχει και νέα χρηματοδότηση.
Προφανώς οι αντιδράσεις θα είναι πολλές, προφανώς και πολλοί θα πουν εάν η Ελλάδα χρειαστεί πάλι κεφάλαια γιατί να μην ενεργοποιηθεί το Grexit ώστε να μην μολύνει την υπόλοιπη Ευρώπη, προφανώς και το πολιτικό σύστημα θα αντιδράσει στο σχέδιο να δανείσουν με νέα κεφάλαια την Ελλάδα.
Όμως υπάρχουν 3 εύλογα επιχειρήματα :
Α) Οι δανειστές έχουν χορηγήσει δάνεια 250 δισεκ. στην Ελλάδα και πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα τα πάρουν πίσω
Β) Εάν η Ελλάδα δεν χρηματοδοτηθεί με ένα νέο ποσό 30 δισεκ. η εναλλακτική λύση θα είναι ένα γενναίο κούρεμα χρέους ένα haircut το οποίο θα ζημιώσει πολλαπλάσια την Ευρώπη και τους φορολογούμενους.
Ήδη οι γερμανοί έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι εάν προκύψει η ανάγκη για νέο μνημόνιο η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει εγγυήσεις χρυσό, ακίνητα ή μετρητά.
Εάν τεθεί το δίλημμα haircut ή νέο μνημόνιο 30 δισεκ. όλοι θα στραφούν στο 4ο μνημόνιο ακόμη και εάν αντιδρούν σε νέα χρηματοδότηση της Ελλάδος
Γ) Η Ελλάδα εάν βγει στις αγορές το 2018 θα πρέπει να διασφαλίσει ικανοποιητικά επιτόκια.
Με τωρινά δεδομένα η Ελλάδα δανείζεται από ESM π.χ. 1% και από τις αγορές θα δανειστεί 4% με 5% σε ένα πολύ καλό σενάριο.
Τι νόημα έχει να δανείζεται με επιτόκια 5% καθώς σε ένα τέτοιο σενάριο ακόμη και εάν έχουν ολοκληρωθεί και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος… θα το καταστήσουν πάλι μη βιώσιμο.
Όμως εάν υπάρχει ένας μηχανισμός ασφαλείας όπως το 4ο μνημόνιο και έχει αλλάξει και η κυβέρνηση που θα εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αγορές η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται με πιο λογικά επιτόκια.
Ένα τέταρτο μνημόνιο 30 δισεκ. ευρώ θα μπορούσε να κατανεμηθεί
20 δισεκ. για χρηματοδότηση της Ελλάδος με παράλληλη έξοδο στις αγορές
10 δισεκ. για τις ανάγκες σε νέα κεφάλαια των τραπεζών.
Με βάση πηγές το 4ο μνημόνιο με κεφάλαια είναι απαραίτητο καθώς θα λειτουργήσουν ως απόθεμα ασφαλείας για την Ελλάδα που θα συνεχίσει να αποτελεί σοβαρό οικονομικό πρόβλημα της ευρωζώνης.
Κρίσιμο να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο του 2017
Είναι πολύ κρίσιμο η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει έως τον Απρίλιο του 2017.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση μετά τον Απρίλιο θα επιδεινώσει καίρια το προφίλ ρίσκου της Ελλάδος, δραματικά θα επιδεινώσει τις αποδόσεις των ομολόγων και οι τράπεζες θα καταδικαστούν σε κρατικοποίηση και νέα ανακεφαλιοποίηση.

https://cretanpatriot.wordpress.com/2017/03/01/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%B9/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Και για να έχω το καλό ερώτημα, ποιοι είναι αυτοί που θα τους κρεμάσουν, τα πρόβατα, οι μασονο-υπηρέτες ή οι ελληνόφωνες Εβραίοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή