ΠΡΟΔΟΤΕΣ …!!! Καμαρώστε τους!!! Συνεχίζουν να προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι για την ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ!!!




Έστω και καθυστερημένα, η Ν.Δ. αναγνώρισε ότι με τη συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά δεν επιτεύχθηκε πλήρως η προστασία της φέτας. Αυτό προέκυψε ύστερα από τη χθεσινή σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αντικείμενο ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ανάμεσα στα οποία και το θέμα του «εθνικού μας τυριού».

Με προφανή στόχο να χρυσώσει το χάπι ύστερα και από τη θετική ψήφο των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών στη συμφωνία, η αξιωματική αντιπολίτευση απέδωσε με ανακοίνωσή της «την αποτυχία για την πλήρη προστασία της φέτας αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου» και στη διαπραγμάτευσή τους τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, μία ημέρα νωρίτερα είχε απομακρυνθεί από τη θέση του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, που είχε αντιταχτεί στη συμφωνία και είχε επισημάνει τα προβλήματα για τη φέτα.

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι, παρά τις όποιες αδυναμίες της συμφωνίας, «σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να διαγραφούν τα ευρύτερα ευεργετήματα από την κύρωσή της. Και σε αυτό το θετικό ισοζύγιο στηρίχτηκε η υπερψήφισή της από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας». Τα θετικά που διαβλέπει η Ν.Δ. είναι ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία εκλείπουν οι δασμοί 8-12% για μια σειρά ελληνικά αγροτικά -και όχι μόνο- προϊόντα.

Για τους παραγωγούς -στην πλειονότητά τους Ελληνες- που ήδη δραστηριοποιούνται στην καναδική αγορά η CETA προβλέπει ότι προς το παρόν μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη «φέτα», συνοδευόμενη υποχρεωτικά από τη φράση «Made in Canada» και χωρίς ελληνικά σύμβολα. Προβλέπει, επίσης, ότι από δω και στο εξής κανένας νέος παραγωγός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη λέξη «φέτα», παρά μόνο αν διατυπώσει συγκεκριμένα ότι πρόκειται για «τυρί τύπου φέτας» Made in Canada.

Η ελληνική φέτα, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, παραμένει απολύτως προστατευμένη στην Ευρώπη, ενώ οι ελληνικές εταιρίες που παράγουν γνήσια φέτα θα μπορούν να κάνουν εξαγωγές στον Καναδά (και χωρίς δασμούς εισαγωγής). Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζουν, «η CETA φέρνει την προστασία της φέτας σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από αυτό που ήταν πριν».
https://hellasforce.com/2017/03/01/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια