06 Μαρτίου 2017

Όσοι χρηματοδοτούν κόμματα και υποψηφίους απαλλάσσονται από το φόροΣτο νέο έντυπο Ε1 που θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι εφέτος υπάρχουν οι κωδικοί 055 – 056 και 057 -058.


Στην πρώτη περίπτωση εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του κάθε ιδιώτη ποσό μέχρι 20.000 ευρώ το έτος, για κάθε χρηματοδότηση που έκανε ο τελευταίος προς πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς ό κομμάτων.


Στη δεύτερη περίπτωση, ο ιδιώτης απαλλάσσεται φορολογικά μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ για κάθε χρηματοδότηση υποψηφίου ή εν ενεργεία βουλευτή και ευρωβουλευτή σε ένα έτος.


Εντάξει, να το δεχτούμε ότι επιτρέπεται πλέον επίσημα η ιδιωτική χρηματοδότηση κομμάτων και πολιτικών. Όμως:


1) Γιατί τότε να συνεχίζει να υπάρχει η κρατική χρηματοδότηση;
2) Γιατί να απαλλάσσεται από το φόρο ο ιδιώτης που χρηματοδοτεί κόμματα και πολιτικούς; και ακόμα χειρότερα
3) Γιατί δεν ερωτάται το "πόθεν έσχες" των χρημάτων αυτών;


Με το να μην απαιτείται το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων, μετατρέπεται το πολιτικό σύστημα, σε μια νόμιμη offshore διαδικασία στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.


Αν λοιπόν κάνεις δωρεά στο παιδί σου, εκτός από το φόρο εισοδήματος, θα πληρώσεις και σκληρότατο φόρο δωρεάς, ενώ θα πρέπει να δικαιολογήσεις και που βρήκες τα χρήματα. Αν όμως κάνεις δωρεά σε κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο, είναι σαν να τα έδωσες στο "Θεό", απαλλασσόμενος εντελώς από κάθε φόρο και ούτε φυσικά σε ρωτάει κανείς για πόθεν έσχες και άλλα τέτοια «φτηνά». Ωραίος κόσμος όμορφος, θεϊκά πλασμένος.
Πέτρος Χασάπης

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

http://www.freepen.gr/2017/03/blog-post_640.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...