ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑ ΜΠΡΑΟΥΝ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ





Ένα φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ που βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα τηςΕύα Μπράουν, έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, 72 χρόνια αργότερα.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον ηγέτη και ανώτερους αξιωματικούς του Εθνικοσοσιαλιστικούκόμματος, έρχονται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα μετά από μια αναπάντεχη ανακάλυψη ενός φωτογραφικού λευκώματος που βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα της γυναίκας του Χίτλερ, κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, Εύα Μπράουν.

Σε μια από αυτές δείχνουν τον Χίτλερ να διαβάζει κάτι έγγραφα και σε μια άλλη να χαιρετάει έξω από το χειμερινό θέρετρο Berghof. Δύο ακόμη τον δείχνουν να χαμογελάει μπροστά από ένα πλήθος παιδιών που τον χαιρετούν.

Άλλες εικόνες δείχνουν τον Χίτλερ, τον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ να χαμογελούν στην κάμερα, τον διαβόητο Γιόσεφ Γκέμπελς να τον επευφημεί πλήθος Γερμανών πολιτών, καθώς και τον επικεφαλής της Luftwaffe Χέρμαν Γκαίρινγκ να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο.

Το λεύκωμα το είχε πάρει ως ενθύμιο ένας Βρετανός φωτογράφος ο οποίος εισήλθε στο καταφύγιο του Χίτλερ στο Βερολίνο λίγες εβδομάδες μετά αφού ο δικτάτορας και η σύζυγός του Μπράουν αυτοκτονήσουν εκεί στο τέλος του πολέμου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail που έφερε και τις φωτογραφίες στην δημοσιότητα.


Ένας Ρώσος στρατιώτης χρησιμοποιείσαι την ξιφολόγχη του για να ανοίξει το κλειδωμένο συρτάρι και να αποκαλυφθεί το λεύκωμα μαζί με ένα σπασμένο μπουκάλι αρώματος. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο εξώφυλλο του άλμπουμ μπορεί κανείς να μυρίσει ακόμα και τώρα αυτό το άρωμα, επτά δεκαετίες μετά.

Ο φωτογράφος Edward Dean, ο οποίος επισκέφθηκε το καταφύγιο με το διάσημο δημοσιογράφοRichard Dimbleby, κατάφεραν και πήραν το λεύκωμα στην ιδιοκτησία τους.

Περιέχει 73 ανεπίσημες φωτογραφίες που θα έχουν ληφθεί όλες από ένα πολύ κοντινό άνθρωπο του Χίτλερ, ενδεχομένως, κάποιος σωματοφύλακας ή ακόμα και η ίδια η Μπράουν καθώς δεν εμφανίζεται πουθενά στις φωτογραφίες.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η πρόσβαση που είχε ο φωτογράφος στο γραφείο του Χίτλερ και το γραφείο του στην καγκελαρία του Ράϊχ στο Βερολίνο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες.

Ο κ Dean πούλησε το λεύκωμα σε έναν συλλέκτη στη δεκαετία του 1980. Ο συλλέκτης το είχε για 30 χρόνια και πρόσφατα αγοράστηκε από έναν άλλο συλλέκτη ο οποίος τώρα το έβγαλε σε δημοπρασία. Ο οίκος C & T, εκτιμά ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τις 18.500 λίρες. Ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Tim Harper, δήλωσε: «Μπορούμε να πούμε με 100 τοις εκατό βεβαιότητα ότι αυτό το λεύκωμα ανακτήθηκε από το καταφύγιο του Χίτλερ στο Βερολίνο το 1945.»

Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες από το λεύκωμα:

Ηλίας Σιατούνης


πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια