01 Μαρτίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος παγίδευσε σκύλο με εκρηκτικά (βίντεο)Ιρακινοί σιίτες κυβερνητικοί πολιτοφύλακες των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), ανάρτησαν ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου δείχνουν ένα μικρό σκυλάκι που το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παγίδευσε με εκρηκτικά και το έστειλε να ανατιναχτεί πάνω τους.

Οι πολιτοφύλακες εξηγούν στο βίντεο ότι το Ισλαμικό Κράτος έδεσε πάνω στο μικρό σκυλί τρία μπουκάλια γεμάτα με εκρηκτικά υλικά.

«Αυτή είναι η πιο πρόσφατη κακοποίηση ζώου από το Ισλαμικό Κράτος», λέει ο ένας πολιτοφύλακας. «Τι αμαρτία διέπραξε [το ζωάκι]», αναρωτιέται ο άλλος.

Το βίντεο είναι γυρισμένο στη δυτική Μοσούλη, όπου η μάχη για την απελευθέρωσή της ξεκίνησε στις 19 Φεβρουαρίου 2017.


Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, τον Ιούνιο του 2014.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2017 και ύστερα από 100 ημέρες μαχών, οι ιρακινές δυνάμεις απελευθέρωσαν την ανατολική Μοσούλη.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική. Τώρα οι κυβερνητικοί μάχονται για την απελευθέρωση και της υπόλοιπης μισής πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι παγιδεύει ζώα με εκρηκτικά.

Όταν ξεκίνησε η πολιορκία της Μοσούλης μετέτρεπε σε ζωντανές βόμβες τα οικόσιτα ζώα των χωρικών. Μέχρι και σε κότες έδεσαν βόμβες με αποτέλεσμα να ανατινάζονται πάνω στους Ιρακινούς στρατιώτες.


tribune.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...