10 Μαρτίου 2017

Ανοίγει ο δρόμος για τις υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

"Πρωτοπορεί" και πάλι Ευρώπη.


Γεγονός θα πρέπει να αποτελεί για την Ιταλία η πρώτη στα χρονικά απόφαση δικαστηρίου που επιτρέπει και από νομικής άποψης την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες αποφάσεις κατά το κοντινό μέλλον.

Την έγκρισή του έδωσε το δικαστήριο της Φλωρεντίας, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών να υιοθετήσει παιδιά. Η υιοθεσία βέβαια από τους ίδιους έχει γίνει ήδη στη Μ.Βρετανία, ωστόσο η δικαστική αυτή απόφαση από τη γειτονική χώρα επέτρεψε την νομική τους κάλυψη στην Ιταλία.

"Πρόκειται για μια απόλυτα κατοχυρωμένη υιοθεσία από μέρους δύο ανδρών που δεν είχαν βιολογική σχέση με τα δύο παιδιά", υπογραμμίζουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλών στην Ιταλία.

http://www.el.gr/index.php/%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/140-nea-taxh/47232-anoigei-o-dromos-gia-tis-yiothesies-paidiwn-apo-omofyla-zeygaria#.WMKLLYQP4W0.facebookΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...