Οι έχοντες εισόδημα κάτω των 42.000 πληρώνουν 93,9% των φόρων



του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάζουμε στα ΜΜΕ:



"Μόλις το 1,6% των φορολογούμενων καλούνται να πληρώσουν το 29,5% του συνόλου των φόρων.Όπως προκύπτει από την έρευνα της διαΝΕΟσις που παρουσιάστηκε χθες στην ειδική εκδήλωση του ΣΕΒ για τη φοροδιαφυγή το ελληνικό δημόσιο χάνει ετησίως έως και 16 δισ. ευρώ ποσό το οποίο αποτελεί το 32% των συνολικών ετήσιων εσόδων του κράτους."
και


"Η φοροδιαφυγή διογκώνεται, οι φόροι αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται, με αποτέλεσμα μια «χούφτα» άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν το 1,6% (120.000) των φορολογουμένων να καλούνται να πληρώσουν 2,7 δισ.ευρώ ή διαφορετικά το 29,5% του συνόλου του φόρου εισοδήματος."


Εντυπωσιακή η είδηση. Ομως η μισή αλήθεια είναι πάντα χειρότερη απο ψέμα. Ο αγαπητός κος Δασκαλόπουλος πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της διαΝΕΟσις αλλά και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ παρουσίασε μια έρευνα της ιδιας της διαΝΕΟσις (τα συμπεράσματα δικά σας) οπου λέει οτι:


Το 1.6% των φορολογουμένων δηλώνει εισοδήματα πάνω απο 42.000 και πληρώνει το 29.5% όχι των φόρων αλλά του φόρου εισοδήματος δηλ 2.7 δις ευρώ. Γιατι οι συνολικοί φόροι για το 2014 που αναφέρεται η έρευνα δεν είναι 9 κάτι δις αλλά 44!


Ποιοι είναι αυτό το 1.6%; Οποιοσδήποτε έχει εισοδήματα κυρίως απο μισθωτές υπηρεσίες και δεν μπορεί να τα κρύψει (τα λεγόμενα golden boys του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) και οι λίγοι έντιμοι ή βλάκες που δεν μπορούν να κρύψουν τα επιχειρηματικά τους κέρδη εξαιτίας της μορφής της επιχείρησής τους)


Για παράδειγμα οπως διαβάσαμε στον τύπο και στα ΜΜΕ το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει τον επίσης αγαπητό κο Καλογρίτσα επειδή όπως γράφουν για 11 χρόνια δήλωνε εισοδήματα 300 ευρώ.
Πολύ πιθανό, αν όλα έχουν γίνει όλα νομότυπα, να μη βρεί τίποτα μεμπτό, οπότε ο κος Καλογρίτσας, των 300 ευρώ, θα μπορούσε να είναι νομιμότατα, δικαιούχος ακόμα και επιδομάτων για τα φτωχά εισοδήματα.


Την επόμενη φορά που κάποιος λοιπόν θα σας πεί οτι το 1,6% των φορολογουμένων πληρώνει το 29,5% των φόρων , πείτε του απλά οτι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, αυτό το 29,5% του φόρου εισοδήματος που λέει, είναι το 6,1 % των συνολικών φόρων και οτι σύμφωνα πάλι με τα δικά του στοιχεία, το 93,9% των φόρων το πληρώνουμε οι υπόλοιποι αυτοί δηλαδη που έχουν εισόδημα κάτω απο 42.000 το χρόνο...







Οι έχοντες εισόδημα κάτω των 42.000 πληρώνουν 93,9% των φόρωνΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια