18 Ιανουαρίου 2017

Δήμαρχος Λέσβου: «Καταστρέφεται το νησί μας από τις ανεξέλεγκτες εισόδους Αφρικανών» ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ?

Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί της Λέσβου αναφορικά με τα ανοικτά σύνορα και την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα και σε συνάντηση που είχε με τον Γ.Μουζάλα ο Σ. Γαληνός επέμεινε για την ανάγκη απεγκλωβισμού από το νησί των όσων έχουν έρθει σε αυτό. «Δεν θα συναινέσω στην καταστροφή του τόπου που συντελείται αυτή τη στιγμή με την ανεξέλεγκτη ροή και τον εγκλωβισμό Αφρικανών μεταναστών» ακούστηκε να λέει ο κ. Γαληνός.

Ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε το νησί για να συζητήσει θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της παρουσίας περίπου 5.000 παράνομων μεταναστών και προσφύγων (γνωστών και ως «εγκλωβισμένων» αν και μπορούν να αναχωρήσουν για την Τουρκία όποτε θέλουν), στο νησί στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Με τις φωνές ανάμεσα στους δυο άνδρες να ακούγονται στους διαδρόμους του δημαρχιακού κτιρίου και τη συζήτηση να διακόπτεται μάλιστα μερικές φορές μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα οι δυο άνδρες κατάληξαν δηλώνοντας ότι «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».


Από την άλλη μεριά ο κ. Μουζάλας επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου σε στρατόπεδο στην περιοχή της Λεμονούς ως η μόνη εθνικά χρήσιμη και αναγκαία λύση για το νησί.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου