Σε βάρος των ευπαθών ομάδων του Ελληνικού πληθυσμού, όπως πολύτεκνοι, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), άποροι, αναξιοπαθούντες ηλικιωμένοι, θα αποβεί το «κόψιμο» στο ήμισυ, των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν,
προκειμένου να βρεθούν χρήματα για την στέγαση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την σίτιση των εκατοντάδων χιλιάδων τριτοκοσμικών που θα «εγκλωβιστούν» στην χώρα μας.
Πράγματι, από το προϋπολογισμένο κονδύλι ύψους 2,5 δισ. ευρώ που επρόκειτο να κατευθυνθεί για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των παραπάνω ομάδων, τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επιδότηση ενοικίου και την διανομή δωρεάν γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε πλέον των 70.000 λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 50.000 θέσεις «μόνιμης φιλοξενίας», που μπορεί ακόμη και να διπλασιασθούν με τον ερχομό της άνοιξης.
Και επειδή άλλες πηγές εσόδων δεν υπάρχουν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού το «ξύσιμο του πάτου» των απο- θεματικών των υπουργείων και των δημοσίων φορέων δεν απέφερε το προσδοκώμενο, τώρα μπήκαν στο μάτι της μνημονιακής κυβέρνησης οι προνοιακές παροχές.
Σε πρώτη φάση θα «ξεσκονισθούν» όσοι παίρνουν κάποιο είδος επιδόματος.
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι ασφαλιστικοί και μη οργανισμοί του Δημοσίου θα πρέπει να αποστείλουν άμεσα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, τα απολογιστικά στοιχεία καταβολής διαφόρων χρηματικών βοηθημάτων.
Τα στοιχεία θα αφορούν αναλυτικά τα ποσά που χορηγήθηκαν το 2015 ανά δικαιούχο και είδος επιδόματος.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία για πρώτη φορά θα καταγραφούν ο ακριβής αριθμός προνοιακών παροχών και το σύνολο των δικαιούχων.
Στην συνέχεια, θα πέσει δραστικό «ψαλίδι», καθώς με την εισαγωγή νέων κριτηρίων, όπως η εξαίρεση αυτών που διαθέτουν ακόμη κι ένα στρέμμα γης στην γενέθλια πατρίδα τους ή διατηρούν την επικαρπία σε ένα δυαράκι στα Πατήσια, θα περιορισθούν στο μισό όσοι θα έχουν δικαίωμα σε κάποια μορφή κοινωνικοχρηματικής ενίσχυσης.
Αλλά και το νέο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Σ.Κ.Α.) είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λαθρεποικιστών, παλιών και νεόφερτων.
Από μια πρώτη ανάγνωσή του προκύπτει ότι το σύνολο των παροχών σε χρήμα και σε είδος (επιδόματα, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, προγράμματα ενίσχυσης ευάλωτων ομάδων) και οι ανοικτές δομές φροντίδας έχουν σχεδιασθεί ή μάλλον έχουν προσαρμοσθεί στις ανάγκες των αλλοδαπών.
Οι τελευταίοι, με βάση το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο ■ του 2015, θεωρούνται ότι ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, αφού έχουν μηδαμινά ή και καθόλου εισοδήματα, λόγω κυρίως της «μαύρης εργασίας» στην οποία επιδίδονται.
Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με ημιεπίσημα στοιχεία, τα περισσότερα από τα 108 εκατ. ευρώ που τελικά εκταμιεύθηκαν τον προηγούμενο χρόνο για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος (έως 1.200 KWh ανά τετραμηνία) και επιδόματος σίτισης και στέγασης, κατέληξαν 9 στις 10 περιπτώσεις σε αλλογενείς.
Το νέο έτος λόγω της αθρόας ροής μεταναστών και μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθούν υπαίθριοι καταυλισμοί, όπως της πλατείας Βικτωρίας, σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, προωθείται η ολοκληρωμένη προστασία όσων «παράτυπων» μεταναστών μας …προτιμήσουν, αφού είναι αδύνατη, για ποικίλους λόγους, η μετεγκατάστασή τους σε κάποια χώρα της εύπορης Βόρειας Ευρώπης.
Τα επιδόματα που θα καταργηθούν
Ανάμεσα στις παροχές που θα καταργηθούν ή θα περιορισθούν για τους περισσότερους σημερινούς δικαιούχους, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την δημιουργία υποστηρικτικών δομών για τους ανιθαγενείς, θα είναι το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα που λαμβάνουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, ενώ θα διατεθεί και μέρος του προϋπολογισμένου για το 2016 επιδόματος θέρμανσης. Παράλληλα, εξετάζεται η γενναία περικοπή, για τον ίδιο σκοπό, των επιδομάτων παραπληγίας ή τετραπληγίας (εξωιδρυματικά) ή ακόμη και του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας που εισπράττουν άτομα με κινητικές δυσκολίες και ειδικές ικανότητες.
Επίσης, σε συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες, θα δημιουργηθεί ένας ειδικός λογαριασμός συγκέντρωσης χρημάτων από ΜΚΟ, μεμονωμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο «την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης» για τους επήλυδες.
Ο λογαριασμός θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πληροφόρηση για την πορεία του προγράμματος.
Παράλληλα, θα επιδιωχθεί να συνδράμουν με διαθέσιμα κεφάλαια που διαθέτουν, δημόσιοι οργανισμοί όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ, ενώ κρούσεις έχουν γίνει και προς την Εθνική Τράπεζα.
Επίσης, με πρόσχημα την κοινωνική ένταξη των μεταναστών προβλέπεται η δημιουργία χιλιάδων επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας.
Πηγές δεν αποκλείουν, μάλιστα, να ιδρυθούν και «κοινωνικά φαρμακεία», ειδικά γι’ αυτούς, με βάση την θρησκευτική διαφορετικότητά τους στα οποία θα προσληφθούν συμπατριώτες τους γιατροί που θα μισθοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι για τους Έλληνες που διαθέτουν ξενοίκιαστα ακίνητα, κατατέθηκε κυριολεκτικά παραμονές Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου), φωτογραφική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Σύμφωνα με την σχετική διάταξη που εδώ και μήνες είχε αποκαλύψει το ΕΜΠΡΟΣ, προβλέπεται ότι το επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης μετά την έγκριση χορήγησης της παροχής όσον αφορά νέες μισθώσεις ή ανανέωση υφισταμένων μισθώσεων με νέους όρους, θα δίδεται απευθείας στον εκμισθωτή του διαμερίσματος ή της οικίας.
Η παροχή που σχεδόν αποκλειστικά προορίζεται για παλιούς και νέους εποίκους, θα χορηγείται για ένα διάστημα 9 μηνών και είναι δυνατή η επέκτασή της ως το τέλος του 2016.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θέλουν να έχουν κυρίαρχο ρόλο και τα ξένα Funds, δηλαδή τα «κοράκια» των διεθνών αγορών, που θα αρπάξουν «αντί πινακίου φακής», ακόμη και την κύρια κατοικία των Ελλήνων πολιτών.
Στα σχέδιά τους είναι, αφού αγοράσουν τα σπίτια όλων όσων έχουν μπει στην «κόκκινη λίστα» σε τιμές ως και 70% κάτω από την εμπορική αξία τους, να τα νοικιάσουν σε αλλοδαπούς.
Τα χρήματά τους θα είναι απολύτως εξασφαλισμένα, αφού προηγουμένως θα φροντίσουν να ενταχθούν στα προγράμματα στέγασης και να ανοίξουν ένα λογαριασμό όπου την πρώτη κάθε μήνα θα κατατίθενται τα ενοίκια από το Ε.Σ.Κ.Α., που θα αναλάβει πιθανότατα το έργο αυτό.
Έτσι, δεν θα χρειασθεί καν να έρθουν οι «επενδυτές» σε επαφή με τους… νοικάρηδές τους.
Όσο για τους γηγενείς, ας πεθάνουν στην ψάθα ή μάλλον στο πεζοδρόμιο.
Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα «Εμπρός»
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_80.htmlΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/123kyklopashttp://kyklwpas.blogspot.gr/
0 Σχόλια