ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - Στο χέρι της Ρωσίας να δημιουργήσει ενεργειακό πρόβλημα στην Τουρκία







Κλιμακώνεται η ένταση

Ακόμα και ενεργειακό πρόβλημα ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού καθώς το 54,7% του φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία.

Οι Ρώσοι φαίνεται όμως πως κρατούν στο χέρι τους και το πετρέλαιο που φτάνει στη γείτονα καθώς μετά το Ιράκ είναι η δεύτερη στη λίστα των εξαγωγέων. Μια ενδεχόμενη μείωση ή ακόμα και διακοπή στην παροχή φυσικού αερίου θα μπορούσε να βυθίσει μεγάλο μέρος της Τουρκίας στο σκοτάδι καθώς το 48,7% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από φυσικό αέριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ίδρυμα Ενεργειακής Αγοράς της Τουρκίας ανέφερε πως το 25,4% του φυσικού αερίου καταναλώνεται από τη βιομηχανία, το 19,1% από οικιακούς καταναλωτές, και το 48,7% για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι έκλεισαν ήδη την «κάνουλα» του τουρισμού καθώς ακυρώνεται οποιοδήποτε ταξίδι προς την Τουρκία προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στον κλάδο, αφού οι Ρώσοι τουρίστες έφτασαν το 2014 τα 4,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 12,2% των ξένων τουριστών που έφτασαν στην Τουρκία.

http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/stratiotika/agrieyoyn-ta-pragmata-sto-xeri-tis-rosias-na-dimiourgisei-energeiako-problima-stin-tourkia.html


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια