Της Μελίνας Κονταξή
Οι Έλληνες πάντα ήταν δημοκράτες όσο και αν πονάει η αλήθεια τους πραγματικούς φασίστες που σκόπιμα συκοφαντούν τον λαό για να τον οδηγήσουν στην αδράνεια και στην απάθεια.
Τα επιχειρήματα τους περιορίζονται στην μη μαζική αντίδραση στην δικτατορία του Μεταξά και στην επταετία. Ο Κομνηνός Πυρομάγλου. υπαρχηγός του ΕΔΕΣ και μετέπειτα βουλευτής της ΕΔΑ, γράφει στο βιβλίο του "Ο Δούρειος Ίππος"…
«Η Δικτατορία της 4ης Αυγούστου είχε ζωήν τεσσάρων ετών. Η επιβολή της και η διατήρησις της δεν ωφείλοντο ούτε σε μεταστροφή του δημοκρατικού πνεύματος του Ελληνικού Λαού, ούτε και σε δυναμικότητα και συνοχή των ολίγων φίλων και στελεχών της. Ωφείλοντο πρό παντός στη βαθειά κρίσι που κατέτρυχε τις τάξεις όλης της πολιτικής ηγεσίας της Χώρας και στην αδυναμία της να ανανεωθή και να παρακολουθήση τις τάσεις και επιδιώξεις του Ελληνικού Λαού».
Ο Ελληνικός λαός διψούσε για αλλαγή και όταν επιτέθηκαν οι Ιταλοί ενώθηκε για να υπερασπιστεί την πατρίδα του πρώτα από όλα, αλλά και για να δείξει την δύναμη του. Δεν είναι σύμπτωση ότι κατά την Γερμανική κατοχή οι βασικές αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ, ΕΔΕΣ και ΕΚΚΑ συμφωνούσαν για την επιστροφή του βασιλιά μόνο μετά από δημοψήφισμα και ζητούσαν κοινωνικές αλλαγές.
Ο λαός υπερασπιζόμενος την εθνική του ανεξαρτησία ζητούσε παράλληλα να αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του, όχι αυτοί που τον εγκατέλειψαν.
Αν η αντίσταση δεν είχε διασπαστεί μετά το 43, η μοίρα αυτού του τόπου θα ήταν διαφορετική, γιατί οι γερμανοτσολιάδες, που έπιασαν όλες τις πλευρές, θα είχαν λογοδοτήσει.
Σε ότι αφορά την επταετία… μια αναφορά στις αντιδικτατορικές οργανώσεις αρκεί για να καταλάβουμε το πρόβλημα.
Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο, Δημοκρατική Άμυνα, Ρήγας Φεραίος, Υπερασπιστές της Ελευθερίας που αποτελούνταν από απότακτους από την χούντα αξιωματικούς τους στρατού, Αντίσταση Απελευθέρωση Ανεξαρτησία που αποτελούνταν από πολιτικούς και απότακτους αξιωματικούς του στρατού.
Υπήρχαν τουλάχιστον 46 αντιστασιακές οργανώσεις, δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω τη λαϊκή παροιμία... όπου λαλούν πολλά κοκόρια....
Και τι έκαναν αυτά τα κοκόρια; αντιγράφω από άρθρο του Παύλου Κλαυδιανού…
«Οι μορφές πάλης που θα χρησιμοποιούσε η αντίσταση για να πέσει η χούντα, υπήρξαν από τα πιο κρίσιμα ζητήματα και προκάλεσαν μεγάλες διαφωνίες. Το κεντρικό ερώτημα ήταν Ποιές δυνάμεις θα συμμαχούσαν για να ανατρέψουν την χούντα… το Αντιστασιακό Μαζικό Κίνημα; Θα προσέβλεπε στην συνεργασία και με δυνάμεις του στρατού για να ανατραπεί η χούντα; … ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του αντιστασιακού αγώνα…»
… πολυτέλεια….
Οι αντιστασιακές οργανώσεις συζητούσαν το θέμα και έκαναν δράσεις ανάλογα με την οπτική τους.
Στην κατοχή, το ΕΑΜ μιλούσε για δημοψήφισμα για την επιστροφή του βασιλιά -σε αντίθεση με τους παλαιοδημοκρατικούς που ήθελαν άμεση κατάργηση της βασιλείας- γιατί δεν ήθελε να αποθαρρύνει πιθανούς φιλοβασιλικούς αντιστασιακούς, προείχε να ελευθερωθεί η χώρα και να έχει την ευκαιρία να αποφασίσει ο λαός.
Στην επταετία, πολλές οι αντιστασιακές οργανώσεις και ο λαός μόνος του, με όσους έπρεπε να τον κατευθύνουν να κάνουν αντίσταση από το εξωτερικό...
Μεγάλες εξαιρέσεις, ο Αλέξανδρος Παναγούλης και ο Σάκης Καράγιωργας.
Ο λαός πάντα ήταν δημοκρατικός και προοδευτικός και μόνο από όσους καπηλεύονταν την δημοκρατία και την προοδευτικότητα μπορούσε να ξεγελαστεί.
Ο Σημίτης έκανε τα ίδια και χειρότερα με τον Μητσοτάκη (χρηματιστήριο, εξοπλιστικά πάρτυ, στην προετοιμασία των Ολυμπιακών, ξεπουλήματα, και ας μην αναφερθώ καν στα εθνικά) έχοντας το ψευδεπίγραφο άλλοθι του δήθεν σοσιαλισμού χωρίς καμία κοινωνική αντίδραση. Του ψευτο-σοσιαλισμού, γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δείξει από νωρίς το πρόσωπο του. Από το 1982 είχε επιτρέψει σε εφοπλιστές να προσλαμβάνουν φθηνούς αλλοδαπούς ως κατώτερο πλήρωμα. Τότε ξεκίνησε το τέλος των Ελλήνων ναυτεργατών.
Ο τότε σύμβουλος του James PETRAS, που έφυγε από το 83, αναφέρει για τον Ανδρέα Παπανδρέου…
«Ήταν εξαιρετικά κυνικός με τις ομιλίες του από τα μπαλκόνια και με την ικανότητα που είχε να εντυπωσιάζει τις μάζες, ενώ κρυφά ή τουλάχιστον όχι φανερά, διατηρούσε σχέσεις με το μεγάλο κεφάλαιο, με την Αμερικανική πρεσβεία και με το ΝΑΤΟ».
Όχι, η δεξιά δεν ήταν καλύτερη, απλά ενεργοποιούσε το ένστικτο της αντίδρασης πιο γρήγορα… μια παρέα ήταν και είναι.
Ανεξάρτητα με την ιδεολογία που υποστηρίζει ο καθένας, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτοί δεν πιστεύουν σε τίποτα και χρησιμοποιούν τα πάντα για να μας τελειώσουν.
Μόνο με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που δεν χρειάζεται όπλα αλλά γνώση, και αντίσταση με πλατειά ένωση του λαού και παραμέριση όλων των επιμέρους διαφορών μπορούμε να ελευθερώσουμε το κοινό οικόπεδο, την πατρίδα, και να διασφαλίσουμε την μη συνέχιση της εξόντωσης του λαού.
Από το 1920 κυβερνούν οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια εκδοτικά συγκροτήματα με προσθήκες.
Φτάνει!
Όσα λάθη και αν έκανε ο λαός, ποτέ δεν σταμάτησε να παλεύει για την απελευθέρωση από τα δεσμά που του φόρεσαν από το 1824 και τα Αγγλικά δάνεια. Μόνο που δεν τον άφησαν ποτέ να μάθει, και αγώνας χωρίς γνώση καταλήγει πάντα σε ήττα, ακόμα και αν υπάρχουν κάποια ένδοξα διαλλείματα, κάποιες μεγάλες νίκες αλλά πάντα πρόσκαιρες.
http://www.freepen.gr/2015/10/blog-post_961.html Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/123kyklopashttp://kyklwpas.blogspot.gr/
0 Σχόλια