Σκόπια: 9,2 εκατ. ευρώ για την αρχαιοελληνική πρόσοψη κυβερνητικού κτιρίου!





Το ποσό θα ήταν ευτελές σε μια ακμαία οικονομία, αλλά αυτή των Σκοπίων, της οποίας οι οικονομικοί δείκτες και η ανεργία μαρτυρούν τη μεγάλη δυσκολία ενός λαού, μάλλον, πρόκειται για ανεξέλεγκτη τάση κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, υπέρ του βωμού της ωραιοποίησης και της αρχαιοποίησης, με κάθε κόστος και μάλιστα με άκρατο στοιχείο μιμητισμού προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Επτά γλυπτά, γράφει το δημοσίευμα τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κυβερνητικού κτιρίου. Κυριαρχεί μια μητέρα με ένα παιδί, δύο αγάλματα γυναικών, τρεις άνδρες καθώς μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το άγαλμα ενός λιονταριού.

Το τι σημαίνουν ή τι υποδηλώνουν αυτά τα αγάλματα που τοποθετήθηκαν στην αρχαιοελληνική πρόσοψη του κτιρίου θα το μάθουμε, μάλλον, αργότερα.

Τα γλυπτά αυτά είναι μια άλλη ακόμη παραγγελία του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσι, που επιδιώκει να προσδώσει μια (ψεύτικη) αρχαία εικόνα στην πρόσοψη του κυβερνητικού κτηρίου που η αλλαγή της ξεκίνησε το 2013 (με την προσθήκη γύψινων κολονών αρχαιοελληνικού στυλ), μια εργασία που διεκπεραιώνει η εταιρεία «Buer» έναντι αμοιβής 9,2 εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/an8ellines/skopia-9-2-ekat-euro-gia-tin-arxaioelliniki-prosopsi-kubernitikou-ktiriou.html

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια