ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ





Λύση στον γρίφο για τις συντάξεις που θεωρούνται υψηλές έδωσε χθες ο υπουργός Εργασίας λέγοντας ότι στα ποσά μέχρι τα 1.500 ευρώ θεωρούνται ότι ανήκουν οι μικρές και οι μεσαίες συντάξεις, επομένως αν πέσει το ψαλίδι, που λίγο ως πολύ έχει προαναγγείλει ο κ. Κατρούγκαλος για τις υψηλές συντάξεις αυτό θα αφορά όσες είναι πάνω από τα 1.500 ευρώ και μάλιστα επί του αθροίσματος κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Κλιμακωτά

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι το ποσοστό των νέων περικοπών. Το υπουργείο Εργασίας, όπως αποκάλυψε χθες ο «Ε.Τ.», προσανατολίζεται σε μια κλιμακούμενη μείωση που θα ξεκινά με χαμηλό ποσοστό και θα ανεβαίνει όσο υψηλότερα είναι και τα ποσά που παίρνουν οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, το ποσοστό μείωσης μπορεί να είναι από 3% ως 6% στα ποσά άνω των 1.500 ευρώ και αυτό γιατί το ποσό που θα πρέπει να εξοικονομηθεί για φέτος από περικοπές συνταξιοδοτικών δαπανών είναι κοντά στα 450 εκατ. ευρώ. Αν δεν εξασφαλιστεί από το ψαλίδι στις υψηλές συντάξεις τότε οι περικοπές θα επεκταθούν και στα ποσά μεταξύ των 1.000 και 1.500 ευρώ.

Δύο σενάρια

Για τον σκοπό αυτό χθες πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη υπό τον υπουργό και εξετάστηκαν δύο σενάρια που θα κοστολογηθούν από την Αναλογιστική Αρχή και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες προβλέπουν:

1 Τον διαχωρισμό μεταξύ ονομαστικής και καταβαλλόμενης σύνταξης, και τον ορισμό της «νέας σύνταξης» με τα ποσά που παίρνουν πλέον οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές που προηγήθηκαν τα 4 τελευταία χρόνια. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει το ονομαστικό ποσό σύνταξης, που εμφανίζεται στα ενημερωτικά σημειώματα και είναι αυτό που είχαν οι συνταξιούχοι πριν από τις περικοπές, αλλά μόνο η καταβαλλόμενη σύνταξη, δηλαδή το ποσό που έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά τις περικοπές του μνημονίου… «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»
http://hellasforce.com/2015/09/25/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια