Αυτό Είναι το Παγκόσμιο Σχέδιο του Πούτιν για τη Νίκη στη Συρία





Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να γίνει ο «ήρωας» της ημέρας, ο κύριος πρωταγωνιστής που θα σώσει τη Συρία και θα σταματήσει την αιματοχυσία στη χώρα, όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «Le Temps».

Η Μόσχα σχεδιάζει να σταματήσει τη συριακή εμφύλιο πόλεμο, φέρνοντας μαζί και την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας. Επί του παρόντος, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι εργάζεται δραστήρια στο διπλωματικό μέτωπο, τη διεξαγωγή ¨μυστικών» συνομιλιών και ασχολείται με αρκετές αντιτιθέμενες πλευρές, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Η ιδέα είναι να ενωθεί ο κόσμος στον κοινό αγώνα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, και την ίδια στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει ήρωας όντας ο άνθρωπος που έλυσε το συριακό πρόβλημα», αποκαλύπτει η δημοσιογράφος της «Le Temps» και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Haytham Manna.
Το ερώτημα είναι – θα καταφέρει η Ρωσία να συγκεντρώσει όλα τα «διάσπαρτα» μέρη του Συριακού πολέμου, των οποίων οι διαφωνίες τροφοδοτούν τη σύγκρουση για να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να βρεθεί η μέση οδός;
Η Ρωσία θέλει να πείσει όλους ότι το σχέδιό της δεν είναι μόνο εφικτό, αλλά στην πραγματικότητα η μόνη βιώσιμη λύση…
Σύμφωνα με το σχέδιο του Πούτιν, η καταπολέμηση των τρομοκρατών του ISIL τρομοκράτες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από τέσσερις βασικές δυνάμεις: τον συριακό εθνικό στρατό του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον ιρακινό στρατό, τους Κούρδους και στρατιωτικούς σχηματισμούς που αποτελούνται από άλλες δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένων των αντιπάλων του καθεστώς Ασαντ.
Το πιο σημαντικό, η Μόσχα δεν θέλει η Συρία να μετατραπεί σε ακυβέρνητο χάος, όπως η Λιβύη, γι ‘αυτό ο Πούτιν τονίζει ο βασικός ρόλος θα πρέπει να δοθεί στον εθνικό στρατό της Συρίας, ως κύρια μαχητική δύναμη.
Την ίδια στιγμή, η Μόσχα συμμετέχει ενεργά σε μια διπλωματική εκστρατεία για να πείσει τους σκεπτικιστές. Ο Πούτιν θέλει να συνεργαστεί με τον ΟΗΕ, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για διάλογο με την οποία όλοι οι φορείς θα έχουν γνώμη. Σύντομα, ο Πούτιν θα ασχοληθεί με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να θέσει επί τάπητος το θέμα της Συρίας.
Επιπλέον, δεν είναι πολύ μακριά από τη συνάντηση του με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Abdulaziz Al Saud, τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και, ενδεχομένως, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρει η Le Temps.
Για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου του, ο Πούτιν καταλαβαίνει ότι πρέπει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων μερών.
Η Συρία είναι ήδη βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, με την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Άσαντ να παλεύει ενάντια σε πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και μαχητικές ομάδες, όπως το ISIL και το Nusra Front.
Ως αποτέλεσμα του τετραετούς εμφυλίου πολέμου, περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας και άλλα τέσσερα εκατομμύρια ζουν ως πρόσφυγες εκτός της χώρας.
hellasforce.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια