Συμφωνία ξε-συμφωνία, σύντομα το ελληνικό καράβι θα πέσει στα βράχια!




Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, μιλώντας στο κρατικό αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC και την εκπομπή Late Nigth Live, ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ προειδοποίησε ότι ασχέτως συμφωνίας, σε λίγους μήνες το «πλοίο θα χτυπήσει στα βράχια», ενώ τόνισε ότι ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πλέον, έχοντας κομματιαστεί.

«Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο», αποκάλυψε και στη συνέχεια εξήγησε το σχέδιό του: «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα».



Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι», είπε για τη συμφωνία. Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα της λιτότητας στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Ο κ.Βαρουφάκης επεσήμανε τι ακριβώς υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση στο Τρίτο Μνημόνιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά μια πρόταση από την πρώτη κιόλας σελίδα της συμφωνίας: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση»!

Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα. Όσο για τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε ότι τη συμπαθεί, αλλά δεν θα ενταχθεί, καθώς υπάρχουν βασικές διαφορές στις απόψεις τους.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη:

http://hellasforce.com/2015/08/27/%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια