Αμερικανικό Ινστιτούτο προς Βερολίνο: «Η Ελλάδα θεωρείται τεράστιας στρατηγικής σημασίας για ΝΑΤΟ και ΕΕ»



Η χώρα μας δεν πρόκειται να «διωχθεί» από την ΕΕ από καμία γερμανική κυβέρνηση αλλά και από «οποιονδήποτε» κρυφό «καγκελάριο» σαν τον κύριο Σόιμπλε ότι και να κάνουν.

Το μυστικό αφορά την θέση που κατέχει η χώρα μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σε σχέση με την Ρωσία και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της δύσης. Αυτό ήταν το «μήνυμα» που μετέφερε στο Βερολίνο γνωστό αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο αναλύσεων, με την υπογραφή του έγκριτου Αμερικανού αναλυτή DOUG BANDOW σύμφωνα με δημοσίευμα.

Μάλιστα υπάρχουν πολλές ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι «προετοιμάζεται» ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας, όμοιου με αυτού του πάλαι ποτέ «σχεδίου Μάρσαλ», με σκοπό να ορθοποδήσει η χώρα μας έναντι του ρωσικού κινδύνου. Οι Αμερικανοί μάλιστα «κινούνται» με τα ίδια κίνητρα που είχαν το 1947, με σκοπό να εκμηδενίσουν τώρα όπως και τότε την σοβιετική επιρροή στην κατεστραμμένη και καθημαγμένη Ελλάδα του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σε μία τέτοια περίπτωση και σε μία πιθανή «βοήθεια» το κύριο ρόλο θεωρούμε θα παίξουν οι τοπικοί οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαδραματίσουν τον ίδιο ρόλο με τους «προκάτοχους τους» το 1947, «καταληστεύοντας» τα εκατομμύρια της αμερικανικής βοήθειας για ιδίον όφελος.

Εν μέσω λοιπόν σκληρών διαπραγματεύσεων διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οι προειδοποιήσεις πολλαπλασιάστηκαν σχετικά με την ύπαρξης μιας πιθανής ελληνικής Πέμπτης Φάλαγγας σε σχέση με την Ρωσία, αναφέρει έρευνα του αμερικανικού στρατηγικού ινστιτούτου (Cato Institute). Το ινστιτούτο μάλιστα διαπίστωσε μια έντονη «δραστηριότητα» των Ρώσων στην πατρίδα μας με σκοπό την προσέλκυση και αλλοίωση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ινστιτούτα αναλύσεων αυτού του τύπου, επηρεάζουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική και συνεργάζονται σαφώς με πάμπολλες αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την εκάστοτε κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ινστιτούτο αναφέρει ότι η «Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ θα έφτανε ακόμη και στην κατάρρευση (!) εάν η Αθήνα «στρέφονταν» προς την Ρωσία. Η αρχιτεκτονική των ΗΠΑ έχει ορίσει μία «διαχωριστική γραμμή» ανάμεσα σε Ευρώπη και Ρωσία η οποία αποτελείται από τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία την Ρουμανία, την Βουλγαρία , καταλήγοντας στην Ελλάδα που αποτελεί τα «πλευρά» αυτού του συστήματος ασφαλείας.


Για πέντε χρόνια η Αθήνα «υποστηρίζεται» από την Ευρώπη στο ζήτημα του χρέους και των μεταρρυθμίσεων. Το θέμα όμως είναι ότι σε περίπτωση ύπαρξης μιας γενικευμένης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, τα πράγματα θα περιπλέκονταν για τις ΗΠΑ, ενώ ένα Grexit πιθανόν να δημιουργούσε έναν «κατακλυσμό» γεγονότων στην δύση.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν αναλυτές που εικάζουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ καθώς και την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας γεωπολιτικής καταστροφής για την δυτική συμμαχία στο σύνολο της . Έτσι, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιμείνουν «διεξοδικά» στο ότι η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα οπωσδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο να μείνει εντός Ευρωζώνης. Παρά την επιτευχθείσα συμφωνία διάσωσης την 12ης Ιουλίου 2015, μια άλλη κρίση ίσως διαφαίνεται αναπόφευκτη στον ορίζοντα, οπότε το φάντασμα της εμφάνισης και πάλι ενός «ελληνικού Δούρειου Ίππου» κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει εκ νέου μια πραγματικότητα .

Ο φόβος αυτός προδίδει μια υπερδραστήρια φαντασία τονίζει ο αναλυτής . «Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει μια Ελλάδα που θα είναι μεν μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά που ξαφνικά θα μισεί θανάσιμα την Δύση και θα κρυφοκοιτάζει προς την Ρωσία», προειδοποίησε ο Sebastian Mallaby, μέλος του αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Ακόμη χειρότερα, η Αθήνα θα μπορούσε να αποχωρήσει από την διατλαντική συμμαχία και να οδεύσει στους BRICS και στην στρατιωτική ένωση CTO , που αποτελείται από Ρωσία , Κίνα , Ινδία κτλπ. Ο Robert D. Kaplan προειδοποίησε ωστόσο για μια νέα πραγματικότητα στο αμερικανικής αρχιτεκτονικής σύμπλεγμα ασφάλειας στην Ευρώπη : «Η Ευρώπη θα είναι ολοένα πιο ευάλωτη στην ρωσική επιθετικότητα, αν οι δεσμοί του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα ουσιαστικά χαλαρώσουν»!!, τονίζει ο ίδιος.

Ορισμένοι έγκριτοι στρατιωτικοί αναλυτές ανησυχούν σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση της Αμερικής σε ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην ίδια περιοχή ( Σούδα-Άκτιο). Η παρουσία μάλιστα του ρωσικού και του κινεζικού πολεμικού ναυτικού σε μια ουσιαστικά «λίμνη» όπως είναι η Μεσόγειο, αποτελεί μία βραδυφλεγή βόμβα .


Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, διαμαρτυρόμενος ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση», υποδεικνύοντας προφανώς τις «σχέσεις » των Ελλήνων πολιτικών με την Μόσχα. Πέρα από μια-δυο φιλικές συναντήσεις, ωστόσο, ελάχιστα πράγματα έχουν πραγματοποιηθεί από τις υποτιθέμενες επαφές του άξονα Αθήνας-Μόσχας, συνεχίζει ο Αμερικανός αναλυτής .

Παρά το πολύχρονο αντι-αμερικανικό συναίσθημα, η Ελλάδα παραμένει στην Δύση, αναφέρουν ουσιαστικά οι Αμερικανοί. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Α.Τσίπρα δεν έχει παρεμποδίσει ουσιαστικά την συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, η Αθήνα έχει επιβεβαιώσει με συνέπεια τη συμμετοχή της στην Ευρώπη.

Η Αθήνα επέκρινε μεν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην αρχή της θητείας της , αλλά η Ελλάδα δεν είναι η μόνη με τη θέση αυτή. Προφανώς οι κυρώσεις έχουν αποτύχει από το να αποτρέψουν να αντιστραφεί η ρωσική πολιτική στην Ουκρανία. Καλύτερα θα ήταν να υλοποιηθεί η κατάργηση των κυρώσεων από την δύση για να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια ομολογουμένως ατελής συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν απόλυτα συνεπής και για την Ελλάδα όσο και για το υπόλοιπο μέρος των χωρών της Δύσης, που χάνουν εκατομμύρια δολάρια από το οικονομικό εμπάργκο με την Μόσχα.

Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι ακόμη «ενεργό». Ο παρανοϊκός φόβος για τα οικονομικά προβλήματα στην χώρα μας θα μπορούσε να καταστρέψει τη γεωπολιτική θέση της Ευρώπης και της Αμερικής, τινάζοντας τα πάντα στο αέρα. Αυτό σαν Έλληνες θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε για να σώσουμε την πατρίδα μας ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις και προπάντων τις αντιλήψεις μας με όλους τους «αυτόκλητους σωτήρες».

pentapostagma.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια