ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ - Τα συνήθη κορόιδα θα πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ






 Σημαντικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με θύματα όσους διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλότερες αντικειμενικές φέρνει το υπουργείο οικονομικών αποτελειώνοντας έτσι τη μεσαία τάξη και ιδιοκτήσια στην Ελλάδα η οποία καλείται για άλλη μια φορά να πληρώσει τα σπασμένη.


Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλέξιάδης δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Θα εξετάσουμε αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός»

προαναγγέλοντας βάρη στις περιουσίες και κυρίως σε μεσαίες και μεγαλύτερες κατοικίες.

Αξίζει να καταγραφεί πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις υφιστάμενες αντικειμενικές τιμές, ενώ θα παραμείνει ο στόχος για εισπράξεις € 2,65 δις.

Ένα από τα σενάρια του οικονομικού επιτελείου είναι η θέσπιση αφορολόγητου για πρώτες κατοικίες μέχρι πενήντα τετραγωνικά μέτρα για ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.

Αυτό όμως στέλνει φουσκωμένο λογαριασμό σε όσους έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλότερες αντικειμενικές αξίες. Επίσης εξετάζεται αύξηση του συμπληρωματικού φόρου στα ακίνητα που υπολογίζεται μαζί με τον ΕΝΦΙΑ και πολλές φορές τον ξεπερνά.

Σήμερα ο συμπληρωτικός ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται για συνολική αξία περιουσίας άνω των € 300.000,00 ενώ οι συντελεστές κυμαίνονται από 0,1% έως 1%. Τώρα εξετάζεται να μειωθεί το όριο των € 300.000,00 και να διπλασιαστούν οι συντελεστές φέρνοντας υπέρογκους φόρους για όσους διαθέτουν μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία.



Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν πειράζει, αρκεί που παραμένουμε στο Ευρώ. Θέλει θυσία για να παραμένεις στην Ευρώπη. Τι έτσι, με το τίποτα νομίζεται ότι μπορείτε να γίνετε μέλη σε ακριβά κλαμπ; Ευρώ δεν θέλετε; Πληρώνετε λοιπόν και μην παραπονιέστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή