ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ! Τα τύμπανα πολέμου και η αντίστροφη μέτρηση!




Οι πιο κρίσιμες ώρες για το μέλλον της χώρας έχουν αρχίσει ήδη να μετράνε αντίστροφα μέχρι τη Δευτέρα οπότε αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στις έκτακτες συνεδριάσεις
Eurogroup και Συνόδου Κορυφής, είτε για τη συμφωνία με τους δανειστές είτε για την οριστική ρήξη και την έναρξη της διαδικασίας χρεοκοπίας της χώρας.



Από το πρωί τα μηνύματα προς την Αθήνα έρχονται το ένα μετά το άλλο ποιο ανησυχητικά από ποτέ.

Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις ξεκαθαρίζουν ότι οι επιλογές για την Ελλάδα είναι δύο ξεκάθαρες και συγκεκριμένες: Συμφωνία ή Χρεοκοπία.

Το είπε χωρίς καμία περιστροφή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος συγκάλεσε και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Αποστέλλοντας ευθέως ένα σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι η Αθήνα πρέπει είτε να αποδεχθεί αυτό που κατά τον Ντόναλντ Τουσκ είναι μια καλή προσφορά ή να προχωρήσει στη χρεοκοπία.
«Στο τέλος της ημέρας θα πρόκειται για μία ελληνική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει χρόνος, αλλά μόνο λίγες μέρες», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Τουσκ, ο άνθρωπος που μετά το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τον τρόπο διαχείρισης ελληνικής χρεοκοπίας σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Αθήνα.

Στο μεταξύ Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα συμφώνησαν ότι οι τρεις επόμενες ημέρες «πρέπει να αξιοποιηθούν, για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν».

Μήνυμα ότι η Γερμανία περιμένει αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, «διότι κάθε μέρα μετράει» έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το Ecofin. Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να εφαρμοστεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει δείξει το πώς θέλει να εφαρμόσει τα μέτρα. Επανέλαβε, δε, ότι «η βάση για οποιαδήποτε συμφωνία είναι το ισχύον πρόγραμμα».
Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/06/blog-post_641.html#ixzz3daGxbq94
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια