Ποιός ξέρει τι θα γίνει!!! Φήμες ότι συγκροτούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς εκλογές!!!

Ποιός ξέρει τι θα γίνει!!! Φήμες ότι συγκροτούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς εκλογές!!!

Κλίμα για να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, επιχειρεί να διαμορφώσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προβλέπει, όπως έγραψε το thetoc.gr, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, διότι πιστεύει ότι η συμφωνία θα είναι βαριά και δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να την στηρίξει και να την εφαρμόσει.

Η επιλογή του τέως Πρωθυπουργού να ρίξει στην πολιτική πιάτσα το ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης, ζητώντας ουσιαστικά ένα κυβερνητικό σχήμα που θα ηγείται ένα τρίτο πρόσωπο, δηλ. μια άλλη εκδοχή του Λουκά Παπαδήμου, καταδεικνύει ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλει εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επέλεξε μέσω του περιοδικού Crash να ρίξει το…σπόρο για την οικουμενική κυβέρνηση, εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη και μάλιστα θέτει και όρους, να μην συμμετέχει σε αυτή, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ εκτιμά ότι υπάρχουν δυο εκδοχές, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση: είτε να υπάρξει συμφωνία, η οποία θα είναι βαριά, αλλά δεν θα μπορούν να την υποστηρίξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είτε να επιλέξει τη ρήξη με ότι αυτό σημαίνει και να λήξουν οι διαπραγματεύσεις.

Εάν επιλέξει τη ρήξη ο πρωθυπουργός, η εκτίμηση της ΝΔ είναι ότι θα οδηγηθεί σε εκλογές, αλλά αυτές αναμένεται να διεξαχθούν σε πολύ κακές συνθήκες για την οικονομία και κυρίως με κλειστές τράπεζες, ένα στοιχείο που από μόνο του θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ψήφο των πολιτών.

Πάντως, η ΝΔ δεν θέλει σε καμία περίπτωση εκλογές και αυτό το δείχνει με κάθε τρόπο, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως δεν τις φοβάται. Ο πρόεδρός της θεωρεί ότι ακόμα και σε περίπτωση συμφωνίας, ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ μεγάλος και δυσβάσταχτος.

«Πως θα αντέξουν να περάσουν τόσο σκληρά μέτρα και κυρίως να τα εφαρμόσουν;» διερωτάται και γι’ αυτό είναι πολύ συγκρατημένος για τη στάση της ΝΔ στη Βουλή εάν έρθει η συμφωνία προς ψήφιση. «Είναι δυνατόν να πούμε από τώρα τι θα κάνουμε και να δηλώσουμε πως θα στηρίξουμε μια συμφωνία που θα είναι οκτώ φορές το email Χαρδούβελη» λέει σε συνομιλητές του.

Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ ξαφνιάστηκαν και από τη συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη, όχι τόσο από το γεγονός ότι συναντήθηκαν, αλλά κυρίως από τις διαρροές πως πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει μια συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/06/blog-post_825.html

http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/epikairotita/politiki/poios_xerei_ti_8a_ginei_fimes_oti_sugkrotoun_kubernisi_e8nikis_enotitas_xoris_ekloges.html

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια