ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Μυστική συμφωνία του Παπανδρέου για "Ανεξάρτητη Μακεδονία" ;





 Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο σκοπιανό ζήτημα.


Ο υπουργός Εξωτερικών καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το ζήτημα με κύριο το κατά πόσο η ελληνική διπλωματία είχε έρθει κοντά σε συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα.

Αφορμή για να έρθει το ζήτημα στο προσκήνιο στάθηκε μια σειρά αποκαλύψεων στη γειτονική χώρα με τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι με τον υπουργό Εξωτερικών, Αντ. Μιλόσοσκι.


Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες αυτές, η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το όνομα "Ανεξάρτητη" ή "Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας", με τον γεωγραφικό προορισμό "Άνω" σε παρένθεση. Μάλιστα ο κ. Μιλόσοσκι φέρεται να ισχυρίζεται ότι "το όνομα αυτό δεν θα έχει ρίσκο για εμάς, θα το διατηρήσουμε ως Δημοκρατία της Μακεδονίας με κάτι εμπλουτισμένο – ανεξάρτητη – ή κάτι άλλο και το δικό τους γεωγραφικό σε παρένθεση".

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στα Σκόπια, διαπραγματευτής από ελληνικής πλευράς ήταν ο Άλεξ, ο οποίος δεν φαινόταν έτοιμος να αποδεχθεί την παραπάνω λύση για το όνομα.



πηγη - See more at: http://www.hellas-now.com/2015/05/blog-post_633.html#sthash.PECY0WTg.dpuf

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια