Ακόμη και Αλβανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση ανάφλεξης ολόκληρων των Βαλκανίων, λόγω της γεωπολιτικής κόντρας Ρωσίας και ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα ο Bakiu Qashif, ένας πολιτικός επιστήμονας με έδρα το Τέτοβο, δήλωσε ότι η κλιμάκωση της κρίσης Ουάσιγκτον – Μόσχας θα δημιουργήσει αστάθεια σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, γράφει η αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων lajmpress.com.
Άποψη η οποία βασίζεται και στα σχέδια του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού , τα οποία απαιτούν κατάληψη εδαφών και επιρροής.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της σύγκρουσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.
«Πρόκειται για το Κοσσυφοπέδιο, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ , αλλά και άλλες χώρες, όπως είναι η Γεωργία, η Μολδαβία, η Υπερδνειστερία , οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός», δήλωσε ο Κέρι, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ποιες θα είναι όμως οι συνέπειες οι οποίες απειλούν την περιοχή γενικότερα και ειδικότερα την ΠΓΔΜ, και τι μπορεί να αλλάξει για να αποφευχθεί αυτή η «γραμμή του πυρός»;
Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Τετόβου Bakiu Qashif, τονίζει ότι η κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης θα δημιουργήσει περιόδους αστάθειας σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, με δεδομένη την «δίψα» για κατάληψη εδαφών και επιρροής, κάτι που παρατηρήθηκε και την περίοδο πριν την έναρξη του πολέμου του 1999, με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο.
«Είναι περισσότερο από προφανής, η δημιουργία μεγάλης έντασης μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας, αυτήν την δεδομένη στιγμή στον πλανήτη . Εάν η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν μια σαφή κλίση προς τον φιλοαμερικανισμό , εγώ θα τονίσω απλά τον πακτωλό των ρωσικών χρημάτων μέσω επενδύσεων, στην Σερβία , την ΠΓΔΜ , και το Μαυροβούνιο. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα δημιουργήσει έντονες περιόδους αστάθειας σε ολόκληρη την περιοχή, ιδιαίτερα λόγω της αναβίωσης και της δίψας για κατάληψη εδαφών και επιρροής, η οποία προηγήθηκε στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Bakiu .
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες που αναφέρονται από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ , συνιστούν πρόβλημα, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ρεαλιστικοί, πάνω σε οποιαδήποτε θέση, σε αυτό το πρόβλημα, γιατί ένα λάθος βήμα, αρκεί για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα .
«Δεδομένου ότι τα κράτη αυτά είναι πολιτικά ασταθή και τα οικονομικά σχέδια, των ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερη απήχηση στην περιοχή, οι τάσεις αυτές μπορούν να απομονωθούν, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αυτονομιστικές ιδέες σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Κινδυνεύουν με απόσχιση και το Σαντζάκ και η Βοϊβοντίνα στην Σερβία, καθώς επίσης υπάρχει ενεργός ο κίνδυνος αυτονόμησης των τριών εθνοτήτων στην Βοσνία . Εάν μέσα σε όλα αυτά η ΠΓΔΜ, αλλάξει τη δεδηλωμένη φιλο-αμερικανική της θέση, κινδυνεύει και αυτή με εσωτερική ανωμαλία », σημειώνει ο Bakiu.
Επίσης, ο αναλυτής και εκδότης εφημερίδας του Κοσσυφοπεδίου, Νετζμετίν Σπάχιου, τονίζει ότι η περιοχή των Βαλκανίων απειλείται με περιφερειακές συγκρούσεις, ταραχές, αλλά και με πιο ποικιλόμορφα προβλήματα .
«Υπάρχει μια τάση που κάνει την ΠΓΔΜ να βρίσκεται στο κέντρο της κρίσης λόγω της πολιτικής που ασκεί η σλαβική ελίτ της χώρας . Η Σερβία είναι στο στόχαστρο σχεδόν τρεις δεκαετίες, αλλά αυτή την στιγμή το πρόβλημα ευρίσκεται σίγουρα στην ΠΓΔΜ , η οποία «αποχωρεί» σιγά-σιγά από την σφαίρα επιρροής της Δύσης, εγκαθιστώντας ένα σύστημα το οποίο είναι αρκετά προσωποπαγές, λόγω της στάσης ενός και μόνο ανθρώπου, που σε αυτή την περίπτωση, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας Νικόλα Γκρούεφσκι, ο οποίος «σπρώχνει» την χώρα σε μια πολιτική που είναι κατά κύριο λόγο υπέρ της Σερβίας και εμμέσως υπέρ της ρωσική επιρροής» λέει ο Σπάχιου.
Η Δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ , δεν έρχεται τυχαία, διότι στα Βαλκάνια, η ΠΓΔΜ, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, και η Σερβία, έχουν ακόμα εκκρεμή εδαφικά και εθνοτικά ζητήματα, θεωρούν οι Αλβανοί « επιστήμονες»!! .
Το Κοσσυφοπέδιο έχει μια σχετική αυτονομία , αλλά επίσης ένα μέρος του εδάφους του, και συγκεκριμένα η Βόρεια Μιτρόβιτσα, ελέγχεται κατά κάποιο τρόπο από τους Σέρβους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου και ανάλυση στο penatpostagma.gr, τα Βαλκάνια αποτελούν το « βαρέλι με το μπαρούτι», το οποίο θα τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.
Περιττό να τονίσουμε ότι η προειδοποίηση των Αλβανών «επιστημόνων», αποτελεί καμπανάκι και για την χώρα μας. Είχαμε γράψει σε παλιότερο άρθρο μας , για τα σχέδια των Αλβανών οι οποίοι μέσω « επιστημόνων», μιλούν για 4 εκατομμύρια Αλβανικής καταγωγής πολίτες μέσα στην Ελλάδα, αλλά και αλβανικά εδάφη » που κατέχουν οι Έλληνες».!!
Ετοιμάζεται το σχέδιο « Μεγάλη Αλβανία», αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ, και φυσικά η Μολδαβία θα είναι οι χώρες που έχουν ήδη στοχοποιηθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2015, ο βουλευτής πλέον Σαλί Μπερίσα έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους, και από πίσω του υπήρχε ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας, όπως αυτός εμφανίσθηκε από Κοσσοβάρους, μέσα στο γήπεδο κατά τον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας.
Τα σχέδια αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά εδώ και αρκετά χρόνια , αλλά τώρα διαφαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα της υλοποίησης τους. Απλά η κόντρα της Μόσχας με την Ουάσιγκτον, πυροδοτεί ταχύτατα ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε μια πολύπαθη περιοχή, η οποία κινδυνεύει και πάλι.
ΠΗΓΗ - See more at: http://www.katohika.gr/2015/02/tha-paroun-fotia-ta-valkania.html#sthash.DdBUv5Md.dpuf
http://www.katohika.gr/2015/02/tha-paroun-fotia-ta-valkania.html
0 Σχόλια