Ποιος υπουργός προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος δημάρχου με μισθό 3.126 ευρώ (Έγγραφο)




Αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάργας η πρόσληψη του πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, κ. Αντώνη Μπέζα, ως ειδικού συμβούλου για την επικουρία του δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Μετά το πέρασμά του από τρία υπουργεία, ο κ. Μπέζας καλείτε τώρα να δώσει τα… «φώτα» του στο Δήμο Πάργας, με τις αποδοχές του να είναι διόλου ευκαταφρόνητες.
Συγκεκριμένα, ο μισθός του για το έτος 2015 θα φτάσει τα 37.517,64€, ήτοι 3.126,47€ το μήνα.
Και όλα αυτά, για να ασκεί «επιτελικά καθήκοντα χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιαδήποτε μορφής» και να δίνει… συμβουλές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του Δημάρχου, κ. Αντώνη Νάστα.
Ο δήμαρχος Πάργας θεωρεί ότι ο κ. Μπέζας θα βοηθήσει τις τοπικές αρχές με τις γνώσεις ως πολιτικός μηχανικός και με την εμπειρία που έχει.
Όσον αφορά στο ύψος των απολαβών του, υποστηρίζει
πως στον προϋπολογισμό του Δήμου υπάρχει κωδικός που μπορεί να λέει 37.000 χιλιάδες ευρώ για τους επιστημονικούς συνεργάτες και υπάρχουν δυο επιστημονικοί συνεργάτες με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ το μήνα, συν την ασφάλειά του.
Δηλαδή ο μισθός είναι 1.150 ευρώ, συν 150 ευρώ επίδομα τέκνων, (έχει δύο παιδιά, άρα 75 ευρώ για κάθε παιδί) και 400 ευρώ για την ασφάλειά του ενώ χαρακτηρίζει όλα τα υπόλοιπα που λέγονται ως «ράδιο αρβύλα»…

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/03/3126.html#ixzz3TQWoUzHs

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια