Νεαρά κορίτσια από το Λονδίνο στα κρεββάτια των τζιχαντιστών στη Συρία





Στρατής Μαζίδης

Διαστάσεις επιδημίας αρχίζει να λαμβάνει η στρατολόγηση και αποστολή νεαρών κοριτσιών στα κρεββάτια βάρβαρων τζιχαντιστών στη Συρία από το Λονδίνο.

Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών της ISIL στη Βρετανία βοηθούν κορίτσια από την ηλικία των 14 ετών για να γίνουν ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών σύμφωνα με μια σχετική έκθεση.

«Διαμεσολαβητές» που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο βοηθούν τις έφηβες να αποκτήσουν διαβατήρια, τις δίνουν χρήματα ενώ υπάρχουν φορές που ταξιδεύουν μαζί τους ως συνοδεία σε προπύργια των τακφιριστών στη Συρία όπως σημειώνει η Evening Standard.

Η έκθεση προσθέτει ότι οι ομάδες εργασίας κυρίως στα ανατολικά του Λονδίνου γίνονται εστίες για τους νέους υποστηρικτές ISIL που θα τους οδηγήσουν στη συνέχεια στη ζώνη των συγκρούσεων στη Συρία.

«Η μέση ηλικία μειώνεται. Μερικά από τα κορίτσια είναι μόνο 14», δήλωσε ο Ραφίκ Χαράς, ένας εμπειρογνώμονας στο Ίδρυμα Quilliam, ένα βρετανικό αντιτρομοκρατικό think tank.

«Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που διευκολύνουν στα διαβατήρια. Τα κορίτσια που είναι κάτω από μια ορισμένη ηλικία συνοδεύονται από ενήλικα άνω των 18 ετών, συνήθως γυναίκα, για να πάει να τα βοηθήσει. Τα βοηθά να υποβάλουν αίτηση για διαβατήριο,ακόμη και να τα πάνε εκεί κάτω» προσθέτει ο Ραφίκ.

http://www.freepen.gr/2014/12/blog-post_1446.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια