Ετοιμότητα για «αποτροπή» θερμού επεισοδίου δηλώνει ο Βενιζέλος …Ενώ η Χουριέτ ειρωνεύεται !




«Είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» απαντά ο …
υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για το εάν μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, στην Κύπρου ή άλλου.

«Κάνουμε κινήσεις άμεσες, ώστε να αποτρέψουμε τις κλιμακώσεις, γιατί δεν έχει βοηθήσει ποτέ την περιοχή και την Ελλάδα η στρατιωτική κλιμάκωση» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Realnews.

Αναφερόμενος στην δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός» ο Βενιζέλος τονίζει ότι «κάθε προσβολή του διεθνούς δικαίου είναι ανησυχητική, ιδίως όταν αναζωπυρώνονται οι μνήμες της εισβολής του 1974».
Το Τούρκικο ναυτικό εν δράσει στη πρόσφατη ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ»
«Εμείς δεν θέλουμε ούτε σε συμβολικό επίπεδο να υπάρξει πρόσθετη ένταση, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και να τηρηθεί απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», συμπληρώνει. (Πως θα το επιβάλουμε δεν μας είπε)

Εν τω μεταξύ δημοσίευμα της Τούρκικης Εφημερίδας Χουριέτ αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών της 12 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Βουλής όπου ο Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα προσφύγει νομικά για τις Παραβιάσεις σε Αιγαίο και ΑΟΖ της Κύπρου ! (sic)

Greek Deputy Prime Minister and Foreign Minister Evangelos Venizelos. AFP Photo

Greece may resort to legal action against Turkey for allegedly violating the international sea law,Greek Deputy Prime Minister and Foreign Minister Evangelos Venizelos said on Nov. 12.

Δυστυχώς για εμάς κάποιοι πολιτικοί άνδρες δεν θα μάθουν ποτέ πώς παίζεται το παιχνίδι …Δεν μπορεί ο Τούρκος Α/ΓΕΝ να δηλώνει οτι θα θεωρήσει απειλή πολέμου όποιο πλοίο πλησιάσει τα θαλάσσια Σύνορα της Τουρκίας και ο Έλληνας ΥΠΕΞ να απειλεί την Τουρκία με νομική προσφυγή για παραβίαση των Συνόρων μας !

Για αυτό οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει σε Αιγαίο και Κύπρο ποτέ δεν θα μας πάρει κανείς στα σοβαρά !

Ενδιαφέρον θα ήταν επίσης να μάθουμε πώς εννοεί ο κύριος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τα περί αποτροπής του θερμού επεισοδίου και με ποιες ενέργειες θα αντιδράσει και κυρίως ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σε Στρατιωτικό και Διπλωματικό τομέα!

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «δεν υπάρχει νέα πρόταση Νίμιτς. Δεν πρόκειται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος γιατί δεν γίνονται καθόλου κινήσεις από την άλλη πλευρά».


















Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/blog-post_748.html#ixzz3JKeagOqL

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια