ΤΟ ΝΑΤΟ "ΠΡΟΔΩΣΕ" ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΄΄ΠΡΩΤΕΥΣ΄΄ - Εχει κυκλωθεί από τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια νότια της Κύπρου





Σε στενή παρακολούθηση από τις τουρκικές φρεγάτες τέθηκε ήδη, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το υποβρύχιο "Πρωτεύς" (S-113), κλάσης «Γλαύκος» 209/1100, το οποίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην περιοχή.

Οι τουρκικές φρεγάτες Goksu, Gelibolu και Yavuz έχουν εντοπίσει το ελληνικό υποβρύχιο (έτσι ή αλλιώς "προδόθηκε" η διαδρομή του αφού έχει εκδοθεί Subnote από το ΝΑΤΟ) καθώς δεν έχει αναλάβει ακόμα υπηρεσία στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ "Active Endeavour" (αυτό θα συμβεί στις 04.00 τα ξημερώματα) και δεν θεωρείται ότι βρίσκεται σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, αλλά σε εθνική.

Οι τουρκικές φρεγάτες "κτυπούν" με τα σόναρ τους το ελληνικό υποβρύχιο το οποίο πάντως ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία του και γι αυτό η τουρκική συμπεριφορά είναι ακόμα πιο προκλητική: Επιχειρούν πρακτικά ανθυποβρυχιακή αποστολή και ενώ έχει "προδοθεί" η διαδρομή του.

Μϊα πηγή ανέφερε ότι έχει προσεγγίσει το μοναδικό ελληνικό υποβρύχιο κι ένα τουρκικό υποβρύχιο το οποίος επίσης επιχειρεί στην περιοχή.

Πιθανότατα είναι το υποβρύχιο "Dolunay" (S-352 κλάσης 209/1200) που εντοπίστηκε από τα σκάφη της «UNIFL» να ακολουθεί το ερευνητικό σκάφος «Barbaros», αν και μία πληροφορία αναφέρει ότι μπορεί να είναι το Type 209T2/1400 TCG Burakreis (S-359), ένα από τα καλύτερα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού και σαφώς υψηλότερων δυνατοτήτων από το "Πρωτεύς" (S-113) του ΠΝ.



Το οποίο ελληνικό υποβρύχιο, όμως και παρά το γεγονός ότι κάποιοι είχαν σπεύσει να εξαγγείλλουν απόσυρση της κλάσης (έσωσε την κατάσταση ο νυν Α/ΓΕΑ Ε.Αποστολάκης) λόγω παλαιότητας αν και είχαν περάσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού που τους έδινε επιχειρησιακή ζωή μέχρι το 2015-'16, είναι αξόμαχο.

Πάντως στο ΠΝ εναγωνίως περιμένουν την εντολή για ένταξη στην δύναμη της UNIFIL της ελληνικής φρεγάτας (θα αντικαταστήσει την ΤΠΚ "Καβαλούδης"). ΜΙα εντολή που ακόμα δεν έχει ληφθεί, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης...

Ιδού οι προδιαγραφές του:

Εκτόπισμα (επιφάνεια) 1.105 τόνοι Εκτόπισμα (κατάδυση) 1.230 τόνοι Διαστάσεις 54,1μ / 6,2μ / 5,9μ Ταχύτητα (επιφάνεια) 11 κόμβοι Ταχύτητα (κατάδυση) 21 κόμβοι Αυτονομία 50 ημέρες Ακτίνα δράσης (επιφάνεια) 8.600νμ ταχύτητα 4 κόμβων Ακτίνα δράσης (κατάδυση) 3800νμ ταχύτητα 4 κόμβων Μέγιστο βάθος 250μ Πλήρωμα 36 Οπλισμός 8 τορπιλοσωλήνες 533 χιλ. (SST4, SUT, Mk37)

Ενώ το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του προσέδωσε επιπλέον δυνατότητες:

-εγκατάσταση συστήματος σόναρ CSU 83-90 -εγκατάσταση συστήματος διαχείρησης τακτικών δεδομένων και ελέγχου βολής "Κανάρης" -αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών αντιμέτρων -ολοκλήρωση βλήματος υποβρύχιας εκτόξευσης εναντίων πλοίων UGM-84D Block 1C Harpoon -αναβάθμιση του εξοπλισμού ναυτιλίας, επικοινωνιών και ESM (δέκτες GPS και SATNAV, Σύστημα Αδρανειακής Ναυτιλίας INS Sperry Marine Mk29 Mod 3, ραντάρ έρευνας Calypso III -γενική συντήρηση και αναβάθμιση των κύριων κινητήρων, περισκοπίων και λοιπών συστημάτων.

Και πάνω απ'όλα έχει για πλήρωμα στελέχη του ΠΝ... ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ‘’ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ΄΄ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ….ΧΑ! ΧΑ! ?????
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…ΣΧΟΛΙΑ ???
    *Τον Θαλασσο- κουνημένο με αφορολόγητα σε οφσόρς κότερα, Πάνο, τον πληρώνουμε πάνω από είκοσι(20) !
    χρόνια χωρίς να έχουμε ακούσει ΠΟΤΕ!!! τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια εκτός από το ‘’ΚΛΕΙΣΙΜΟ’ της ΕΛΙΝΤΑ Α.Ε που κατηγορήθηκε για απιστία, εκτός των κέρδη του από το χρηματιστήριο, εκτός τις επιβαρύνσεις του δημοσίου με απεριόριστες ΑΧΡΗΣΤΕΣ ! μετακινήσεις με ελικόπτερα τόσο ιδιωτικών εταιρειών , όσο και του στρατού.
    Εκτός από τηλεφωνικές συνομιλίες ανθρώπων της νύχτας και του υποκόσμου που αναφέρουν το όνομα του, και έγινε η αιτία να παραιτηθεί ο δντης της ΕΥΠ και βουλευτής Κοραντής, τηλεφωνικά από τον υπερυπουργο της οικονομικής μας καταστροφής, ανεπρόκοπο Παυλόπουλο.
    Κι όμως μιλάει για παραγωγικότητα και για ..επενδύσεις ! για κατασκόπους , για επισκόπους, για ναρκοπέδια(όχι για Βατοπέδια), για κουμμουνιστές, για εθνικιστές, για δημοκράτες και τρομοκράτες, που είναι ΟΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ! εκτός εάν δηλώσουν ψηφοφόροι του.
    Υπάρχουν ψηφοφόροι του Πάνου ? ‘’ ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ»»
    Μιλάει τόσο ‘’εξειδικευμένα’’ ..οικονομικά που ζαλίζει πρώτα από όλους τον εαυτόν του, και ευνόητο είναι να μη μπορεί ΠΟΤΕ να επαναλάβει όσα είπε. Βέβαια το ..πλήθος των πτυχίων εσωτερικού και εξωτερικού και πιθανόν και ..τρίτων χωρών, του δίνουν χώρο να ελίσσεται με τον εαυτόν του , στο ίδιο δωμάτιο και χωρίς να έχει ομολογήσει ,ότι τον ..τράκαρε !
    Είναι ,όπως λέει ο λαός μας, τρέχει μόνος του και έρχεται..δεύτερος??
    Αυτός ο φέρελπις ,άλλοτε μη ευτραφής νεανίας, που ο διάβολος( Μητσοτάκης) για λόγους ,που αρκετοί γνωρίζουν, τον έρριξε στη πολιτική , υπό την προσωπική του ..εποπτεία.
    Σήμερα γλείφει σαν πεινασμένος λύκος, χρυσαλήτες ψηφοφόρους για να τους δελεάσει.
    Βέβαια δεν είναι διόλου απίθανο, κάποιο να πείσει.
    Εδώ ‘’έπεισε’’ τον άλλο ετερόφωτο αστέρα της του κόμματος των ‘’τεκμαρτών’’ ψηφοφόρων.
    Και τακίμιασαν εκτός από την προϊστορία τους, στην εργατικότητα και στην προσφορά , και στα ιδεολογικά τους..πεπρωμένα. Ο κυνηγός της τρομοκρατίας Πάνος, ο εμβολιασμένος από μικρός για την γρίπη, με τον κινούμενο παρακρατισμό των κουκουλοφόρων του Αλέξη θα επιστατούν εναλλάξ στους χώρους παροχής ‘’κοινωνικών προσφορών’’ των Εξαρχείων, της ομάδας των κληρονόμων της προσωπικής γονικής αποτυχίας και κοινωνικής δυστυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΛΑ ΓΕΛΙΑ
    - Πάγκαλος: Ήθελε ο άνθρωπος να γίνει πολιτικός - Είχε κάνει αίτηση και στο Πασόκ, αλλά ήταν ...γκάου και τον διώξαμε!
    ΟΛΑ τα νουμερα στην πιατσα.....
    Τη βούλησή του να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, το 1990, ο Πάννος Καμμένος αποκάλυψε... ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.
    «Το 1990, στις «μεσαίες» εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ.
    Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα, και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

    Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος. Φαντάζομαι ναι (θα μας στήριζε οικονομικά η οικογένειά του)», ανέφερε και συνέχισε:
    «Εγώ είδα ότι αυτό το παιδί δεν απείχε πάρα πολύ από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
    Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος.
    Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες.
    Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής».

    ΣΧΟΛΙΟ: Θα απορεί κάποιος, με όσα αποκαλύπτονται, άμα δεν γνωρίζει από κοντά τον Πάνο. Αυτό το κακομαθημένο και μισοαγράμματο σχολιαρούδι των ιδιωτικών στραβοτηρίων, δήλωνε, σύμφωνα με συζητήσεις φίλων του, μετά την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΟΥΦΑ στο στρατό επι Πασοκ, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο πολιτικός με τα ανθρώπινα συναισθήματα που τον συγκίνησαν. ‘’Ο Παπανδρέου είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός της σύγχρονης Έλλάδας’’, φαίνεται ότι έλεγε συνεχώς. Και η αποπομπή του από το χώρο του Πασόκ, έγινε φαίνεται η αιτία, που τον μετέβαλε σε ΑΝΤΙΑΝΔΡΕΪΚΟ ‘’ τρομοκράτη’’ !
    Το γεγονός όμως ότι ‘’πούλησε’’ όλους όσους τον εμπιστεύθηκαν, αρχηγούς κομμάτων, αποδεικνύει, ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με το εξωπέταγμα που του έκανε, διέσωσε το Πασοκ από έναν αγράμματο ‘’ιδεολόγο’’ βανδαλιστή της θεωρίας, ‘’ο εαυτός μου και εγώ’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [[ΓΥΡΙΖΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ]]
    Ο ΒΡΩΜΥΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ, Ο ΓΟΥΚΟΣ KAI OI ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!
    Στη βραδυνή, ως γνωστό επωάστηκε το αυγό του φιδιού που λέγεται Τράγκας. Έμαθε από πρώτο ‘’χέρι’’ την έννοια του προβοκάτορα και τη σημασία της μαύρης προπαγάνδας και της άθλιας παραπληροφόρησης.
    Μεταξύ των..μαθητών του, υπήρξε και ο κ. Πέτρος Απλυτοσωβρακάς, όπως ομολογούν ακόμη!!!! Όσοι πήγαιναν μαζί για ρεπορτάζ.
    ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΝΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ…ΓΟΥΚΟΣ!!
    Ήταν κάποτε ένας τοκογλύφος ...ΓΟΥΚΟΣ, που είχε συλληφθεί στο εξωτερικό και ερχόταν στα Γιάννενα. Τότε η Βραδυνή, έστειλε δύο δημοσιογράφους να γράψουν ένα ρεπορτάζ, έλα όμως που ο ΟΥΦΟψάχτης χαρδα-βδελας, ο δημοκράτης χωρίς ταυτότητα, ήταν ΜΕΣΑ στο αεροπλάνο και είχε ΗΔΗ πάρει συνέντευξη από τον Γούκο....!
    Μήπως ..θυμάται ο κ. Πέτρος ΚΑΣ….ΤΗΣ τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ και τα σενάρια κατασκοπείας και τρομολαγνείας που έγραφε?
    Κι ύστερα κ. συνάδελφε ''ήλθαν οι ..''Κοντρας'' και μετά οι ...''Σαντινίστας'' και τέλος η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ που παραμένει ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ!!!
    Και σήμερα διαβάζω μέσa sτο σάϊτ ‘’Hellas …@@@ ‘’ να γράφεις ακόμη πιο μεγάλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ !!!
    Κοπρόφιλος παραμένεις με τα ‘’ούλα’’ σου ?
    Καλά μωρέ , ακόμη ...ζείς δημοσιογραφικά ??
    Θυμάσαι τις βελόνες από τα ναρκωτικά που πετούσατε στα προαύλια για να ‘’κάνετε’’ ρεπορτάζ?
    Σήμερα ΠΑΛΙ χαφιεδισμούς , ρουφιανιές, πρόστυχη προπαγάνδα και χουντο λατρεία έχουμε?
    ΥΓ.
    Το σώβρακο το έπλυνες ρε βρωμύλο?
    Ή ακόμη η βρωμιά του ‘’ανταγωνίζεται’’ τη βρωμιά της ψυχής σου?
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΠΛΥΤΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή