Ο βρώμικος διπλός ρόλος της Τουρκίας. Η ιστορία της χρωστά ένα γερό μάθημα




 Του Στρατή Μαζίδη

«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό» σύμφωνα με τη γνωστή λαϊκή ρήση και απομένει να δούμε αν θα εκπληρωθεί όσον αφορά την Τουρκία.


Η γειτονική χώρα αφού έκανε ότι μπορούσε για να κατακερματίσει τη Συρία, τώρα αποφασίζει να εγκρινεί στον εαυτό της μια εισβολή για να αντιμετωπίσει αυτό το έκτρωμα που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε.

Η Τουρκία πάρεξε κυριολεκτικά γη και ύδωρ σε πάσης φύσεως ακραίους αντάρτες από την αρχή της συριακής κρίσης ενώ είναι γνωστό πως αρκετά κορόιδα που «πείστηκαν» να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως δήθεν εκδιωχθέντες του καθεστώτος Ασαντ με την υπόσχεση της αμοιβής κατά € 100.000,00 (που πότε δε δόθηκε) μετακόμισαν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ας μη μας διαφεύγει πως υπήρχαν ελεύθεροι διάδρομοι μέσα στην τουρκική επικράτεια για τους ακραίους τζιχαντιστές όταν ανεπιτυχώς προσπάθησαν να σπάσουν τη λωρίδα που οδηγεί στο λιμάνι της Λατάκεια παρέχοντας παράλληλα φάρμακα, εφόδια και από αέρος κάλυψη στους αντάρτες.

Επιπρόσθετα η Τουρκία κατέστη ένας τράνζιτ σταθμός για όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Η πανίσχυρη ΜΙΤ άφηνε ακόμη και τα έφηβα παιδιά από την Ευρώπη να φτάσουν στη βόρεια Συρία ενώ η ISIL λειτουργεί σχεδόν ανενόχλητη στην Κωνσταντινούπολη.

Οι εξελίξεις έχουν καταγαιστική μορφή. Οι κούρδοι καταγγέλλουν πλέον ανοικτά την άφιξη συρμού από την Τουρκία γεμάτη πολεμοφόδια μια ανάσα από το Kobane στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Η Αγκυρα φτιάχνει έντεχνα κλίμα που θα οδηγήσει στις απαραίτητες - αναγκαίες συνθήκες ώστε να αναγκαστεί να επιτεθεί - δήθεν - στους τζιχαντιστές ενώ στην πράξη θα εκδιώξει το κουρδικό στοιχείο και θα εγκαθιδρυθεί η ίδια στα εδάφη που θα επιχειρήσει.

Η Δαμασκός ήδη την καταγγέλλει διεθνώς τόσο ως υποκινήτρια των όσων διαδραματίζονται στην πολύπαθη Συρία όσο και ως συνεργαζόμενη με το Ισλαμικό Κράτος από το οποίο φαίνεται ότι προμηθεύεται συριακό πετρέλαιο.

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατα απελευθερώθηκαν 49 τούρκοι όμηροι των takfiri μαχητών όταν άλλοι αποκεφαλίζονται ενώ οι μαχητές της ISIL περιθάλπτονται σε τουρκικά νοσοκομεία.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να καταστείλλει αυτούς που αβαντάρει και έχει αλισβερίσια μαζί τους.

Είναι πλέον φανερό ότι οι νεο-οθωμανικές βλέψεις του επικίνδυνου διδύμου Ερντογάν - Νταβούτογλου εκτός του αίματος που έχουν ήδη στοιχίσει, απειλούν πλέον να τινάξουν στον αέρα όλη τη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια ειρήνη.

Η ιστορία τους χρωστά ένα πολύ γερό και οριστικό μάθημα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία διατηρεί για τον εαυτό της ένα σκοτεινό και υπούλο ρόλο σε βάρος όλων.
http://www.freepen.gr/2014/10/blog-post_353.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια