Ελλάδα, ένα κράτος φτειαγμένο στα μέτρα των εφοπλιστών. Φτάνει…





Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Ίσως έχω γράψει περισσότερο απο οιοδήποτε άλλο για το θέμα της φορολόγησης και των προνομίων των εφοπλιστών. Ο λόγος είναι γιατί τα φορολογικά έσοδα απο αυτούς για το κράτος είναι στο επίπεδο των 10 δις. ευρώ το χρόνο ενώ αυτοί πληρώνουν ψίχουλα χωρίς να ανταποδίδουν κάτι σημαντικό στη μικροοικονομία. Για 10 δις ευρώ η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια. Το ξεχνάτε…
‘Εχω ευαισθησία στο θέμα γιατί ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και πέθανε απο καρκίνο δουλεύοντας σε κακές συνθήκες εργασίας στα σαπικάραβά τους. Οι κύριοι αυτοί δεν ξέρω αν πληρώνουν κάν τις οφειλές τους στο ΝΑΤ. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι Έλληνες υφίστανται μια εκτός ορίων φορολογική επίθεση που είναι αδικαιολόγητη κατά το σύνταγμα, το οποίο δεν επιτρέπει προνόμια και φορολογική ή άλλη προστασία για κανένα πολίτη ή νομικό πρόσωπο.

Η Γερμανία τελικά άφησε τις μαγκιές που πούλαγε για τη φορολόγηση τους. Η ύπαρξη “συνδιαλλαγής” μαζί τους επιβεβαιώνεται απο την τελευταία οδηγία που εστάλη απο την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου (βλέπετε εδώ).
Πρόσφατα, έγραψα για το θέμα της δημιουργίας εφοπλιστικής ΕΟΖ στην Ελλάδα (βλέπετε εδώ). Πόσα ΜΜΕ και ιστολόγια το αναπαρήγαγαν; Ελάχιστα. Γιατί;
Πολλά ΜΜΕ τα έχουν εφοπλιστές ή ελέγχονται απο εφοπλιστές. Ο Ελληνικός λαός παραβλέπει το θέμα, γιατί δεν τον πληροφορεί κανείς ενώ τα κόμματα που στηρίζονται απο αυτούς (μερικά έχουν λόγους που δεν δέχονται έλεγχο στα οικονομικά τους) δεν αγγίζουν τα πολλά προνόμια τους τα οποία απέκτησαν με νομοθετήματα-δώρα απο κάθε κυβέρνηση που πέρασε μέχρι σήμερα.

Tα 10 δις ευρώ φόρους το χρόνο φόρους που δεν πληρώνουν οι εφοπλιστές τα επιβαρύνονται οι υπόλοιποιΤο τραγικό για τη Γερμανία είναι, ότι πλέον τη μη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου στην ΕΕ θα την χρεώνονται και οι Γερμανοί πολίτες. Η απάντηση για τη πολιτική αυτή είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο και ιδιαίτερα στις τράπεζές του…

Το παραμύθι της “προστασίας” των εφοπλιστών απο το Σύνταγμα ΚαραμανλήΠολλοί απο τους “πατριώτες”, που έμμεσα στηρίζουν τα εφοπλιστικά συμφέροντα, αναφέρονται στο γεγονός ότι το Σύνταγμα Καραμανλή του “Εθνάρχου” τους προστατεύει με ειδική διάταξη. Παραμύθι…
Η αλήθεια είναι ότι η διάταξη αυτή είναι μεταβατική. Αναφέρεται σε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα αποκτούσε status στη μεταπολίτευση, αλλάζοντας η διακυβέρνηση απο χούντα σε “δημοκρατία”. Αυτό ολοκληρώθηκε αυτόματα τότε με τη ψήφιση του συντάγματος της μεταπολίτευσης. Αυτή η διάταξη δεν ισχύει πιά. Απο τη στιγμή που έγινε η αλλαγή του καθεστώτος τότε, οι εφοπλιστές πρέπει να αντιμετωπίζονται φορολογικά όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.
Με το πέπλο προστασίας και τις ενισχύσεις που πρόσφεραν οι εφοπλιστές στα κόμματα με το πέρασμα του χρόνου απέκτησαν τεράστιο αριθμό προνομίων, τα οποία ακόμη δεν έχουν καταργηθεί αλλά αντίθετα αυξάνουν. Πρόσφατο παράδειγμα η τροπολογία ντροπής που ψηφίστηκε στη Βουλή χτές.
Σύμφωνα με αυτή, στους εφοπλιστές παρέχεται ετήσιο «πλαφόν» 105.000.000 ευρώ κατ' έτος μέχρι το 2016 που θα αποτελεί το «ταβάνι» των φορολογικών τους υποχρεώσεων συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης εισφοράς και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (που ισχύει για κάθε φορολογούμενο). Μάλιστα, σε περίπτωση που τα κρατικά έσοδα, στο τέλος του 2016, υπολείπονται του συγκεκριμένου ποσού τότε το «μέτρο πίεσης» που προβλέπεται είναι να παρασχεθεί στην ναυτιλιακή κοινότητα η δυνατότητα «να προτείνει τους βέλτιστους τρόπους σύμφωνα με τους οποίους θα καλυφθεί η ενδεχόμενη διαφορά»!!! Δηλαδή θα νομοθετούν οι ίδιοι.
Το συνυποσχετικό αφορά τόσο τα πλοία που φέρουν ελληνική σημαία όσο και τα πλοία που πλέουν με ξένη σημαία. Αυτό ανταποκρίνεται και επεκτείνει κατά πολύ την οδηγία της ΕΕ για εξίσωση της φορολογίας των ντόπιων εφοπλιστών με αυτούς που κατοικούν στην Ελλάδα και έχουν μερίσματα σε πλοία που δεν έχουν την Ελληνική σημαία…
Αιτιολογώντας την νομοθετική πρωτοβουλία που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, η κυβέρνηση των εφοπλιστών και των συνοδοιπόρων τους επισημαίνει πως «η διατήρηση αυτού του πλαισίου αποτελεί κρίσιμο θέμα για την διατήρηση των πλοίων αυτών εντός Ελλάδας» αλλιώς θα «διακινδυνευτεί διαρροή από το ελληνικό νηολόγιο με κατεύθυνση νηολόγια τρίτων χωρών». Πάνω από όλα το πρωτάθλημα… Τρία πουλάκια κάθονται…. και στη Βουλή το θέατρο για τους εφοπλιστές συνεχίζται.

Συγχαρητήρια σε ΟΛΗ την αντιπολίτευση. Κάνει καλή δουλειά…
Δεν είναι όμως το μόνο σημαντικό θέμα “η μη φορολόγηση των εφοπλιστών”ΟΙ επιλογές που γίνονται από το καθεστώς με την ένοχη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν αναφέρει τους εφοπλιστές σαν επιλογή εσόδων κάν στο προγραμματικό οικονομικό της πρόγραμμα, γίνονται σε βάρος της μελλοντικής ανάπτυξης της Ελλάδας.
Ο προσανατολισμός και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της χώρας συνεχίζει να γίνεται με βάση το εφοπλιστικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται στην Ελλάδα χωρίς κανένα ανταποδοτικό απολύτως όφελος για αυτή.
Αν δεν πληρώνουν φόρους οι εφοπλιστές στο ποσό που τους αναλογεί όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, τότε η Ελλάδα δεν τους χρειάζεται. Να πάνε αλλού να βρούν βόθρο να κατουράνε.

ΑΟΖ, LNG, υδρογονάνθρακες, ναυτιλιακός τουρισμόςΝα μερικές επιλογές που κάνει το καθεστώς - υπο την ένοχη σιωπή όλης της αντιπολίτευσης - σε διεθνές πολιτικό και οικονομικό επίπεδο για να τους στηρίζει (βλέπετε εδώ και εδώ):

η μή ανακήρυξη με όρια της Ελληνικής ΑΟΖ
η μη ανακήρυξη της συνορεύουσας ζώνης απο την Ελλάδα (βλέπετεεδώ)
το ναυτιλιακό πετρέλαιο που δεν φορολογείται
η υστέρηση κερδών απο τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες, που επιθυμείται να βγούν σε νόμιμο καθεστώς αυτό της ΑΟΖ αλλά σε εκείνο των διεθνών υδάτων (βλέπετε εδώ)
η κυβερνητική προτίμηση στο ακριβό LNG έναντι του φτηνότερου φυσικού αερίου απο τον South Stream ή άλλους αγωγούς φυσικού αερίου. Αμφιβάλλω αν ποτέ ο ΤΑP ξεπεράσει τα όρια της Αλεξανδρούπολης.
η ανάπτυξη της ποτάμιας ναυτιλίας στον Αξιό και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων (Παροχή δικαιωμάτων της Ελληνικής ΑΟΖ στη FYROM και πιθανόν σε Σερβία και Βουλγαρία. Βλέπετε εδώ.)
η προστασία και ανάπτυξη του ναυτιλιακού τουρισμού. Καμμία χώρα δεν μπορεί να στηρίζει την ανάπτυξη της μόνο σε τουρισμό και “πολιτισμό”. Η γεωργία και η κτηνοτροφία στην Ελλάδα παραμένουν σε “αρχαίο” επίπεδο αλλά και δεν αρκούν για να αλλάξει κάτι σημαντικά στα πραγματικά μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας.
η τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας (πολύ ακριβή η κιλοβατώρα απο τα ΑΠΕ αλλά και κακή προσαρμογή και λειτουργία τους στο δίκτυο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος).Σημειώστε, ότι το σχιστολιθικό LNG απο Αμερική αναμένεται να στοιχίζει στην ΕΕ 15$ ανά ΜΜΒΤU. Το φυσικό αέριο απο Ρωσία φτάνει στην ΕΕ στα 10$ ανά ΜΜΒΤU πλήν αυτού που φτάνει στην Ελλάδα του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος. Σε αυτή, το φυσικό αέριο απο Ρωσία φτάνει στα 20$ ανα MBTU και παραπάνω. Ερώτημα παραμένει αν η δικαιοσύνη έχει ενημερωθεί απο κάποια Ανεξάρτητη Αρχή.
Για το χρήμα πατρίδα δεν υπάρχει και αυτοί που τρώνε τώρα αύριο μπορεί να μή τρώνε…
Η ΕΕ μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα κράτος-εξάμβλωμα για να ξεπλένει σε αυτό και με δικαιολογία αυτό άνομα κέρδη. Η κρίση στην ΕΕ έγινε για να δικαιολογηθούν αδικαιολόγητα που στο μέλλον θα μπορούσαν να βγούν στη φόρα ενόψει αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δεν είμαι κατά της ελεύθερης αγοράς. Εϊμαι κατά της ασυδοσίας και υπέρ της εφαρμογής του συντάγματος σε όλα τα επίπεδα για όλους και με καμμία εξαίρεση.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανανέωση άμεσα. ¨Εχει κλατάρει. Μια εκλογή Τσίπρα δεν θα αλλάξει κάτι αλλά θα παρατείνει τη στιγμή του θανάτου.
Το σημερινό καθεστώς, με τις πλάτες της αντιπολίτευσης, με το περιορισμό της διακίνησης ιδεών, με τον έλεγχο των πραγματικών ειδήσεων στα ΜΜΕ, με την απουσία από τα κεντρικά ΜΜΕ ελεύθερων και δημοκρατικών φωνών που έχουν να πούν κάτι (όπως της δικής μου), με τα λαγούμια που προωθούν σε θέσεις την κάθε αγκινάρα, το ποσοστό επιβίωσης της χώρας μικραίνει συνέχεια.
Για αυτό που συμβαίνει έχουν όλοι ευθύνη. Όταν στο τέλος έλθει ο λογαριασμός θα με θυμηθείτε.
zcode-gr.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΝΕΟ-ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ
    Σήμερα την Ελλάδα ‘’διαχειρίζεται ’’ η δεξιά και η αδέξια πανσπερμία.
    Η δεξιά του Αντώνη, του Βαγγέλη, της Ντόρας, του Πάκη, του Καμμένου, του Κουίκ, του Μιχαλολιάκου, του Λαγού, του Γερμενή, του Λιάπη, του Ανδριανού , του Βουλγαράκη, του Μεϊμαράκη, του Στυλιανίδη, του Νικολόπουλου, του Βορίδη , του Γιωργιάδη, του Ψωμιάδη , του Παπαγεωργόπουλου, των εθνικοφρόνων και των συνοδοιπόρων διαμόρφωσαν την Ελλάδα της σημερινής δυστυχίας.
    Οι άνθρωποι αυτοί ή, οι άμεσοι πρόγονοι, ΄η, οι απώτεροι, συγκυβέρνησαν στην Ελλάδα σχεδόν 170 χρόνια. Είναι η ΙΔΙΑ κατάρα που κουβαλάμε σαν προπατορικό αμάρτημα. Κοντά σε αυτούς και όλοι οι ..ανανήψαντες Κύρτσοι , Βουλτέψηδες , Τσίμες , και τόσοι άλλοι παρθενοραμμένοι ‘’εθνικόφρονες’’ εξ αγχιστείας .Ένα ‘’πατριωτικό πολιτικό’’ συνονθύλευμα, που αναγάγει τον πατριωτισμό και την πατριδοκαπηλία σε ύψιστη ‘’ιδεολογική’’ αφετηρία νεοελληνικής αναγέννησης.
    Αυτοί οι γονυπετείς ‘’ηγέτες’’ ηγετίσκοι και λοιπό χαφιεδότσουρμο, αποτελούσαν και αποτελούν τον ‘’Εθνικό κορμό’’ ! Αυτοί χειρίστηκαν τις κρατικές και εθνικές υποθέσεις και διαχειρίστηκαν τις τύχες μας και την πορεία μας. Αυτοί σε τακτά και έκτακτα χρονικά διαστήματα, ‘’ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΠΟΥΣΑΝ’’ για να πλουτίζουν ακόμη περισσότερο, οι νεοκοτζαμπάσηδες. Αυτοί μας οδήγησαν και το 2009 στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, αφού κατάκλεψαν το αίμα μας και ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ το χρέος μας σε ..πέντε χρόνια.
    Και εμείς, πέφτουμε στην παγίδα των κομμουνιστοεμπόρων των ΜΜΕ και αντί να ρωτάμε πως φθάσαμε στη χρεοκοπία του 2009, ..ρωτάμε τι έκανε ο Παπανδρέου και αν διαχειρίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που είχε, σωστά ή όχι το χρέος της ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ πατρίδας μας. ΑΣ γίνει μία ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα παράλληλα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως οι ΞΕΝΟΙ αρμόδιοι, να μάθουμε ακριβώς ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ την Ελλάδα στη χρεοκοπία μέχρι το 2009 και ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ??? ΑΣ γίνει έστω μια εξεταστική επιτροπή να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και μετά βλέπουμε ποιοι μας ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ !
    Και καλά οι πατριδοκάπηλοι , οι έμποροι της εθνικοφροσύνης, αγωνίζονται για τα αφεντικά τους. Εσύ όμως Έλληνα πολίτη, δεν θέλεις να μάθεις ποιοι και γιατί μας οδήγησαν στην ΠΤΩΧΕΥΣΗ από το 2004-2009 ?? Δεν θέλεις να μάθεις ποιοι ΣΕ ΕΚΛΕΨΑΝ και ποιοι μας οδήγησαν στην καταστροφή και στις αυτοκτονίες? Τι επί πλέον στοιχεία ζητάς από αυτά που ΑΦΘΟΝΑ ΤΩΡΑ!!! μας παρέχουν οι ξένοι ειδικοί μέσω των επισήμων εγγράφων, αλλά και παραδέχονται δημόσια πόσες φορές πίεσαν , ενημέρωσαν, απαίτησαν τους ‘’ευλύγιστους ‘’ Παπαθανασίου να πάρουν μέτρα για να σωθούμε και να μη χρεοκοπήσουμε?
    Σήμερα ξέρουν να κάνουν ΜΟΝΟ κριτική στα έργα και στο χρόνο διακυβέρνησης των υπολοίπων αγωνιστών της πληγωμένης και καταπατημένης δημοκρατίας μας. Σήμερα θέλουν πάλι να ‘’σε υπνωτίσουν’’ ότι δεν φταίνε αυτοί και ότι μόνο ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ‘’μπορούν να σε σώσουν’’ πάλι, όπως κάνουν τα τελευταία 200 χρόνια.
    Θα αποδεχτούμε την προσβολή και την κοροϊδία ,ή, θα ανοίξουμε τα μάτια μας και θα προστατέψουμε την πατρίδα μας και τα παιδιά μας, ώστε ΠΟΤΕ ΠΙΑ να μη πέσουμε θύματα του φασισμού των συνειδήσεων, των απογόνων εκείνων που έβαλαν και ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ.
    Είναι πια φανερό σε κάθε Έλληνα Πατριώτη δημοκράτη, γιατί οι χρυσοδολοφόνοι και ..άλλοι, επεδίωκαν και επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ και από την Ευρώπη.
    Βασική επιδίωξη του διεθνούς ΝΑΣΙΣΜΟΥ, ήταν και είναι και η υποδούλωση της Ελλάδας στο ζυγό του φασισμού και του θανάτου. Όσο όμως ανήκουμε στην Ε.Ε και στο ευρώ η υποδούλωση της Ελλάδας είναι αδύνατη. Όλη λοιπόν η προετοιμασία , η ενίσχυση των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ εφοπ-ληστών, η πίεση και οικονομική ενίσχυση των διαφόρων Σόρος, και των σκοτεινών κύκλων του διεθνούς εγκλήματος, αποδεικνύει ότι θα έδιναν και θα έκαναν τα πάντα, προκειμένου να μας μετατρέψουν σε χώρα φασισμού, δολοφόνων, παρακρατισμού, υποδούλων και χωρίς φωνή πολιτών.
    Να λοιπόν για ποιο λόγο οργάνωσαν τα τάγματα των ΑΝΩΜΑΛΩΝ δολοφόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης έχει την άποψη, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Αθήνας να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο δυσαρέστησε την Κυπριακή ηγεσία και τον κυπριακό λαό, που έβλεπε έμπρακτα πια την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείπει την Ένωση και την υποχρέωση που είχε αναλάβει παλαιότερα για αμυντική προστασία της Κύπρου.

    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Η ιστορία πάντως κατέγραψε, ότι η Χούντα μέσα σε διάστημα 45 ημερών -όπως ακριβώς αξίωνε η Τουρκία – ολοκλήρωσε πλήρως την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας προς απογοήτευση όλων των Ελλήνων Πατριωτών και με τον τρόπο αυτό εξάλειψε τελειωτικώς τον διττό ρόλο της, που ήταν η αποτροπή τουρκικής εισβολής και η δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην Κύπρο με ότι αυτή συνεπάγεται. Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών κατατρόμαξε από το ιταμό τελεσίγραφο της Άγκυρας, ταπεινώθηκε και εξευτελίσθηκε.
    Η δικαιολογία την οποία πρόβαλε ο Γ. Παπαδόπουλος για την ανάκληση της Μεραρχίας ήταν ότι η Τουρκία μας απείλησε με πόλεμο. Πολύ φθηνή δικαιολογία για ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν όρκο να υπερασπισθούν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους την πατρίδα.
    Στο πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων η οποία ασχολήθηκε με τον φάκελο της Κύπρου καταγράφονται και τα εξής ενδιαφέροντα:
    «Για την ανάκληση αυτής της δύναμης δεν ζητήθηκε η έγκριση, ούτε καν η γνώμη της κυπριακής κυβερνήσεως, η οποία πιστεύοντας ότι η παρουσία της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο ήταν αναγκαία για την άμυνα της … προσπάθησε να πείσει την Αθήνα να απορρίψει το τουρκικό αίτημα για ανάκληση της Μεραρχίας και να προχωρήσει σε ενίσχυση αυτής με πρόσθετες δυνάμεις και οπλικά μέσα.
    Η ανάκληση της Μεραρχίας επέφερε μεγάλη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου. Ενσαρκώνει πράξη εθνικής ντροπής… Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπήρξε και πίεση από τις Η.Π.Α. δεν αίρει τον χαρακτήρα της πράξης αυτής ως εθνικά απαράδεκτης. Αντίθετα επιβεβαιώνει τον εθελοδουλισμό και την υποταγή της τότε ελληνικής ηγεσίας στις επιδιώξεις και επιθυμίες των Η.Π.Α.
 Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε για το θέμα της Μεραρχίας: «Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα έσπευσε να αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΥΦΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ !!!
    ( ΜΕΣΩ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ) ????
    Οι Ελληνοκάπηλοι εφοπλιστές,
    οι άνθρωποι που δεν έδωσαν ευρώ για την κρίση, οι άνθρωποι που δεν πληρώνουν ευρώ για φόρους, βρήκαν οσφυοκάμπτες εφιάλτες χρυσαλήτες και ετοιμάζονται. Χρηματοδοτούν τους ΧΡΥΣΑΛΗΤΕΣ λιποτάκτες, τους νταβατζήδες(κυριολεκτικά) , τους μπράβους της νύχτας και τους εμπόρους λευκής σάρκας και ‘’άσπρης σκόνης’’. Χρηματοδοτούν την φασιστική αλητεία, και ετοιμάζουν στρατό προπαγάνδας και ανταρσίας, ενώ ταυτόχρονα ‘’αποσπούν’’ ψήφους και ευμενή συμπεριφορά στη βουλή. Χρηματοδοτούν τους μεταφορείς της ‘’σκόνης’’ και της σάρκας και τους υπόσχονται..ρύζι και παρθένες; Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι προδότες, ψεύτες, λιποτάχτες, μπράβοι , νταβατζήδες(κυριολεκτικά) στην Ελλάδα μας και να θέλουν να γίνουν Έλληνες οι χιτοαπόγονοι;
    Γιατί άραγε; Τι έχουν κατά νου;
    Ετοιμάζουν ΕΜΦΥΛΙΟ ! ώστε να διαλύσουμε σαν κράτος; Ετοιμάζουν εμφύλιο για να μας εκμεταλλευθούν όπως το 1952 με το σχέδιο Μάρσαλ, που εμείς χρεωθήκαμε και αυτοί πήραν τα λεφτά και γίνανε εφοπλιστές; Ετοιμάζουν ‘’ανωμαλία’’ και δραχμοποίηση για να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.
    Ή ψάχνουν για έμμισθους πολιτικά φονιάδες για φασιστοναζιστικά προγεφυρώματα;
    Υπάρχουν Έλληνες που πουλάνε την Ελλάδα και την ίδια στιγμή μιλάνε για αίμα, δόξα και τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους
    Der Spiegel – αποκάλυψη: Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους !
    -----------------------------------
    Επικαλούμενο διεθνείς αναλύσεις το Spiegel υποστηρίζει ότι από το 2002 ως σήμερα Έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν φορολογήσει τουλάχιστον 140 δις ευρώ. Αλλά και πέραν αυτού – βάση 58 ειδικών ρυθμίσεων, οι περίπου 800 ελληνικές οικογένειες του κλάδου δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Όπως σημειώνεται, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν προστατεύονται τόσο πολύ οι εφοπλιστές από οικονομικές επιβαρύνσεις, όπως στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηματοδότες και… χορηγοί. Είναι πολλά τα λεφτά.
    Τον πρώτο καιρό η Χρυσή Αυγή δεν είχε πολλά έσοδα. Σιγά σιγά, όμως, δημιουργήθηκε περιοδικό, μπλουζάκια, κονκάρδες, συνδρομές, βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, υπηρεσίες… security και εκλογές. Όπως τουλάχιστον περιγράφει ένα από τα κορυφαία στελέχη που πέρασαν από την οργάνωση, ο Χάρης Κουσουμβρής στο βιβλίο του: «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής», ο αρχηγός τον είχε στείλε μαζί με κάποιον άλλον να συνοδεύσουν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ βουλευτή της ΝΔ. Ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν αποσκιρτήσει λένε γι” αυτόν: «Νίκος κερνά και Νίκος πίνει», υπονοώντας ότι, από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόλυτη διαφάνεια για το χρήμα που διακινείται στην οργάνωση, ο καθένας μπορεί να βγάλει ό,τι συμπέρασμα θέλει.
    Ο Μιχαλολιάκος συμπεριφέρεται ως περήφανος μανιάτης. Αγαπάει το χρήμα, αλλά το δικό του. Είναι όμως έτσι;
    Περιγράφει ο Κουσουμβρής:
    «Ως ταμίας της Χρυσής Αυγής, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρω¬εκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος…». Κατά μία άλλη εκδοχή, στις ευρωεκλογές του 1994 τα προεκλογικά έξοδα είναι πολλά. Όμως, βρίσκεται λύση… εξ ουρανού (ανάλογες λύσεις φαίνεται ότι συνοδεύουν τις μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες συμμετείχε η Χρυσή Αυγή). Ένα τυπογραφείο προσφέρεται δωρεάν (!) να τυπώσει όλο το προεκλογικό υλικό (κόστος που κατά ορισμένους ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δραχμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…
    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ….
    Δεν μπορούσα να καταλάβω, γιατί οι χρυσοδολοφόνοι , τα ''έβαλαν'' με το Πασόκ και ιδίως με το Γ. Παπανδρέου. Το μυστικό βρίσκεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρυσοφονιάδων και των συγγενών τους. Τα χρήματα από το ‘’νυχτοκάματο’’ των ναρκωτικών, της προστασίας και των συμβολαίων θανάτου, από εδώ και στο εξής δεν μπορούν να το καταθέτουν στις τράπεζες χωρίς δικαιολογητικά. Όμως εκείνο που ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ πιο πολύ, ήταν το γιατί ορισμένοι εφοπλιστές, ''βοηθούν'' χρηματικά τη χρυσαυλή των φονιάδων. Οι ίδιοι χρυσαυγίτες ομολογούν ότι τα χρήματα που στέλνουν οι εφοπλιστές δεν είναι από δικά τους, όπως έλεγε κάποιος δικηγόρος, αλλά από χρήματα των χρυσοφονιάδων που προέρχονται από την πώληση, ναρκωτικών, όπλων, γυναικών, συμβολαίων θανάτου και τόσα άλλα. Χρόνια τα έδιναν στα γραφεία των εφοπλιστών και αυτοί τους τα ''έβγαζαν'' ΛΑΘΡΑΙΑ στο εξωτερικό. Καταλάβατε για τι είδους ΜΑΦΙΑ μιλάμε?
    Ήρθε τώρα ο Παπανδρέου και με τους νόμους Παπακωνσταντίνου τους ''έκλεισε το σπίτι''. ΑΦΟΥ: Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά όλοι οι παράνομοι αλλά κυρίως οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
    Όλα αυτά από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ‘’ΠΛΕΝΕΙ’’ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ‘’ΞΕΠΛΕΝΕΙ’’
    ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
    Επιχείρησε να νομιμοποιήσει(ξεπλύνει) με τη βοήθεια και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το βρόμικο ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που βρίσκεται έξω από την Ελλάδα.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ???
    Με μια ντροπολογία, ο υπουργός ΑΚΟΜΗ!!! της δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, επιχείρησε να μεταβάλλει τη βουλή των Ελλήνων σε ‘’πλυντήριο ξεπλύματος’’ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος, που βρίσκεται ’’παρκαρισμένο’’ στις τράπεζες του εξωτερικού, και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού με τους νόμους Παπακωνσταντίνου, ΠΡΕΠΕΙ οι ιδιοκτήτες του να αποδείξουν πως το απέκτησαν.
    Όταν η ντροπολογία ήλθε στη βουλή, οι πάντες επαναστάτησαν από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που προφανώς ‘’εν συνεννοήσει ’’ με τον Αντώνη, ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ στη βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, δίνοντας έτσι ΓΡΑΠΤΗ απόδειξη στους εφοπλιστές για την τυφλή υπακοή τους, και ‘’ξεπλένοντας’’ το δικό τους μαύρο χρήμα που βρίσκεται στα χέρια των εφοπλιστών, όπως και οι ίδιοι ομολογούν κατ΄ιδίαν.
    Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος.
    Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια, εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ , να επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.
    Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη, με δεδομένο ότι ο κύριος Αθανασίου σπάνια θα έκανε κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Ειδικά, κάτι τέτοιο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
    Αναμένουμε να δούμε την περιποίηση που θα του επιφυλάξουν κατά την εμφάνιση του στην επιτροπή. Αυτό το πράγμα πάντως αποκλείεται να περάσει, καθώς όποιος το ψηφίσει θα φέρει πάντα την ρετσινιά του εγκληματία.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΡΑΞΕ ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ . ΔΗΛΑΔΗ ,ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ Η ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΟΥΝΤΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
    Σκανδαλώδες ήταν και το φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Με μια ολόκληρη σειρά νόμων (Ν. 89/67, 378/68, 465/68 κλπ) οι φόροι στη ναυτιλία μειώθηκαν σε ελάχιστα επίπεδα (ενώ τα κέρδη τους είχαν εξαπλασιαστεί την επταετία), οι εφοπλιστές απολάμβαναν το προνόμιο εξαίρεσης από οποιονδήποτε φόρο εισοδήματος και κρατήσεις. Η ίδρυση του ναυπηγείου Ελευσίνας από τον όμιλο Ανδρεάδη το 1969 με επένδυση δάνεια της χούντας, δανεικά και αγύριστα, χρησιμοποιήθηκε για εξαγωγή συναλλάγματος στο εξωτερικό. Το 1972 η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανακήρυξε τον Παπαδόπουλο επίτιμο πρόεδρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ( ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ)

    * Μητέρα όλων των μαχών υπήρξε ωστόσο το ντέρμπι των μεγιστάνων (Ωνάσης, Νιάρχος, Βαρδινογιάννης, Ανδρεάδης, Λάτσης κ.ά) για το 3ο διϋλιστήριο της χώρας. Ο Παπαδόπουλος τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ του Ωνάση, σε βίλα του οποίου (στο Λαγονήσι) έμενε αντί συμβολικού ενοικίου, ενώ ο Μακαρέζος υπέρ του Νιάρχου. Η σύγκρουση έφτασε στα άκρα, με απόπειρες πραξικοπημάτων κι έκτακτους ανασχηματισμούς. Τελικά ο Ωνάσης τα παράτησε, ακυρώνοντας τη «μεγαλειώδη» σύμβαση που είχε υπογράψει και παίρνοντας πίσω την εγγύησή του, το 3ο διϋλιστήριο μοιράστηκε μεταξύ Ανδρεάδη και Λάτση (ΦΕΚ 1972/Α/130) κι ένα 4ο παραχωρήθηκε στο Βαρδινογιάννη (ΦΕΚ 1972/Α/181).

    Μια λεπτομέρεια αυτής της τιτανομαχίας, από την εμπιστευτική ενημέρωση Χατζηγιάννη προς τον Παπάγο (25.11.70), παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με βάση τα σημερινά δεδομένα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή