Η Ελλάδα δε διδάχθηκε από την ιστορία της. Για αυτό και θα την ξαναζήσει






Του Στρατή Μαζίδη

Γεμάτη αίμα, δάκρυα και ιδρώτα η ιστορία του λαού μας. Εκεί που χρόνια άνθιζε σαν ένα όμορφος ευωδιαστός κήπος, ξεριζωνόταν με τον πλέον βιαιότερο τρόπο.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τη γενοκτονία όχι μόνο του Πόντου αλλά ολόκληρου του Μικρασιατικού Ελληνισμού από το 1914;

Τον ξεριζωμό του 1922;

Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης το 1955 με τη νύχτα των Κρυστάλλων;

Την τραγική απώλεια της Κύπρου που ξεκίνησε από τη Ζυριχή και ολοκληρώθηκε το 1974;

Ή ακόμη και το γεγονός πως όταν μοιραζόταν ο κόσμος στα τέλη του Β'ΠΠ, εμείς αντί να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμασταν, σφάξαμε ο ένας τον πατέρα του αλλουνού για να διαλέξουμε σε ποιο σύστημα, τα οποία απέτυχαν με διαφορά 20 ετών το καθένα, θα υποταχθούμε;

Ωραίοι αλλά και μοιραίοι ως Ελληνες. Ικανοί για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.

Δυστυχώς ως λαός δε διδαχθήκαμε τίποτε από την ιστορία μας. Μόνο κάτι σελίδες που έπρεπε να παπαγαλίσουμε στο σχολείο. Άλλο όμως το παραδίδω την ύλη και άλλο το διδάσκω. Κοιτάμε την πέτσα μας αλλά δεν μπορούμε να διακρίνουμε από τι στην ευχή είναι φτιαγμένη.

Το 1920 ήμασταν διχασμένοι μεταξύ μας και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Τη μεγάλη στιγμή του Ελληνισμού τα κάναμε κυριολεκτικά θάλασσα και καταλήξαμε μέσα σε αυτή.

Το 1955 ήμασταν ανίκανοι να προβλέψουμε, να προλάβουμε και κατόπιν να αντιδράσουμε.

Το 1974 απλά κοιτούσαμε απαθείς και ουδέποτε ενδιαφερθήκαμε για το τι απέγιναν 1619 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ζούσαν το μαρτύριό τους σε τουρκικές φυλακές.

Το αίμα των πατέρων και των παπούδων μας δεν πέρασε τελικά μέσα μας. Γίναμε άνθρωποι της τρυφής, της ξάπλας και της κονόμας. Παρτάκηδες. Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω!

Ποια Θράκη; Ποια Σκόπια; Ποια Κύπρος; Ποιο Αιγαίο; Ποιες παραβιάσεις; Ποιοι λαθρομετανάστες; Ποια ανεργία; Ποιοι απατεώνες πολιτικοί; Ποιοι ολιγάρχες μάγκες με τα λεφτά μας; Ποιοι δημαγωγοί; Ποιοι ξεπουλημένοι; Ποιο κράτος μπουρδέλο; Ποια αναξιοκρατία; Στα παλιά μας τα παπούτσια. Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.

Τους βλέπαμε 40 χρόνια και είτε δεν αντιδρούσαμε είτε όσοι αντιδρούσαμε, δεν καταφέραμε να πείσουμε και να αφυπνίσουμε τόσους όσους χρειαζόταν. Δε θέλαμε να πάμε μπροστά. Μόνο να περάσουμε καλά. Κι ας ήταν με ξένο χρήμα. Κι ας ήταν δομημένο πάνω στη σαπίλα. Ακόμη και σήμερα, σε αυτούς, τους δολοφόνους των ονείρων μας, εξακολουθούμε να αναζητούμε τη διέξοδο.

Όμως πλέον τα λουριά έσφιξαν. Αυτοί που μας τα πέρασαν αθόρυβα και τα κρατούσαν λάσκα, κοντεύουν να μας πνίξουν.

Και τώρα φτωχοί, δίχως άλλα δανεικά, άδειοι από ιδανικά, δεχόμαστε τους εμπτυσμούς του καθενός.

Ετοιμαζόμαστε να ξαναζήσουμε την ιστορία μας.

Αυτή τη φορά ίσως πάρουμε το μάθημά μας...


http://www.freepen.gr/2014/09/blog-post_9162.html

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    Θα τολμήσουμε?
    Οι εκλογές, πρέπει και μπορεί, να γίνουν το πρώτο και ουσιαστικό βήμα, για μια άλλη Ελλάδα, που πραγματικά να ανήκει στους Έλληνες.
    Απλά θυμήσου, πως φτάσαμε εδώ από το 2004 μέχρι σήμερα.
    Μέχρι τότε ΟΛΑ σχεδόν τα οικονομικά μεγέθη ήταν υπό έλεγχο, το χρέος 178 Δις. ευρώ και το έλλειμμα γύρω στο 2-3 % . Σήμερα ξέρεις και τι συνέβη και ποιοι φταίνε, που η χώρα μέχρι το 2009 έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας.

    Ξέρεις επίσης, ότι όλη σχεδόν η αντιπολίτευση ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάρει μέρος και να συμπαρασταθεί στην νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση, που ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με το χάος.
    Και το πιο εγκληματικό είναι, ότι όχι μόνο δεν βοήθησαν την κυβέρνηση και την Ελλάδα, αλλά βρήκαν ’’ευκαιρία’’ να υπονομεύσουν και κάθε θετικό βήμα που γινότανε , για την σωτηρία της Ελλάδας.
    ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
    Προκειμένου δηλαδή να αποτύχει η κυβέρνηση και να ‘’διεκδικήσουν’’ τη θέση της οργίασαν. ΕΚΑΨΑΝ και ότι υπόλοιπο είχε μείνει από την αδηφαγία της κυβέρνησης Καραμανλή. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας του 3%, Καμμένος της καμένης φλάντζας, Χρυσοδολοφόνοι απόγονοι των εγκληματιών του εμφυλίου και άλλοι ΕΚΑΨΑΝ !!!! την Ελλάδα.
    Είναι γνωστά σε όλους , τα όσα συνέβησαν. Είναι γνωστό σε όλους το αποτέλεσμα αυτής της οργανωμένης πολιτικής Μαφίας, να αρπάξει την ‘’ευκαιρία’’ κι ας καιγόταν κυριολεκτικά η Ελλάδα και οι Έλληνες. Κι όλα αυτά ΓΙΑΤΙ ????? Όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, προσπάθησαν να ρίξουν την κυβέρνηση, να καταστρέψουν την Ελλάδα και τελικά να θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΣΩΤΗΡΙΑΣ της κυβέρνησης Παπανδρέου που υπονόμευσαν και έριξαν.
    Οι εκλογές είναι ευκαιρία, αφ΄ ενός μεν να τιμωρήσουμε τους προδότες, αφ΄ετέρου να σκεφτούμε λογικά και ήρεμα ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ μας έσωσε.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    Υπάρχει Έλληνας σκεπτόμενος ψηφοφόρος που θα ξαναψήφιζε Αντώνη και Βαγγέλη, ή θα ψήφιζε Αλέξη, Πάνο και …Λαγό σήμερα ??? Αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί και τι έκαναν όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας? Έσκαβαν το λάκκο μας. Εμπρός λοιπόν να τους ρίξουμε στο λάκκο που έσκαψαν για μας.
    Εμπρός λοιπόν να σκεφτούμε πως δεν χρεοκοπήσαμε???
    Ποιος μας έσωσε από το εθνικό κακούργημα του Καραμανλή ?
    Που είναι αυτός που μας έσωσε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις Ευρωεκλογές η Ζωή Γεωργαντά

    Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα πόσο μάλλον όταν έχει συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση των διαφόρων εθνικών μύθων μας και φυσικά καταριέται από όπου σταθεί και βρεθεί το Μνημόνιο.

    Η κ. Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια με τους Ανεξάρτητες Έλληνες του Πάνου Καμμένου, του ανθρώπου που διαχρονικά έχει χτίσει την καριέρα του κατηγορώντας για απίθανα πράγματα τους πολιτικούς του αντιπάλους, στους οποίους στη συνέχεια ζητάει συγγνώμη μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

    Κάπως έτσι, η Ζωή Γεωργαντά θα είναι υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με πρόσφατο ψήφισμα του απέρριψε κατηγορηματικά τις διάφορες ανοησίες που η ίδια υποστήριζε περί φουσκώματος του ελλείμματος το 2009.

    Μένει να δούμε αν στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθεί και η Ελένη Λουκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ‘’ΚΟΨΟΥΝ’’ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ
    Τρέμει ο Πάνος από φόβο γι αυτό ‘’έδωσε εντολή’’ σε όσα μπλογκς αφιλοκερδώς(?) τον πατρονάρουν, να κόψουν τα ελεύθερα σχόλια. Τρέμει την αλήθεια και για αυτό ΦΙΜΩΝΕΙ και παραπληροφορεί τους Έλληνες. ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΥΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΙ.
    ΓΝΗΣΙΟΣ φασισμός, εκφραζόμενος και εφαρμοζόμενος ‘’δημοκρατικά’’. Θέλει ο Πάνος να βρίζει μόνος του, να λασπολογεί μόνος του, να …καραβοταξιδεύει χωρίς να πληρώνει ‘’διόδια’’ !
    Δεν υπάρχει Έλληνας που να έχει πει μια καλή, μια μέτρια κουβέντα, για τον πολιτικά καμένο. Εκμεταλλεύτηκε ο Πάνος, την ψευδολογία του, τη συκοφαντία του και την αηδία που αισθάνεται ο κόσμος της δεξιάς για το Σαμαρά και τον ψήφισε.
    Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και ο κόσμος ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑΨΕΙ τον διεθνή μπουρδολόγο που το βλέπει και τρέμει από φόβο, γι αυτό τώρα κάνει αέρα στα αρχ@@@@α (;) του Καραμανλή, να τον βοηθήσει γιατί όλοι θέλουν να τον ΠΗΔΗΞΟΥΝ εις άλμα τριπλούν !!!
    Τρέμει από φόβο ο Πάνος, βλέποντας ότι στην επόμενη βουλή θα μείνει απ΄εξω. Τρέμει για τα όσα έχει κάνει και όσα ψέματα έχει πει και όσους έχει βρίσει και απειλήσει
    Ποιος είναι ο Πάνος, ο θρυλικός ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ των τελευταίων 200 χρόνων της νεότερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας? Ποιος είναι ο Πάνος, που ‘’ερωτεύθηκε’’ ο Σαρκοζί και τον τίμησε ως το μεγαλύτερο μυαλό , σε κιλά, στην ευρωπαϊκή ..μεγαλόνησο??
    Ποιος είναι ο Πάνος που ‘’έκλεισε’’ την Ελίντα Α.Ε ( ΙΖΟΛΑ-ΕΣΚΙΜΟ) και έφερε τη ΖΗΜΕΝΣ , σπάζοντας όλα τα ρεκόρ… αναγνωρισιμότητας ανικανότητας ως, Ο ! μάνατζερ της αποτυχίας και ΑΠΙΣΤΙΑΣ ; Γιατί τον κάλυψε η Νέα Δημοκρατία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ…???
    Με Βaybook γεμάτο άδειες: είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες, αν και δεν μπορεί να τον θεωρήσει κανείς βύσμα.
    Πάγκαλος: «Έκοψα» τον Καμμένο από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ το ‘90
    Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1990 ήθελε να είναι ο Πάνος Καμμένος όπως αποκάλυψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά «δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος». Σύμφωνα μάλιστα με τον πρώην υπουργό, ήταν εκείνος που έβαλε φρένο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
    Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος» τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
    Που λοιπόν και πότε υπηρέτησε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! ο Πάνος Καμμένος στο στρατό?
    Τι ..ιερό ‘’απόρρητο’’ μυστικό μας στερεί τη χαρά να μάθουμε κι εμείς το προσέφερε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ! ο Πάνος στην πατρίδα μας? Πόσους μήνες υπηρέτησε , που, σε ποια μονάδα, σε ποιο σώμα,και ποια ‘’η ειδικότης κτηθείσα εν στρατεύματι’’ ???
    Και επειδή ο Πάνος είναι ευαίσθητος με τα προσωπικά δεδομένα των ‘’άλλων’’, μήπως υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει , που υπηρέτησε ο Πάνος ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! τη θητεία του? Κάποιος που το είδε φαντάρο? Κάποια φωτογραφία , κάπποιο άλλο στοιχείο??? Η….???????? Ρε παιδιά ΚΑΝΕΙΣ (;) !!! δεν είδε τον Πάνο φαντάρο ?
    Κανείς δεν συνυπηρέτησε μαζί του ???
    Κανείς δημοσιογράφος δεν είχε και δεν ΕΧΕΙ(;) την περιέργεια να μάθουμε και εμείς τι προσέφερε ο Πάνος στην Πατρίδα?
    Μήπως, ότι έχει προσφέρει και στη Βουλή ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εθνικοφροσύνη και ‘’μιάσματα’’

    Μια Αποχουντοποίηση που δεν έγινε ΠΟΤΕ! γιατί η δεξιά είναι κατά βάθος ΧΟΥΝΤΑ.
    Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ η Νέα Δημοπρασία δεν πήγε δεξιότερα από όταν ήταν στην ηγεσία ο Αβέρωφ γιατί εκεί ήταν το τέλος. Πάντα επίορκοι Δικαστές, στρατιωτικοί , πολιτικοί, και ιερωμένοι, αποτελούσαν τους προπομπούς κάθε αντισυνταγματικής ενέργειας εφαρμογής και καταπάτησης της έννομης τάξης και ταυτόχρονα ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των εγκληματιών.( Πατρίς ,θρησκεία, οικογένεια)…
    Να μην ξεχνάμε, ο βαρόνος Αβέρωφ ονομαζόταν και “γεφυροποιός”, εξαιτίας των συνεννοήσεων που έκανε με τη χούντα, τότε με την υποτιθέμενη “φιλελευθοποίηση” της χούντας.
    Να μην ξεχνάμε, τον Κόλια, τον Σανιδά, τον Κόκκινο, τον Κεδίκογλου, τον Ανδρεουλάκο και τόσα άλλα «φωτεινά μονοπάτια» της…δημοκρατίας της Ισονομίας και της Ευνομίας !
    Σήμερα ο κύριος Σαμαράς «προσέλαβε» τον κύριο Αθανασίου πριν… κατέβει από την έδρα !...
    και τον έκανε υπουργό...Γιατί άραγε αυτόν και όχι κάποιον άλλον;
    Το 1982-1983, υπαρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Μάνος Μανωλάκος, σκληρός ακροδεξιός, χουντικός και βασιλικός. Αρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους διαβόητους “ρέιντζερς” και “κένταυρους” ΟΝΝΕΔίτες και από κοντά Σαμαράς και Χατζηνικολάου.
    Οταν το 1982, το ΠΑΣΟΚ έφερε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ο Αβέρωφ πήρε τους βουλευτές του και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή (έμεινε, προς τιμήν του, μόνον ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, για να ψηφίσει το Νόμο, ο μοναδικός δεξιός).
    Αντίθετα, τα μνημόσυνα στου Μακρυγιάννη, στο Μελιγαλά, στη Στιμάγκα, στο Φενεό κ.λπ., και οι λεγόμενες “γιορτές μίσους” στο Γράμμο-Βίτσι, έδιναν και έπαιρναν, πάντα με την στήριξη και τη συμμετοχή της ΝΔ και μερικές φορές και του ΑΝΤΩΝΗ!.
    Στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ ακούγονταν χίτικα τραγούδια και γερμανικά ναζιστικά (!!!) εμβατήρια, και κάποιοι χαιρετούσαν φασιστικά.
    Εν ολίγοις, υπήρχε όχι μόνο επαφή της ΝΔ με τον ακροδεξιό χώρο, αλλά και συνεπικάλυψη σε ορισμένους τομείς.
    Καμμία σχέση η ΝΔ του Αβέρωφ του 1982, με τη ΝΔ του Λούλη (Κωστάκη Καραμανλή) του 1997-2009.
    Μέχρι και ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει τότε την δυσαρέσκειά του για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επί Αβέρωφ, και βέβαια σκεφτείτε τι θα συνέβαινε ΑΝ(;) ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΡΧΟΤΑΝ!!!
    Το μεγαλύτερο όμως ΕΓΚΛΗΜΑ του « φονιά» της Δημοκρατίας Σαμαρά, είναι ότι άνοιξε την κερκόπορτα και έβαλε στη βουλή, τα πολιτικά εξαμβλώματα και κοινωνικά κατακάθια της φασιστικής οργάνωσης που κάποτε συνυπηρετούσε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή