Περί πλαστών εγγράφων Αλλοδαπών. .




Χρειάζεται ένας νόμος ειδικά για όσους αλλοδαπούς με πλαστά χαρτιά, εικονικούς γάμους κτλ κτλ, αποκτούν άδεια παραμονής , εργασίας, ή άσυλο.

Να προβλέπεται αν ποτέ συληθούν πλήρη κατάσχεση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων, πρόστιμο 100 000 ευρώ, ή πενταετή φυλάκιση χωρίς εξαγορά και απέλαση,, και βέβαια απέλαση με δικαίωμα αναστολής της ποινής.
Ανάλογα πρόστιμα να ισχύουν και σε απλούς έλληνες ή κρατικούς λειτουργούς εμπλέκονται σε τέτοια θέματα.
Βέβαια πρέπει να ισχύει για όσο χρόνο ο αλλοδαπός κάνει χρήση (εκμετάλλευση) αυτής της πλαστότητας.
Υπάρχει πολύ ανοχή στο θέμα αυτό, όπως έγινε και με την φάμπρικα πλαστών εγγράφων από τους δημοσίους υπαλλήλους για να προσληφτούν στους δήμους και στο δημόσιο γενικά.
Το ζήτημα με τους αλλοδαπούς είναι πολύ σοβαρό, γιατί ακριβώς εξ αρχής αποκτούν την άποψη ότι εύκολα μπορούν να εξαπατούν το κράτος που τους φιλοξενεί, πράγμα που τους εθίζει σε μια μόνιμη κουτοπόνηρη κακός νοούμενη διαχρονική εκμετάλλευση των νόμων του κράτους.
Πολίτης.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΙ ΓΑΜΟΙ''
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ!!!
    172 άτομα μπλεγμένα στο κύκλωμα "λευκών" γάμων στη Θεσσαλονίκη- Ανακοίνωση της αστυνομίας
    Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της αστυνομίας με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση.
    "Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην απόκτηση ιθαγένειας πολίτη κράτους – μέλους της Ε.Ε από αλλοδαπούς τρίτων χωρών, μέσω σύναψης εικονικών γάμων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 172 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι,2 μεταφραστές, 2 δημοτικοί και 1 δημόσιος υπάλληλος
    Από τους εμπλεκομένους συνελήφθησαν χθες (22-01-2013) στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Διδυμότειχο, Καβάλα), 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (9 ημεδαποί – 2 αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων τα 3 ηγετικά στελέχη, καθώς και 1 δημοτικός και 1 δημόσιος υπάλληλος, ενώ αναζητούνται επιπλέον 5 άτομα. Επίσης, άλλα 4 μέλη της οργάνωσης βρίσκονται εκτός της επικράτειας. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», του νόμου «περί εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια», της «πλαστογραφίας», της «δωροδοκίας», της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» καθώς και των διατάξεων «περί υποχρεώσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων».
    Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους 18 εμπλεκομένους, οι οποίοι κατηγορούνται για συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων 1 δημοτικός υπάλληλος και 6 δικηγόροι, ενώ εκτός δράσεως της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον (136) άτομα, (68 ημεδαποί – 68 αλλοδαποί), για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης», του νόμου «περί υπεύθυνης δήλωσης» και του νόμου «περί εισόδου διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην επικράτεια».
    Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το 2010, έχοντας ως «ηγετικά στελέχη» 40χρονη αλλοδαπή, 52χρονη ημεδαπή μεσίτρια και 36χρονο ημεδαπό δικηγόρο, ενώ διέθετε ιδιότυπη ιεραρχία, δομή, διαρκή δράση και συνολικό σχεδιασμό.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 28.1.2013 | 10:06 Προφυλακίστηκε για το κύκλωμα των «λευκών» γάμων, υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλονίκη

    Το κύκλωμα είχε βοηθήσει και μέλη της γεωργιανής μαφίας ΣΧΟΛΙΑ (3) ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ Προφυλακίστηκε για το κύκλωμα των «λευκών» γάμων, υποψήφια βουλευτής στη Θεσσαλονίκη 82 Στη φυλακή οδηγήθηκε η μεσίτρια και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Μάρθα Τσαρτσίδου που εμπλέκεται στο κύκλωμα εικονικών γάμων το οποίο αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Τσαρτσίδου, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ των τριών εγκεφάλων του κυκλώματος που έστηνε εικονικούς γάμους έναντι αμοιβής με στόχο τη νομιμοποίηση αλλοδαπών. Η ίδια στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι λόγω γνωριμιών μεσολάβησε σε δήμους και Περιφέρεια για κάποιες υποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας αλλά, όπως είπε, αυτές ήταν νόμιμες. Όπως είπε το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Παρόλα αυτά δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν την προφυλάκιση της. Μεταξύ των ατόμων που βοηθήθηκαν μέσω «λευκών» γάμων να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια ήταν και δύο μέλη της γεωργιανής μαφίας. Προφυλακίστηκαν επίσης ως εγκέφαλοι του κυκλώματος 40χρονη Γεωργιανή, γνωστή στο κύκλωμα ως Μαντόνα, ο σύζυγος της και ο αδελφός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Λευκοί» γάμοι και για στελέχη της γεωργιανής μαφίας
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
    Δύο στελέχη της γεωργιανής μαφίας, των διαβόητων «Vor v Zakone» (κλέφτες του νόμου), είναι μεταξύ των αλλοδαπών που ήθελαν να ελληνοποιηθούν το τελευταίο δίμηνο από το κύκλωμα με τους εικονικούς γάμους.
    Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι συγκεκριμένοι Γεωργιανοί, που έχουν την... έδρα τους στην Αθήνα, κατέχουν σημαντικές θέσεις στην ιεραρχία της γεωργιανής μαφίας, η οποία τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό κατακτώντας το χώρο της νύχτας και διεκδικώντας ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από ληστείες, διαρρήξεις, λαθρεμπόριο και εκβιασμούς.
    Στη Θεσσαλονίκη ήρθαν μόνο για την τέλεση του γάμου, ενώ όπως προκύπτει από απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί, είχαν πιέσει τα μέλη της οργάνωσης, ώστε η διαδικασία της νομιμοποίησής τους να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για να μπορούν στη συνέχεια ανενόχλητοι να παραμείνουν νόμιμα στην Ελλάδα.
    Παράλληλα, από την Ασφάλεια συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο κύκλωμα των εικονικών γάμων και των ελληνοποιήσεων ενέχονται και αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συγκεκριμένες απομαγνητοφωνήσεις δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση αναφέρει πως χρηματίζει αστυνομικό, για να ολοκληρωθούν γρηγορότερα ορισμένες διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση ενέχονται 173 άτομα, ενώ συνελήφθησαν έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και 52χρονη μεσίτρια, η οποία διετέλεσε δημοτική σύμβουλος Χορτιάτη και ήταν υποψήφια βουλευτίνα της ΝΔ και την οποία οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν ως «πρόσωπο - κλειδί». Οπως προέκυψε από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές, το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει 68 «λευκούς» γάμους, ενώ βρίσκονταν στα... σκαριά τουλάχιστον άλλοι 79.

    ΑπάντησηΔιαγραφή