Σαμαράς..ο μεγαλύτερος ταχυδακτυλουργός όλων των εποχών…εξαφάνισε ΑΟΖ & κοιτάσματα 7 τρισ.ευρω


Γράφει σε άρθρο του το Reuters στις 3 Οκτ. 2012:

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να αλλάξουν δραματικά την τύχη της Ελλάδας, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί οι πρώτες εκτιμήσεις που μιλάνε τουλάχιστον για 600 δις δολάρια έσοδα, από τα αποθέματα, σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο και έχει περιέλθει στο Reuters.

Η μελέτη επισημαίνει στρατηγικά σημαντικά αποθέματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή νότια της Κρήτης, 3,5 τρισεκατομμύριων κυβικών μέτρων (TCM), αρκετά για να καλύψουν πάνω από έξι χρόνια ζήτησης φυσικού αερίου στην ΕΕ, και με ισοδύναμο των περίπου 1,5 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους, οι συγγραφείς της μελέτης Αντώνης Φώσκολος, Ηλίας Κονοφάγος και Νίκος Λυγερός είπαν ότι τα αποθέματα αναμένεται να αποφέρουν 599 δισ, δολάρια σε κρατικά κέρδη για πάνω από 25 χρόνια.

«Αισθανόμαστε ότι αυτό είναι μια πολύ συντηρητική εκτίμηση,» ανέφερε ο Κονοφάγος, του οποίου η εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα Flow Energy συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική, δήλωσε στο Reuters.

Ο Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Κρήτης και το Καναδικό Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, δήλωσε ότι οι εκπομπές μεθανίου υποθαλάσσια και η παρουσία του ένυδρου αερίου στο βυθό της θάλασσας δείχνουν την παρουσία μεγάλων δεξαμενών.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Environmental Science and Engineering τον Ιούνιο εκτιμά ότι η Ελλάδα είχε 4 Tcm φυσικού αερίου και επιπλέον 3 δις βαρέλια αργού πετρελαίου.

Δείτε τώρα πως μέσα σε δύο χρόνια …

από τα 600 δισ. $ το 2012 φτάσαμε στα 150 με 200 δισ του Σαμαρά..

26/2/2014 Δηλώσεις Σαμαρά

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και του Ιουνίου, που θα μπορούσαν να αποφέρουν μακροπρόθεσμα στο Δημόσιο έσοδα έως 150 δισ. ευρώ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Χαρακτηρίζοντας τη μέχρι στιγμής εικόνα που υπάρχει ως «αφετηρία καλών ειδήσεων για το μέλλον» ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι σε διάστημα 25 έως 30 ετών το Δημόσιο μπορεί να αποκομίσει φορολογικά έσοδα 150 δισ. ευρώ, από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Υ.Γ

Γιατί άραγε ο κ. Σαμαράς μιλάει μόνο για το Ιόνιο …

Γιατί αφήνει απέξω το Αιγαίο, το Καστελόριζο και την Κρήτη…

Πως προέκυψε το ποσό των 150 δισ. ευρώ για τα κοιτάσματα του Ιονίου..

Για να ξέρουμε γιατί πράγμα συζητάμε δείυτε ποια είναι η Αξία Κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου εντός Ελληνικής ΑΟΖ
• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $

• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $

• ΚΡΗΤΗ 14 – 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $

* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο – Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.
* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.
* Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.

hellasforce.com
http://armyna.blogspot.gr/2014/09/7.html#.VCXuS0xqOFU.facebook

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. ΤΟ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ!
    Η Ελλάδα του σήμερα ζει στη διαχρονική σκιά ‘’της δεξιάς του χθες, της λερναίας δεξιάς’’
    Ο Έλληνας του σήμερα βρίσκεται περίπου στην ίδια θέση που βρισκόταν ο Έλληνας του 1940 μέσα στο ίδιο κλίμα φασιστικής νοοτροπίας, καταπίεσης και ανθελληνικής πραγματικότητας .Ο Έλληνας του σήμερα και ειδικά ο νέος, ’’μαθαίνει’’ τι σημαίνει φασισμός με όλες τις συνιστώσες του και τις παγίδες του. Μαθαίνει τι σημαίνει μίσος, διχόνοια, ρουφιανιά , φτώχεια, ξεπούλημα, ηθική και εθνική κατάντια Μαθαίνει , τι σημαίνει το διαχρονικό σύνθημα όλων των νέων και γερόντων της πατρίδας μας: {{ Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά }}.
    Με απλά λόγια, ας κοιτάξουμε πρώτα από όλα τον Αντώνη του χθές , Πρωθυπουργό και αρχηγό της δεξιάς σήμερα. Ναι σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρωθυπουργός της εθνικής μας ντροπής και της ηθικής κατάπτωσης. Κάθε του πράξη, κάθε του νόμος, κάθε του ενέργεια συμβάλλει στην φτωχοποίηση και στην υποδούλωση των Ελλήνων στα συμφέροντα εκείνων, που τον ‘’έκαναν’’ πρωθυπουργό. Η πίεση και η εξαθλίωση του λαού μας, είναι στα ίδια επίπεδα καταπίεσης του λαού την εποχή του 1940.
    Ο λαός μας σήμερα, προδομένος από πολλές πλευρές είναι έτοιμος να εκραγεί και να συντρίψει τη φασιστική βία των ανδρείκελων που κυβερνούν, που συγκυβερνούν, των δεξιών και υπερδεξιών συνιστωσών και παραφυάδων της εσωκομματικής δεξιάς, που αγωνίζονται για αλλαγή ηγεσίας, προσδοκώντας μεγαλύτερη μερίδιο από την ΠΙΤΑ της διαπλοκής.
    Ο λαός μας σήμερα είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους ‘’ολίγιστους’’ που προ του εθνικού κινδύνου του 2010, πρόδωσαν την Ελλάδα, ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση του 43% συκοφάντησαν προσέβαλαν, τον Γιώργο Παπανδρέου και επιχειρούν το ξεπούλημα της Ελλάδας, γεγονός που ήξεραν ότι ΔΕΝ ! θα συνέβαινε με μία δημοκρατική κυβέρνηση και με πρωθυπουργό, το Γιώργο Παπανδρέου.
    Ο λαός μας σήμερα είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους ψευδεπίγραφους αριστερο -α-δέξιους συνασπισμούς ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων του Αλέξη και του Πάνου. Αν είναι δυνατόν, να βρεθούν στο ΙΔΙΟ τραπέζι , ο Αλέξης και ο Πάνος για να συζητήσουν ΤΙΙΙΙ????
    Φανταστείτε την ηθική και εθνική μας κατάντια. Αναβιώνουν το βρώμικο 89!
    Να μιλήσουν για ποιο θέμα ο υποτιθέμενος, άκαπνος ηγετίσκος –νεανίσκος, της ΝΕΟ-ψευτοκουλτουριάρικης αριστεράς και ο πνευματικά ακαλλιέργητος και πολιτικά επικίνδυνος ‘’ Νέο Καντάφι’’ λουφαδοφαντάρος της ‘’έγχορδης’’ δεξιούλας του περιπτέρου της γωνίας.
    Τι θα πει και τι θα κάνει μωρέ ή ΑΚΑΠΝΗ ομάδα των παρεπιδημούντων ψηφοφόρων του κουμουνιστή Αλέξη και του φασίστα Πάνου; Η εξωμήτριος αυτή ’’συνεργασία’’ λέγεται κοροϊδία και ξεπούλημα του λαού μας.
    Αν ο λαός μας, θέλει και μπορεί, καλόν είναι να μη ξεχνάμε τόσο εύκολα τι σημαίνει δεξιά, τις σημαίνει φασισμός, τι σημαίνει βία, τι σημαίνει εκμετάλλευση , τι σημαίνει ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!
    Περιμένεις λαέ να σε σώσει ο Αντώνης με τα Βαγγέλη? Ή, ο Αλέξης με το Πάνο;
    Περιμένεις να σε σώσει ο ..Λαγός, ή ο Παπαδιάς???
    Λαέ τον Οκτώβριο του 2009, αποφασίσαμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας και να θεμελιώσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας .Όμως οι ’’αιρετοί φασίστες’’ της Ευρώπης αποφάσισαν να διαλύσουν την Ελλάδα μας.
    Το ίδιο γινόταν και το 1981 και τότε η δημοκρατία συνέτριψε τον οργανωμένο εγκληματικό φασισμό του Αβέρωφ και των ‘’Μιχαλολιάκων’’ της νύχτας, και του μεσονυκτίου. Αυτούς τότε, αποφασιστικά , Ελληνικά και οργανωμένα τους απομακρύναμε.
    Το ίδιο έγινε και το 41 με το δικό μας ξέσπασμα και την αγωνιστική μας πορεία της τιμημένης ιστορίας μας.
    Σήμερα, ο Σαμαράς του τότε και πρωθυπουργός του σήμερα, μαζί με το πολιτικό συνονθύλευμα του χθες επιχειρούν τα ίδια.
    Η ηγεσία της αριστεράς, διαρκώς εγκλωβισμένη και ανελεύθερη, χορεύει στους ρυθμούς της ‘’ξένης μουσικής’’ των αφεντικών.
    Μόνο μονιασμένοι και με λογική θα αντιμετωπίσουμε τους αιώνιους εχθρούς μας μέσα και έξω .
    ΜΗ ντρέπεσαι που τους άκουσες και σε πρόδωσαν. Τιμώρησέ τους σήμερα φέρνοντας στην εξουσία, αυτούς που αποδειγμένα μας ΕΣΩΣΑΝ και δεν μας πρόδωσαν
    Σήμερα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Ελλάδα, η χιλιοπροδομένη πατρίδα.

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά, λίγους μήνες πριν την 28η Οκτωβρίου 1940, θα επιχειρούσε στις 17.2.40 να ξεπουλήσει τη χώρα και να υποθηκεύσει ΟΛΟ τον ορυκτό της πλούτο???
    Κι όμως, ο ψευτοπατριώτης, ο πρακτορίσκος των Αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς αιδώ και με απόλυτη ‘’εχεμύθεια’’ ξεπούλησε και υποθήκευσε το μέλλον της πατρίδας μας, σε εκείνους που έβαλαν τον τρελό Χίτλερ, να αιματοκυλήσει τον κόσμο και την Ευρώπη, για να έλθουν εκείνοι ως υποκατάστατοι και κληρονόμοι των Άγγλων.
    Λίγα λόγια από τον τύπο της εποχής.
    Το εξωτερικό χρέος της χώρας το 1932 έφτανε τα 1,022 δισεκατομμύρια χρυσά φράγκα, ενώ το εσωτερικό χρέος ήταν 144 εκατομμύρια χρυσά φράγκα. Βασικοί δανειστές της χώρας και κάτοχοι των ελληνικών χρεογράφων ήταν ο οίκος «Hambro» του Λονδίνου, το συγκρότημα «Speyer and Co» της Ν. Υόρκης και η Εθνική Τράπεζα Αθηνών. Το 67,42% του εξωτερικού χρέους ήταν αγγλικά κεφάλαια, το 9,88% ήταν κεφάλαια των ΗΠΑ, το 7,52% ήταν γαλλικά κεφάλαια, το 5,40% σουηδικά, το 3,44% βελγικά. Μόλις το 1,7% ήταν γερμανικά και μόλις το 1,65% ήταν ιταλικά (2).

    Έλληνα, θέλεις να μάθεις γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε τα πετρέλαια που υπάρχουν στο υπέδαφός μας;
    Γιατί ‘’φρόντισε’’ ο μεγάλος ..πατριώτης ο Μεταξάς να τα ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ για 70 και πλέον χρόνια.
    Όσο για τον Μεταξά, τον Μάη του 1940, λίγους μήνες πριν την κήρυξη του πολέμου, έλεγε στην «Ντέιλι Τέλεγκραφ»:«Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτα δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» (4)

    Η ΣΥΜΒΑΣΗ ‘’ΚΟΥΠΕΡ’’ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ !

    Με την σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ που υπεγράφη το 1940 από την κυβέρνηση Μεταξά , όπως φαίνεται καθαρά και στο ΦΕΚ που παρατίθεται, απαγορεύτηκε στην Ελλάδα να ‘’σκέπτεται’’ πως έχει πετρέλαιο.
    Για ποιο λόγο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια και γιατί αυτό γίνεται τώρα; Υπάρχουν απαντήσεις;
    Μια απάντηση είναι ότι η Ελλάδα είχε συνυπογράψει με τις ΗΠΑ την λεγόμενη Σύμβαση Cooper.
    Η "Σύμβαση Cooper" επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α'/17.02.1940) Περί κυρώσεως συμβάσεως διά την παραχώρησιν υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.
    Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη στις 17.2.1940 , όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της Χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!
    Την ίδια εποχή, στις 6/5/1940, παραμονές του πολέμου, ο Μεταξάς επαναλάμβανε: «Είναι φυσικό, κράτη παραθαλάσσια σαν εμάς να είμεθα φιλικά με τους Άγγλους και κράτη μεσόγεια σαν τη Βουλγαρία, με τους Γερμανούς. Η διαφορά των πολιτευμάτων δεν παίζει ρόλο (…). Και η Ιταλία στο βάθος, τη φιλία προς την Αγγλία ζητά. Μόνο που αυτή ακολουθεί το δρόμο του μεγάλου, ενώ εμείς είμαστε μικροί»
    Λίγους μήνες αργότερα, ‘’κάποιοι ‘’ θεώρησαν σκόπιμο να θανατώσουν στις 28.12.40 τον Ιωάννη Μεταξά.
    Ο Μεταξάς, μία αμφιλεγόμενη ιδεολογικά και πολιτικά προσωπικότητα, είχε ήδη «συμπληρώσει τον κύκλο της» και φυσικό ήταν, να πάρει μαζί του πολλά μυστικά, που έπρεπε να σφραγισθούν για το καλό των δημιουργών τους.
    Ο Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Καθηγήτρια ΕΜΠ: Τα κοιτάσματα σε Πατραϊκό, Κατάκολο, Ιωάννινα είναι το πετρέλαιο μιας χρονιάς

    Η Ελλάδα δεν θα ζήσει ποτέ από τα κοιτάσματα πετρελαίου, υποστηρίζει η Σ. Σταματάκη

    Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ μόνο από το πετρέλαιο, αυτό είναι ένα...
    φανταστικό σενάριο χωρίς να έχει επιστημονική βάση,
    υποστηρίζει η Σοφία Σταματάκη,
    καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.

    Σε συνέντευξή της στα «Νέα» η κ. Σταματάκη υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια και τονίζει πως όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και στα Ιωάννινα είναι περίπου το πετρέλαιο μιας χρονιάς. «Για να σας το πω και αλλιώς όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρίνος σε τριάντα χρόνια εμείς το καίμε σε ένα χρόνο».

    Προσθέτει μάλιστα πως η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τα πετρέλαια κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. «Αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, επαναπαυόμαστε και περιμένουμε τα πετρέλαια».

    Κλείνοντας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και λέει πως αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο. Αναφερόμενη δε, στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη τονίζει πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. «Ακόμα και αν είχαμε πιστοποιήσει το κοίτασμα, θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευθούμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή