Απέδρασε ο Ξηρός - Συναγερμός στην αστυνομία






Δεν έδωσε το παρών στην αστυνομία κατά την 9η ημέρα των ολιγοήμερων «διακοπών» του - Για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του» έκανε λόγο ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές καθώς δεν έχει δώσει «σημεία ζωής», ο καταδικασμένος για την 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την άδεια εννιά ημερών που είχε λάβει για τις γιορτές από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ - μιλώντας στον ΣΚΑΪ - ο συνήγορός του επιβεβαίωσε ότι απέδρασε.

Ο Ξηρός όφειλε να δίνει το «παρών» καθημερινά στο ΑΤ Καλλικράτειας της Χαλκιδικής όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είχε πάρει άδεια από την 1η Ιανουαρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για παραβίαση των περιοριστικών όρων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, όπως διαβάζουμε στο nooz.gr.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πελάτης του αλλά θεωρεί ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση που είναι απόλυτα συνεπής με την επαναστατική του δράση». Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει μαζί του η Αστυνομία, απάντησε αρνητικά.

Όπως φαίνεται, επαναλαμβάνεται το φιάσκο με τον καταδικασμένο για τον Επαναστατικό Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, που εξαφανίστηκε πριν από οκτώ μήνες και ακόμη αναζητείται και μάλιστα ενώ η χώρα φέρεται να θωρακίζεται για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, με εντολή Δένδια, καθώς δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την άγρια επίθεση με σφαίρες στο σπίτι του γερμανού πρέσβη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένα από τα μέλη της λεγόμενης "δεύτερης γενιάς" της 17 Νοέμβρη και φαίνεται ότι στρατολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80.

Έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του λοχία Ρ. Τσαντ (3/4/84), στη δολοφονία του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Π. Ρουσέτη (21/2/85), στην έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το θάνατο του αστυφύλακα Ι. Γεωργακόπουλου (26/11/85), στη δολοφονία του βιομήχανου Δ. Αγγελόπουλου (8/4/86), στη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου Ουίλιαμ Νορντίν (28/6/88) και στη δολοφονία του λοχία Στιούαρτ Ρόναλντ (10/3/91).

Επιπλέον, συμμετείχε στις απόπειρες κατά των Γ. Πέτσου (8/5/89), Β. Βαρδινογιάννη (20/11/90), Ι. Παλαιοκρασσά, ενώ σκοτώθηκαν οι Αθ. Αξαρλιάν (14/7/92) και Τζ. Κάρος (21/1/88).

Συμμετείχε στην επίθεση με ρουκέτες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ το 1991 - αφήνοντας πίσω του έναν νεκρό και επτά τραυματίες - και κατά των γραφείων της εταιρείας Βιοχάλκο ΑΕ.

Πήρε μέρος στην εισβολή στο ΑΤ Βύρωνα (14/8/88), στην κλοπή πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο Συκουρίου (24/12/89) και το Πολεμικό Μουσείο (3/2/90), στη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Σεπόλια (20/11/91), αλλά και σε σωρεία ληστειών.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια